Agresivita u RR

  • This topic has 3 hlasy and 4 odpovede.
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47669
    nofko
    Člen
    Dobrý deň,prosím ešte o jednu radu,týka sa nášho RR.Stále riešime náš nočný problém,ale chcela by som sa opýtať aj na agresivitu.
    Keď mál náš RR cca 2,5 mesiaca,napadla ho ako šteňa fena pitbulla a dohrýzla mu tvár.Šteniatko bolo v katastrof.stave,operované,báli sme sa či prežije.Nakoniec sa z toho dostalo,aj keď s následkami,nenarástol mu chrup na jednej strane,predné zúbky i očák áno,ostatné nie,následne mu museli vytrhnuť aj spodné kvôli skusu a rozhryzávaní si ďasien.Celý proces vyliečenia bol zdĺhavý,prekonal zápal očí i uší,hlavným problémom bolo,že sa od útoku nesocializoval s inými psami.Jeho zdravot. stav bol vážny,na prechádzkach mal volút,psy sme veĺmi nestretávali.
    Po tom ako sa spamätal,začali sme chodiť von a sledovať agresívne reakcie na iných psov,feny tiež vítal s “hukotom” ,ale nikdy neublížil.Vyžiadali sme pomoc odborníka,kde sme chodievali k iným psom,socializovali ho,na začiatku sa zdalo,že si zvyká a neútočí.po tom,čo sa ale na sídlisku pár krát pobil dostal nálepku bitkára a ostatní sa nám začali vyhýbať,aj keď bol na vodítku a mala som ho pod kontrolou.Malí psi mu až tak nevadia,no keď sa objaví väčšie plemeno,nastáva problém.Noah je dominantný,očami vyhľadáva priamy kontakt,vrčí,vyzýva na súboj.Po zahriaknutí a otočení sa,odchádzania od psa sa ukľudní,no niekedy pes pribehne a mám čo robiť,náš RR má 50 kg.
    Viem že mám zostať v kľude a nepanikáriť,ale je to ťažké,bojím sa o druhých psov aj o neho,predsa nemá na jednej strane chrup.
    Skúšam chodiť popri psoch,máme ešte jack rusella,s tým vychádza od malička bez problémov,sú svorka,väčší vodca je JRussel.
    Ako zabrániť agresivite a socializovať nášho psa?Vďaka za rady,aj za neho.
    #53717
    Scylla
    Člen
    Není dominantní,jen zastrašuje ostatní, protože od sebe odhání zdroj svého strachu. Na dálku se tohle vyřešit nedá. Nenechte ho, aby svůj strach ventiloval tím, žebude jiné psy napadat, ale nenechte jiného psa, aby napadl jeho. Zní to blbě, ale i za cenu vlastního pokousání to vyřešte vy. On vám začne věřit a přestane to řešit. Objednejte se na konzultaci tady http://www.psycholog-psu.com a zúčastněte se akcí, kteřé pořádá na Slovensku. Poradí vám na míru.
    #53718
    nofko
    Člen
    Ďakujem za radu,stránku som si pozerala,musím povedať že vyzerá veĺmi presvedčivo.Jediný problém je že je z čiech,ale neni to až tak ďaleko,predsa…ak sa môžem spýtať,viete koľko krát asi chodí do SR,ďakujem….po vzhliadnutí viacerých názorov ľúdí ktorí osobne mali skúsenosť s prácou menovaného človeka sa radšej obrátim na niekoho iného.Každopádne vďaka za radu a názor.
    #53719
    Scylla
    Člen
    Škoda, že dáte na informace “jedna paní povídala”, ale je to vaše rozhodnutí. Mohu vás ujistit, že z osobní zkušenosti vím, že RD by vašeho psa do pohody dostal velice rychle, bez metod zákazových povelů a škubání na obojcích, které vám budou pravděpodobně předkládány jinde. V tématu Free soboty na těchto stránkách najdete termíny, kdy pořádá tyto akce na Slovensku. Pokud hledáte klasický “cvičákovský styl”, kdy jde ukázat psovi “kdo je tu pánem a co pes musí a nesmí”, opravdu se obraťte na někoho jiného. Pokud chcete svého psa zbavit strachu, stresu a dostat do pohody, obra%ťte se na RD.
    Další, kdo by vám mohl dobře poradit u vás, je Katarina Hambálková ze Šaštína, Záchranný koráb.
    #53720
    veľká pravda, veľmi veľa ľudí nedá na skúsenosti ale skôr na to čo jedna pani povedla a je to na ich škodu
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.