agresivita voci majitelovi

  • This topic has 22 hlasov and 51 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 52 )
  • Autor
    Príspevky
  • #46697
    Betka
    Člen
    Dobry den, mame doma 2 mesacne steniatko argentinskej dogy. Chcem sa opytat na jednu vec. Stava sa ze ked ho niekedy potrestame za vec, ktoru si naprajeme aby robil /capneme ho novinami alebo handrou{ zavrci a niekedy chce aj uhryznut, alebo robi zle nadalej. Aky by bol teda vhodnejsi sposob ako ho potrestat a prinutit aby prestal.
    Este jedna vec> doma v celku poslucha uz vie aj par veci, ale ked je vonku tak je ako utrhnuty z retaze, nevnima, neposlucha, ignoruje nas.
    #50021
    Sakul
    Člen
    Ahojte som tu novy mam nemeckého ovčiaka ma 7 mesiacov a hrozne sa boji cudzích ludi keď prídu do dvora a neviem prečo na psov sa sprava normálne len ludi sa boji neviete nikto poradiť prečo ? mam psa po prve a chcel by som tu chybu zmeniť co som spravil mam ho 3M a 3 týždne 🙂
    #50047
    boy1990
    Člen
    Potrebujem poradiť.Mám 10 týž. JRT a vždy ked leží na niakom oblubenom mieste alebo spi a chcem ho zobrať a dat do pelechu alebo len pohladkať tak žačne vrčat a silno hrýzť. Robí to odkedy bol očkovaný
    #50048
    zita
    Člen
    Nie je to z ockovania. 10 tyzdnovy zver uz skusa co moze. A moze len to co mu “pejde”.
    Skus sa nakontaktovat na Rheu (v tomto fore ju urcite najdes madzi pouzivatelmi), posli jej sukromnu spravu. Z vsetkych co tu chodime ma najlepsie “vychovne” metody a rady
    #50049
    katarina2
    Člen
    Násilím ho neprekladajte. Násilie vyvoláva násilie, skôr treba nájsť fintu ako ho stade dostať, napríklad dala by som mu do pelecha nejakú maškrtku a tak ho tam privábiť.
    #50050
    heny
    Člen
    10 tyzdn babo nie je agresivne, ako pisala zita, krpec skusa co sa smie, co nie…. ja by som ked ma pohryzie asi,, dzugla,, do boku s povelom nie alebo fuj, alebo mozno trosku kozu potiahla na krku…. tazko povedat pri takom malom havkacovi…. ale ked spinka nechajte ho spinkat, male stenata spia vela.by som ho neprekladala…ked bude hore by som ho skor ucila na jeho miesto…
    #50006
    Ahoyte,
    #50007
    Ahoyte,
    #50008
    zuz
    Člen
    Šteniatko je od štyroch mesiacov schopné zvládnuť základný výcvik. Problémy, na ktoré sa pýtate, sa tam bežne riešia a precvičuje sa aj základná poslušnosť. Betka aj Andi, obe máte veľké plemeno psa, takže máte aj nepísanú povinnosť svojho psíka zvládnuť na 100%. Hoci štatistiky hovoria, že najviac útokov a pohryzení je od kokršpanielov (paradoxne), stačí, že váš hafan len raz vycerí zuby a dotknutá osoba z toho môže vyrobiť problém. To, čo tu obe popisujete, nie je agresívne správanie. Ide o to, že ako šteňatá skúšajú, čo si až môžu dovoliť a kam až môžu zájsť. Vo svorke ich matka za nedovolené správanie matka “vyšváca” za šiju. Ale ako píše Scylla, treba to urobiť okamžite (do 2 sec), keď ich pristihnete. Noviny sa používali pred dvadsiatimi rokmi! Ani svoje deti neposielame do kúta kľaknúť si na poleno. Aj výchova psov sa pozorovaním posunula. Šteňatá skúšajú svoju dominantnosť. A to ešte nie sú v puberte, to si užijete, keď budú mať 50 kg a viac. Takže najlepšie je zistiť si cvičák, absolvovať základ. Psíci sa socializujú, zvyknú si na rôzne plemená aj štekanie a nebudú ustráchaní ale vyrovnaní psi a vy budete šťastné a kľudné majiteľky:)
    #50009
    Scylla
    Člen
    Cvičák na tohle nepotřebujete, pokud nechcete cvičit na zkoušky. Matka nikdy netrestá štěňata vytřepáním za kůži, to je hluboko zakořeněná pověra, ale pořád jenom pověra. Pes něčím třepe jen tehdy, kdy to chce zabít, takže to bych štěníkovi nikdy nedělala, a žádnému psovi. Netrestajte, vysvětluje. Trestem ještě nikdo nikomu nic nevysvětlil a nikam ho nenasměroval. Štěníka je třeba vychovávat a případný výcvik je až nadstavbou výchovy, nebo by aspo%n měl být, i když se často výchova nahrazuje cvičákem a pak to podle toho vypadá. Štěníka směrujte, motivujte, veďe k žádoucí činnosti. Tresty nebo zákazovými povely to ale nejde.
