Jorky bez nalady, triaška.

  • This topic has 5 hlasov and 16 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 17 )
  • Autor
    Príspevky
  • #49089
    JazzTime
    Člen
    Dobry den

    Robi mi starosti nasa fenka yorkshirskeho terriera. Ma 4 roky a 3,5kg. Poslednu dobu prestala skakat na gauc ci postel, len sa postavi a musime jej pomoct. To trva priblizne mesiac. No boli dni kedy nemala problem asi tak pol napol.

    Teraz 3 dni dozadu sme sa zobudili a psik bol skormuteny, utiahnuty furt iba sa schovat a pod perinou sa trasie, nie vkuse. Sem tam zrazu zaknuci, tak malicko postavi sa spravi na gauci 2-3 otacky a o5 ho chyti triaska. Behat sa mu moc nechce. Vodu pije, aj papa vsetko tak ako vzdy. Stolica aj cikanie je uplne v norme.

    Bol som aj u veterinara, prv som mal podozrenie na pruh. No nic nema, merali sme teplotu, ohmatal mu cele telicko, v stolici krv nieje. Tak ho pichol a ze ak neprejde do pondelku tak sa mame zastavit.

    Viditelne ma psik velke bolesti a nevieme prist nato z coho :/ mam oneho strach nemate podobnu skusenost? Trha mi srdce ked vidim jako sa trapi…Velmi pekne dakujem.

