Pichnutie osou

  • This topic has 2 hlasy and 5 odpovedí.
Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #49139
    katarina2
    Člen
    Ja mám teraz problém, dvor aj záhrada zarastená ďatelinou, ani neviem odkiaľ sa vzala ale zrazu všade samá ďatelina – no a plno ôs a včiel na nej, už 2x pichla nejaká osa môjho psíka ale riadne, takú zrúkol od bolesti že som skoro zinfartovala. Už sa bojí ísť dole aj cikať, po jednom takom pichnutí sa vykakal na terase, čo sa bál ísť dole ale samozrejme vždy zabudne a ide zase a ja už len tŕpnem kedy zase zvrieskne od bolesti. Aj mravcov je strašne veľa ja som zase doštípaná od nich, čo ako dám pozor aj tak sa mi podarí mravca stretnúť na nohe alebo v sandáli. Hrôza, už ako som sa tešila na leto nech ide do hája!
    #65503
    wendy1
    Člen
    Katka ja mravenisko zalievam octovou vodou.
    Jedine Ti asi ostava pokosit.
    #65504
    katarina2
    Člen
    Wendy ja často kosím a úplne dávam na naspodnejšie lištu aby bol čo najhlbší záber ale ďatelina je sviňa, tie jej drobné hlávky tu a tam aj tak zostanú a na to idú osi, v koterci priamo mravenisko nie je takže Beníkovi len osa môže uškodiť ale za kotercom ďalej po záhrade to je 12 árov , celé to nevypolievam iba ak tu a tam kde naisto viem že sú, nerobia si kopčisko ako v hore že zďaleka vidíš, len tak pusté planinky sú a niekde anií to tak tam nezbadám, no ale teraz boli často dažde takže asi by sa octvová voda s lejakmi zriedila skúsim ked nebude pršať, možno zajtra…Ja sa len bojím aby Beník neochorel ked každý deň dostane len jedno pichnutie, predsa je to jed. Zatiaľ dostal 2 ale už sa bojí ísť aj na dvor dole..a nevidím mu medzi chlpami kde je žihadlo, inak by som mu ho hned vytiahla
    #65505
    wendy1
    Člen
    Katka vies kúpiť postrek na burinu ale 1-2 dni by som tam psíka nepustala. Asi to bude riešenie. Dobre na pichnutie osou a pod. je homeopatikum apis mellifica riedenie mozes kúpiť 15ch a dat mu po 3 gul. při akutním stave sa dává aj každých 15min. Případně po hodině sa opakuje, pokym stav nie je ok. Potom mu ho podaj uz len asi 3dni.
    #65506
    wendy1
    Člen
    Vriacou octovou vodou polievam.
    #65507
    katarina2
    Člen
    Dík za nápad aj dnes ide pršať tak až bude sucho to urobím
Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.