Plache šteniatko

  • This topic has 3 hlasy and 3 odpovede.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #49134
    Mirka25
    Člen
    Dobrý deň, potrebovala by som poradiť s naším novým prírastkom..asi pred mesiacom sme si domov priniesli šteniatko slovenského čuvača, čakali sme malé hravé kĺbko, ktoré okolo nás bude pobehovať ( ako každé malé šťena )..namiesto toho máme doma plachého a bojazlivého psíka..ak ho chceme pohladkať, musíme ho doslova nahánať po dvore, nikdy k nám nepríde sám, väčšinu dňa je utiahnutý so stiahnutým chvostom..hrá sa jedine s našim kocúrom..pripisovali sme to zmene prostredia, ale prešiel už viac ako mesiac a ešte stále si ho deti nemôžu ani pohladkať pretože utečie..má pri nás všetko čo chce, ani raz sme na neho nedvihli hlas,neublížili..chce to viac času a trpezlivosti, prípadne vyhľadať niekoho kto sa venuje výchove psov, alebo bude takýto utiahnutý navždy?
    Ďakujem.
    #65484
    katarina2
    Člen
    Nepoznáte jeho minulosť, od koho je a či aj pred tým bolo takéto?Či nezažilo nejakú traumo s klontaktom so zlým zaobchádzaním človekom? Pes nezabúda a chyby sa potom ťažko naprávajú vtedy fakt nezostáva len trpezlivosť a čakať kým si samo nájde k Vám cestu a začne dôverovať. Okrem toho nie každý psík strpí hladkanie aj ja som mala takého, pravdaže bol z ulice podhodený tak neviem čo predtým zažil… ale tohoto čo mám teraz môže hladkať každý, – teda skoro každý na cudzieho, koho nepozná striehne s nedôverou a je v strehu. Čítala som tu článok psí psychológ Devinský sa volá tuším, že by ste sa skúsili skontaktovať s ním? On viac pozná psychológiu psov, ale iste by ho musel vidieť osobne alebo s ním aj nejaký čas pobudnúť, kým vypozná s kade pramení jeho plachosť.
    #65485
    katarina2
    Člen
    Nepoznáte jeho minulosť, od koho je a či aj pred tým bolo takéto?Či nezažilo nejakú traumo s klontaktom so zlým zaobchádzaním človekom? Pes nezabúda a chyby sa potom ťažko naprávajú vtedy fakt nezostáva len trpezlivosť a čakať kým si samo nájde k Vám cestu a začne dôverovať. Okrem toho nie každý psík strpí hladkanie aj ja som mala takého, pravdaže bol z ulice podhodený tak neviem čo predtým zažil… ale tohoto čo mám teraz môže hladkať každý, – teda skoro každý na cudzieho, koho nepozná striehne s nedôverou a je v strehu. Čítala som tu článok psí psychológ Rudolf Desenský sa volá tuším, že by ste sa skúsili skontaktovať s ním? On viac pozná psychológiu psov, ale iste by ho musel vidieť osobne alebo s ním aj nejaký čas pobudnúť, kým vypozná s kade pramení jeho plachosť. http://www.psycholog-psu.com/
    #65486
    heny
    Člen
    Uff…od koho ste brali stena?mali ste možnosť výberu??zdravé neni keď je utiahnute aspoň po psychickej stránke.
    Plache bojacne stena neni žiadna výhra 🙁
    Ale dá sa to hadam napraviť..,skúste pár dní ho lákať na mlsky,ak to nepomôže by som asi zavolala trenera isté je ľahšia náprava teraz ako neskôr.
    I keď by bolo naj stena vymeniť ak ho máte od seriózneho chovateľa..
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.