Prípravky proti kliešťom

  • This topic has 14 hlasov and 26 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 27 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47883
    majka001
    Člen
    Aké máte skúsenosti s prípravkami proti kliešťom? Mne bol odporuceny Advantix alebo Frontline. Alebo antiparaziticky obojok? alebo myslite ze dokaze zabrat aj cesnak? v knihach o BARFe sa spomina, len ci je aj natolko ucinny. Psik ma 6kg, kratku hladku srst, je ockovany proti borelioze.
    #55396
    Kedže mám psíkov z dlhou srsťou obojok proti kliešťom nepoužívam.Používam Frontline, ktorý votriem psíkovi do pokožky v kohútiku a pri chvoste.Psíkov som si tiež dala očkovať proti bolerióze.
    #55413
    Edvina
    Člen
    Ja som môjmu kúpila antiparazitný obojok Trixie, doteraz mal “iba” troch… Ale teraz už dávno nemal, tak dúfa že už ani nechytí! 🙂
    #55411
    Lucia56
    Člen
    Ja používam Fipron
    #55412
    luc
    Člen
    ja som doteraz používala frontline pipetu pre mojho strasieho psika ale minulý rok nachytal dost vela kliestou tak sme tento rok stavili najprv na Beaphar antiparazitní obojek S.O.S. 70cm co bola riadna chyba lebo o 3 týždne bolo po účinku a vyberala som zo psa 6kliestou naraz tak som kupila scalibor ale tiež už ho nosi mesiac a vytiahla som dokopy 2 klieste takže zatial celkom spokojnosť a mlady pes ma Beaphar DIAZ obojek antiparazitární 65cm a zatial po dobru 2och mesiacov mal jedneho inak nic aj ked ten obojok neznesitelne smrdel prvý týžden 😀
    #55414
    heny
    Člen
    My sme v marci kupili u veta obojok.neviem ako sa vola, 25e a vydrzi 7-8mes.kliesta este nemal a to sme takmer denne na poli alebo v lese!!! Takze 100%spokojnost.
    Pre maleho som kupila pipetu v zvieracom obchode kedze obojok nemoze este koli veku a uz mal 1kliesta…
    #55415
    katarina2
    Člen
    http://www.aktuality.sk/clanok/253456/ludske-jedla-ktore-mozu-zabit-vasho-psa/?i9=5b92116dfa36
    nepatrí to priamo do tohoto článku len, niekto spomenul cesnak proti kliešťom tak tu píšu aj to že cesnak škodí a veľmi psíkom.