    #50010
    Kaca
    Člen
    Ufff… preco si myslite, ze stenata treba trestat??? Mam tu vyse 30 psov, takmer vsetci sa k nam dostali ako dospeli, od velkosti kokra do aziata, a tresty pouzivam iba vo vynimocnom pripadfe, az vtedy, ked si mozem byt ista, ze pes VIE, CO PO NOM CHCEM A USPESNE TO AJ TAK ODIGNORUJE.
    Preco vela ludi pouziva zakazove povely, ked prikazove su pre psa zrozumitelnejsie a skor na ne bude reagovat? Preco sa este aj dnes bije pes novinami? Alebo trasie za kozu na siji? Preco ludia citaju krasne obrazkove knizky, ktorych je dnes tak vela a vyhynaju sa tym, odkial sa da nieco naucit?
    Ospravedlnujem sa za ten vylev. Prosim, NEBITE STENATA. NIE SU TO AGRESORI. Su to len deti, ktore sa hraju. A hraju sa tak, ako sa hraju selmy. Pretoze pes JE selma. On nevie, ze Vy nemate srst a tym padom vas to stenacie kusnutie boli viac ako jeho surodencov… Stence si precvicuju vsetko, co by v buducnosti eventualne mohli vyuzit, formou hry. Hlavne lov. Oni vas “lovia”. Preto tak radi behaju za niekym, za mackou, neskor za loptickou… netreba sa bat, ze v dospelosti vas budu hryzt, pokial sa k nim budete spravat normalne a pokial, hlavne u molochov, budete dostatocne jasni a citatelni. Ale na to sa treba aj o danom plemene cosi naucit a naucit sa spravat k nim…
    #50011
    rada by som sa zapojila do tejto temy s jednou radou.. Moj psik robi to iste ze utoci, resp utocil… Vsimla som si : Cim menej uocis ty na mna tym menej utocim ja na teba :))) Pekny den 🙂
    #50012
    Dobry den, mam 3 mesacnu fenku nemeckeho ovciaka a chcem vas poprosit o rady ako zvladnut jej spravanie. Je velmi ziva,stale nieco hryzie,co by az tak nevadilo ale najcastejsie hryzie mna a celu rodinu. Je to velmi neprijemne,lebo uz ma dost silne zuby a ked zacne hryzt nic nepomaha. Najprv sme ju len hresili,ale to vobec nezaberalo,ona sa zahryzne a nechce pustit,potom sme skusali noviny ale ani na to nereagovala. Niekedy na nas brese a utoci a uz nevieme ako si s nou poradit. Bojim sa,aby nebola v buducnosti nebezpecna.
    #50013
    Scylla
    Člen
    Pokud jí budete vychovávat formou hřešení a bití, tak určitě bude. Protože pejsek má tu vlastnost, že vám vrátí to, co do něj vložíte. A když je to pro nadávání = agrese a bití, ještě větší agrese, vrátí vám to samé. Každé štěně kouše, to je normální, čím je temperamentnější, tím víc kouše. Kárání nepomůže, převeďte její pozornost na hračku, hru, učte jí postupně formy hry, které vám budou vyhovat a jíbavit. Naprosto zapomeňte na zvyšování hlasu, nadávky a hlavně na bití psa čímkoli. To je naprostý nesmysl a zaděláváváte si na pořádnou ostudu – pes se bude bát nápřahu a vaší ruky, nebo na pořádné pokousání,kdy vám pes vaši agresi po zásluze vrátí.
    #50014
    Dakujem za odpoved, samozrejme ze bitku nikdy nepouzivame akurat sme niekedy zvysili hlas,ked uz bola velmi utocna.Ale aspon viem,ze je to normalne stena len trosku temperamentne.Vela sa s nou hrame, hladkame ju takze si nemyslim,ze by sa v buducnosti mohla niecoho bat.Predtym sme mali tiez fenku NO ale ona na nas nikdy takto neutocila, hryzla len topanky a veci,preto som si nebola ista, ci jej spravanie nie je neprimerane.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 52 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.