Pes fajnovka?

  • This topic has 2 hlasy and 5 odpovedí.
Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #49184
    Dolisos
    Člen
    Fena mi prestala “normálne” jesť.. Zdravotne je v poriadku, ma 13 mesiacov a vypada ako keby som jej nedavala vobec jesť.
    Vyskúšala som už niekoľko druhov granúl, prechodne krmila barfom, varenou stravou a nič ! Ona je jednoducho asi fajnová alebo neviem ako to mam pochopiť.
    Skusala som aj nasypať granule a ked nezjedla, tak som jej ich zobrala a dostala az na dalsie krmenie – nic. Skusala som aj vyhladovat- nic len si dobla a prislo to co mi tak velmi lezie na nervy. Ona totiz kazde jedlo ochutna a zacne nosom ako keby zahrabavat – odsuvat. Najnovsie jej chutia len kuracie krky surove, ale toho nemoze vela, kupila som granule orijen – lebo na navsteve zjedla za misku, doma sa tvarila ako keby som jej tam dala spenat..
    Vsetko len olizne da si susto a zahrabava nosom aj 10 minut a potom odide.
    Skusila som teraz hovadzie surove, zozrala ale vyvratila a spat uz nechcela. Tak som jej to kratko povarila s ryzou, prvy den zjedla druhy uz nie. Pridala som cestoviny, 1 den zozrala druhy uz nie. Ani šunku – ktoru dostava len ked jej deti hodia, nezerie viac ako par platkov. Ked jej aj do granul nalejem olej losovy – koniec. Ani bravcova mast za lyzicku jej nevonia.
    Tvaroh – nic
    Jogurt -nic
    Ona aj trojuholnik syra zerie ako keby to bolo otravene.. moj druhy pes ani nevie ze nieco zjedol a tato to požuje pysky ma ako keby jedla citon a vypluje a nosom zahrabava..
    Ani pes v bliskosti misky ju neprinuti jest. Misku si chrani, ale nezere to.
    Pohybu ma dosť – vydaj ale príjem neadekvatny. 3/4 krat za tyzden odbeha cca 7-8 km
    a ani po 22 km ture sa nehrnula po oddychu do jedla.

    Moja otazka je : existuje nieco co by jej zvysilo chut do jedla? Rozmyslam nad klasickym pangaminom..

    Dakujem za odpoveď.

    #65669
    katarina2
    Člen
    A ináč má svoju váhu? Neschudla? lebo ak neschudla, tak by som sa netrápila, asi má niečo zaťažené v žalúdku čo musí stráviť dovtedy jej nebude nič chutiť. Deň dva môže byť aj o hlade len nech má čerstvú pitnú vodu. Ak aj potom bude” krútiť nosom”, treba ju dať vyšetriť veterinárovi.
    #65670
    Dolisos
    Člen
    Schudnúť neschudla nejak rapídne, ona nebola teda nikdy taká tlsťoška.
    Netrapila by som sa keby to už netrvalo vyše 2 mes.
    Vyšetrená bola, tam nič nenasli.
    Teraz po tom pangamine sa to mierne zlepšilo, tj. že zožrala plnú misku bez toho že by ju zahrabávala, ale len ráno, večer už nechcela, ale aj to je pokrok.
    028.jpg
    #65671
    katarina2
    Člen
    Ináč môj psík od začiatku vyberá ako ho mám ale kedže chudý nie je nerobím si s tým problém. A háklivý je na kuracie mäso a pod. vtedy sa škrabe, kým som na to prišla robili sme rôzne diéty ale aj tak sa stane že dostane nejakú pohúťku v čom môže byť niečo také a už sa škriabe. Práve som sestre zakázala aby mu nosila pochúťky, tie všelijaké tyčinky čo vyrábajú pre psov lebo treba sa riadne poradiť v obchode a pozrieť čo sa kúpi, inak zbytočne dávam pozor čo jedáva ked návšteva mi ho pochúťkami pokazí.
    #65672
    katarina2
    Člen
    máš to tu 2x ale to druhé nezmizne ani ked bolo odpísané ako keby nereagovalo na nič…
    #65673
    katarina2
    Člen
    Na toto tu asi odpovedám stále zbytočne, vždy sa to vráti ako nový článok. Neviem kde je chyba?…
Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.