Sibirsky husky – prvé háranie

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Veterinárna poradňa Sibirsky husky – prvé háranie

  • This topic has 4 hlasy and 4 odpovede.
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #46963
    zuzana78
    Člen
    Dobrý deň, mame doma 7 mesačnú fenečku sib., huskyho, chcem sa len spýtať či toto plemeno je monoestrické? Niekde som to vyčítala ale či to je ozaj pravda to netušim. Ak áno, tak čo to obnáša, alebo či to prebieha normálne ako každé hárania? Kedy u tohto plemena očakávať prvé háranie? Aký máte názor na pichanie hormonálnych injekcii? Ďakujem Z.
    #50798
    Dobrý deň, nepovedal by som že toto plemeno je monoestrické, skôr by som povedal že interval medziháraniami je dlhší ako u iných plemien a preto sa tzv. primitívnejšie plemená psov háraju menej často spravidla len raz do roka ako iné prešľachtené zvlášt malé plemena psov….prvé háranie sa dá očakávať v období tzv. puberty šo predstavuje u tohto plemena obdobie medzi 7-11 mesiacom…. vplýva na to množstvo faktorov – teplo, svetlo,počet jedincov chovaných na jednom mieste, prípadne jej kontakt s inými psami, prípadne či sa v okolí nehára iná sučka a podobne… háranie je spravidla normálne ako u inej sučky…niekedy možno intezívnejšie opuchne alebo intezívnejšie krváca ale to sa stáva aj u iných plemien …závisi to aj od množstvo folikulov na vaječníkoch a podobne… čo sa týka homonálných injekcii tak ja nie som ich fanúšik vzhľadom k tomu že majú svoje nežiadúce účinky…aj keď závisi od použitia ako dočasná antikoncepcia OK ale z rizikom nežiadúcich účinkov… trvalo celoživotné pichanie inj za účelom zabránenia hárania si myslím že nie je správne…Pekný deň
    #50799
    zuzana78
    Člen
    Dobrý večer, chcem len velmi pekne podakovat za odpoved a za radu. Vsetko dobre do Noveho roku 2010, vela spokojnych pacientov a ich majitelov. Este raz dakujem s pozdravom Z.
    #50800
    Brano230
    Člen
    Chcel by som sa spytat ako dlho sa hara hasky kolko tyzdnov alebo dni.
    #50801
    wendy1
    Člen
    Tu nejde o to ci je to husky alebo nie, vacsie plemena 3-4 tyzdne.
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.