    #65291
    Edvina
    Člen
    katarina2 ja som minule čítala v novinách že na stromoch kliešte niesú,že vraj je to mýtus… Kliešte nevedia tak vysoko vyšplhať,sú iba v tráve a v kríkoch 🙂
    #65285
    katarina2
    Člen
    A čo jej vpichol?! ked ani nevedel čo jej je? Zase tu ide o pokusného zajaca?! Pichneme a uvidíme?! Tak ked nevie čo mu je idem za iným veterinárom a nie za ním zase? Tak sa tu len naplatíte a psíkovi ide o čas, čím ďalej sa čaká tým horšie pre neho. Nemám zatiaľ takéto skúsenosti ale už z vašeho popisu vidím že je to vážne . Skúste napísať aj tu na Solivet, priamo Dr. Hrabáčovi alebo Dr.Hrabáčovej ale nečakať na odpoveď, tá nemusí byť hneď zajtra ale ísť so psíkom zatiaľ aj k iným veterinárom na prehliadku aby ste sa dopočuli už aj nejakú diagnózu alebo porovnali čo ktorý povie. Však tento vám asi so psíkom nič nerobil, ohmatkal a to je všetko? Možno by jej bolo treba vyšetriť krv alebo sono alebo ja neviem, to by mal vedieť lekár čo všetko sa dá…
    #65286
    JazzTime
    Člen
    No, tento pan veterinar je tu v okoli najlepsi a najskusenejsi. Knam do mesta chodi na 2 hodiny a nema tu vsetko vybavenie. Psika pozrel riadne, nozicky,brusko,zuby, vsetko. Aka injekcia to bola to neviem, dnes dostala vitaminy a zajtra prinesie aj sono. Myslim ze uz je natom lepsie skuci omnoho menej, a ani uz nemava triasku. No dnes ma napadlo ci nema nieco z chrbticou,lebo som si vsimol ked sa chce otriast (hlavickou) tak zacne a hned prestane urcite ju to zaboli, a tak isto aj po schodoch uz nechodi tak svizne. Skusal som jej natocit “velmi jemne” hlavicko a zistil som ze do lavej strany ju to zabolele zrejme. Moze mat psik problem zo slachou? Tak ako clovek ked krivo spi alebo nieco? Lebo urciteviem ze nikde nepadla, ani sa nebuchla, teda aspon som ju nevidel…
    #65287
    katarina2
    Člen
    Tak tieto svoje poznatky určite rýchle konzultujte so svojim veterinárom ked aj telefonicky, ved ju už videl a možno vám potvrdí váš dohad alebo i ju príde zase pozrieť, v každom prípade ked ide aj o maličkosť treba konať rýchle aby sa to nezvrtlo na horšie a aby fenka zbytočne dlho netrpela. Inak jej držím palce a vám tiež aby ste čo najrýchlejšie vyzdraveli. Ja veľmi spolucítim so zvieratkami lebo to sú nemé tváre ktoré sa nevedia vyponosovať len tichúčko trpia. ked majú niečo, žiaľ.
    #65288
    JazzTime
    Člen
    x
    #65289
    JazzTime
    Člen
    Tak uz sa blaznime zase tak ako predtym 🙂 nakoniec sme uz ani neboli. Zrejme jej pomohla ta injekcia a po telefone nam povedal ze mala iba zaseknuty nerv, ze keby mala nieco s platnickou by inak knucala. Tak mi odlahlo, uz skace z gaucu na gauc 🙂 krpana miluje sisky zo stromu, tak som ju vzal dnes do lesa na jeden flek ktory volame emusin siskovy raj 🙂 pozdravujeme a dakujem za pomoc…
    002.jpg
    #65290
    katarina2
    Člen
    Len pozor JazzTime je obdobie kliešťov a tento rok som počula v telke že sú obzvlášť jedovaté aj keď má psík ochranu prezrite ho stále a odstránte ich inak si ich psík sám vyšklbe, no môže si urobiť zbytočne aj ranku. Kliešte sú hlavne v hustej tráve kde je nevykosené a na stromoch.
    #65292
    katarina2
    Člen
    Ja som to tak počula ale pozrela som si to teraz aj tu na nete- fakt je to len mýtus na stromoch nie sú len v tráve.
    #65293
    JazzTime
    Člen
    Klieste su aj na stromoch, no skor len na mensich listnatych a hlavne tam kde je prene dostatocna vlhkost. Minule som obzeral jenu taku strednu liesku a na jednom kricku som nasiel 6 kliestov. Vsetky boli v spodnej casti rasliny, prichytene odspodu na konceku listu cakajuce na obet. (vsetky som upalil :D) Najviac kliestov sa objavuje v zelenej pomerne vysokej trave. Hlavne okolo vybehanych chodnickov. Klieste su shit! Na vyberanie pouzivam tento hacik, neviem jako sa vola ale je to uplne naj. Tie mensie idu sice tazko ale lahsie jako pinzetou. Pouzivam to aj na seba mozem len odporucit….
    kliest_vyber_dream_1.jpg
    #65294
    katarina2
    Člen
    No lieska je asi dobrý zdroj pre výskyt kliešťov aj neterka vyťala liesku zo svojej záhrady lebo tiež počula že ju obľubujú kliešte a tiež majú na zahrade psíka. Ja mám inakšie kliešte, ale som ich ešte nepoužila,(chvalaBohu), nebolo treba tak neviem či sú praktické.
    fotky_z_mobilu-hlavne_benik_041.jpg
    #65295
    heny
    Člen
    Katka ja mam take kliestiky ako ty,super su:)
    #65296
    katarina2
    Člen
    Tak dobre, ale ešte lepšie ak ich nebude treba.., kliešte sa mi hnusia…
    #65297
    heny
    Člen
    Mne takisto:(
    Tento rok sme este ziadneho nemali klop klop ale to asi len pride:(leto je pred nami…
    #65298
    wendy1
    Člen
    My sme za 5 rokov nemali ziadneho, behom 2 tyzdnov 4.:(
    A to mi zostala hlava, lebo ja blba som to 2 x uspesne vytiahla vytocenim a potom som citala ze kmitat a vytiahnut, blbost.
    Kupila som uz tie o´tom haciky.
    A to sme mali obojok ten bio, ale tento rok po tej hnusnej teplej zime, aj ked je fajn ze nebola zima, tak nevyhunuli potvory az tak, takze to bude tazke. Mame uz pipetu, je to novinka na trhu, je vodeodolna co je pre nas dolezite kvoli kupaniu sa v jazere a je aj proti komarom, mucham,… nielen proti blcham a kliestom. Ucinnost ale len 4 tyzdne ako vsetky.
    Vectra 3D sa to vola.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 17 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.