Kotercový kašeľ

  • This topic has 3 hlasy and 2 odpovede.
Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #49126
    Evelyne
    Člen
    Prosila by som o informáciu,ako sa diagnostikuje kotercový kašel u psíka.Je pravda,že 100% diagnóza sa dá určiť len pomocou laboratórnych vyšetrení?Naše šteniatko kašle už mesiac,bralo aj ATB,no zatiaľ kašeľ trvá.Ďakujem.
    #65452
    katarina2
    Člen
    Určite že treba vyšetriť ale ja tak viem že na kotercový kašeľ už malo byť šteniatko zaočkované.
    #65453
    kikina
    Člen
    dobry, pozor na pomylenie kotercoveho kasla so srdcovym. priznaky su velmi velmi podobne. nasmu psikovi nevedeli veterinari v jendej ambulancii urcit diagnozu. nazvali to virozou. priznaky vyzerali ako kotercak, ale pozor, kotercovy kasel by sa mal pocas dna aj noci spravat rovnako, srdcovy ten sa prejavuje najhorsie vnoci a nadranom… havkovi zanedbali vysetrenie alebo im nefungoval pristroj na pocuvanie, lebo ho aj pocuvali a kasel sice trosku ustupil, ale zacal sa rychlo vracat. jedna sa o kasel, ktory neskor prechadza do natahovania, psik vracia hlieny /laik povie sliny/napina ho, neskor mu nechuti, zacne byť apaticky, a ide mu o zivot. najhorsie stavy nastanu vecer a nadranom… to je hlavny rozlisovaci znak. po zmene vetosa hned pri prvom pocuvani srdiecka zbledla a pytala sa ma ci mi tam veterinari nic nepovedali. povedala ze ma silny selest a obojstranny na srdiecku. boli sme u specialistu, aby sa nedavali lieky naslepo ale taka davka ako treba… ale uz ani to mu moc nepomohlo. pomohli len infuzky s liekami a o par dni sa to zas zhorsilo…. vyliecenie nie je mozne, preto ak psik dlho kasle urcite venujte tomu pohornost. nase zlaticko sa kvoli zalievaniu pluc vodou dusi, a napina ho… nevieme, kolko to vydrzi a ci ho nedat radsej utratit… pretrvavajuci kasel moze byt prejavom srdcovych tazkosti. priznaky vyzeraju ako kotercovy kasel, takze pozor na to.

    dvolezite je, ze taky silny selest sa neda vypestovat za mesiac ani dva. srdcove problemy mal uz davno pred objavenim sa kasla, akurat ze to sa tazko rozpoznava. nas psik byval velmi aktivny, behaval s nami aj s konmi na vychadzky… az prisel ten osudny den, ked zacal kaslat a odvtedy uz kasle stale. niekedy slabsie, inokedy omnoho horsie az sa dusi.

    predchadzajuci veterinar strasne zanedbal svoju pracu a pravdepodobne nemal funkcny pristroj na pocuvanie pluc a srdiecka, lebo toto pocut muse. a ze ho pocuval a na nic neprisiel je neuveritelne…. havko sa mohol uz davno liecit a nemusel sa dostat do tohto stavu uz dnes, mohol pozit este pekny zivot, keby len o pol roka dlhsie a v lepsej kvalite. preto pozor na veterinarov, ak vam vas nevie jednoznacne odpovedat a pricinu kasla, skuste ineho. moze vam to zachranit psika.

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.