    #55416
    wendy1
    Člen
    Heny to je zrejme Foresto, je taky sedy vsak?
    Je super, len my sme na neho alergicky. My sme za 5 rokov nemali kliesta a teraz uz 6 od aprila.:(
    Zlyhala mi aj pipeta – novinka – vodeodolna Vectra 3 D – tiez alergia.
    Cize vcera sme zakupili ultrazvukovy privesok a k tomu lacny bio obojok max biocide. Neviem kupit ten co sme mali minuly rok od firmy Canina. Hadam ten privesok bude ucinny – garantuju do 10 mes. Stacilo by mi keby ucinkoval 7 mes. Na scalibor je teraz velmi vela alergickych reakcii.:(
    A ked vidim to zlozenie tych pipiet, same pesticidy a karcinogeny, takisto aj obojkov az mi je do placu. Preco nevymyslia nieco bio ucinne? 🙁
    Na jednej strane ich chranime, na druhej nam mozno z toho vznikaju rozne nadory, ktore za posledne desatrocie stuplo, podla mna nasledok granul a tych ochrannych pipiet.
    Napr. latku fiprinol ( postrek na neviem co a je tam aj fiprinol ) chcu uz zakazat vcelari v EU, lebo likviduje aj vcely, pouziva sa aj vo frontline a ak sa dobre pamatam tak aj vo Foreste?
    Dufam, ze tato zima bude tuhsia a ta haved vymrzne, nemam rada zimu, ale je zrejme na nieco dobra.:(
    Davam jej aj cesnakove tablety pre zvierata, ale teraz momentalne nie, kedze moze sposobit anemiu – mame porezanu labku nad prstom, dost je to skarede a nechce sa nam to hojit. Je to dobre podavat napr. 2 tyzdne, potom chvilu pauza a opat.
    Na labku jej davam aloe vera, raz denne masticku od veta ked uz ide spat a striekam pred vychadzkou aj po so sprejom co obsahuje koloidne striebro. Cistila som betadinom, ale nepomahalo.:( Viazat jej to neviazem, to by si dala dole, ani topanocku jej nedavam co sme kupili ked mala porezanu labku, lebo nechce mi v tom chodit alebo skace na 3.:(
    Nemate dobry tip? Vdaka.:)
    #55417
    heny
    Člen
    Ujuj rocky mal raz obviazanu labu ale obvaz si daval dole…ved len dezinfikuj a nechaj na volno ono to potrebuje vzduch ci?
    S tym obojkom neviem moze byt ze tak sa vola…to verim ze svinstva do toho davaju:(
    Kamoska potiera psov nejakym olejom neviem si spomenut akym ze to pomaha…ze trosku smrdia ale pomaha to….
    Ja mala stresy vcera pridem domov maylo labka vo vzduchu.som myslela ze ma rebro zlomene lebo pistal ked som ho chytila.raz sa znamej vysmykol ked bol maly a padol vtedy mal udrete ale nepistal.
    Tak som vcera 2vetom volala ze ked dnes bude rovnako musim ist veterinarovi.dnes je chvalabohu ok…sa mi zda ze laket mal udrety.martin nevie co sa stalo-alebo nechce povedat neviem..
    Hlavne ze je to ok…
    #55418
    wendy1
    Člen
    Heny od napisania tohto prispevku mi nakoniec zacal pomahat ten sprej s hydrokoloidom. Uz to davam len raz denne, vecer po vychadzke. Pekne sa to zacelilo – robi to vlastne taky tekuty obvaz, ale to aj dycha.
    Preto som rozmyslala nad obvazom, kvoli vonk. moznej infekcii, nakolko to bolo otvorene.
    Ale uz je to ok, uz nech to len zarastie.
    Srst nam stale plzne, dnes ideme ku vetovi pre taky olejcek na srst co sa hned vstrebe a doda vitaminy, stoji to len okolo 2 eur, ale pred rokom jej to velmi pomohlo.
    A ideme sa odvazit, dufam ze schudla.
    Kamoska ti asi pouziva cajovnikovy olej.
    Maylo uz je ok?

    #55419
    heny
    Člen
    Nejak som si nevsimla tvoj prispevok…

    Maylo bol na druhy den ok chvalabohu…

    Dnes som dostala telefonat na pevnu linku do prace ci byvam na tej a tej ulici ci mam maleho cierneho psa.
    Maylo zdrhol od kamosky!!
    ked je martin v praci zvyknu byt u kamosky,ma velku zahradu.ona bola po nocnej takze sla spat dvere na zahradu ako inokedy otvorene nechala.maylo podliezol plot ten zmrd.
    Ja sla z prace ho vyzdvihnut na kolegyninom aute, mi potom volala kamoska ze maylo je spet…no hruuuza 🙂
    susedia ho mali zatial u seba

    #55420
    katarina2
    Člen
    Fíha! Tak toto by som nechcela zažiť! Takýto šok, ešteže sa našiel malý beťárik…
    #55397
    mne sa žiaľ stalo že aj pri frontline čo je dosť drahé občas pri premnožení kliešťov sme prišli domov aj s nejakými kliešťami ale kým mali obyčajný obojok za 4 € tak v pohode a ak nemám kde kúpiť a viem že ideme na dlhšiu prechádzku stačí aj rozpračovač
    diffusil
    #55398
    wendy1
    Člen
    My pouzivame uz 3. krat scalibor, nemala ani jedneho kliesta, nikdy som si aspon nevsimla. Nasa pudlica u rodicov, pouziva tento obojok uz asi 6 x a tiez nikdy nemala kliesta. Tento scalibor je ucinny aj na blchy, komare a pakomare. Na http://www.docsimon.sk ( .cz ) ? Mali ho v dobrej cene, prip. na http://www.atos-dog.sk.
    Frontline je uz vraj imunny na klieste a blchy. Z pipetiek by som dala napr. Effi Pro. Cesnak som pocula ze sa dava, ale tak ci tak majitelia radsej este neico davaju. Cesnak som skor pocula ze je vhodny na odcervenie.
    #55421
    heny
    Člen
    Ty ja som sa smiala na tom, ja som taka ze kym sa nieco zle nestane tak je vlastne vsetko ok..:)
    Na take veci co by bolo keby…., nemyslim.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 27 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.