Aké jedlo mám dávať svojmu psovi ?

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Kŕmenie a potrava Aké jedlo mám dávať svojmu psovi ?

  • This topic has 16 hlasov and 27 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 28 )
  • Autor
    Príspevky
  • #46536
    havko.sk
    Člen
    Mam stredne veľkého psa a neviem aké jedlo mu mám dávať a neviem aké granule mu mám kúpiť … Niektorým psom nechutia tie granule ktoré sú suché …. Mohli by ste mi poradiť čo mu mám kupovať.. Ďakujem..
    #49544
    kardelen
    Člen
    ja krmim prirodnou, surou stravou,konzervy, a krmiva su vysoko tepelne upravene, su farbene a sukonzervacne upravene.
    surova strava je super. davam maso ,kosti mlieko malo treba davat pozor moze prehanat, jogurt ,syry, zeleninu, vajcia tepelne upravene,hlavne v lete. ryza, obiloviny. obcas zemiaky.ako pridavok davam morske riasy, vitamin C.existuje velke mnozstvo pripravkou prirodnych co sa pridavaju do surovej stravy aby bola vyvazena strava, dobre obohatena o vytaminy a minerali.
    v prvom rade si uvedomte o ake plemeno sa jedna, ci vas psik je mlady ,ci starsi, kolko ma pohybu. odporucam si nastudovat odbornu literaturu urcenu k tejto teme napr. prirodna medicina pro psi a macky.alebo www holistickshop.cz -da sa tu tiez vela nastudovat surovej strave a plno inych stranok. kto chce vie si poradit.
    #49545
    kardelen
    Člen
    to ano kuchynske zvisky mozu ublizit. ale skuste surovu stravu,ta je prirodna a chuti.
    #49546
    ahojte aj moj psik papa jedine stravu zo stola,granule mu velmi nechutia..ale potom ma dost casty problem s bolenim bruska,asi to nie je spravne,ze?poradi mi niekto na ake jedlo ho mam naucit,aby bol spokojny..dik
    #49539
    Hanka
    Člen
    Kolik je pejskovi let, máte ho venku, doma, cvičíte, sportujete, kolik má pohybu? Má nebo nemá zdravotní problémy? To byste měl napsat, pokud chcete nějakou rozumnou odpověď. ¨

    Tohle není rada, ale můj soukromý názor. Granule jsou pro pejsky nepřirozená strava, občas je dávám také, na výletech, ale jinak krmíme syrové maso, rýži, vločky, zeleninu, ovoce, vejce, tvaroh, mléko, trošku lněného semene, olivový olej, mleté vaječné skořápy (velmi opatrně s nimi), rosol z vepřových nožiček, syrové hovězí a vepřové kosti, morek. Pejsci nemají zdravotní problémy, celkem jim chutná a vypadají velmi dobře.

    #49540
    My kŕmime výhradne krmivom Royal Canin.Toto krmivo je pre všetky plemená dostať ho kúpiť v chovateľských potrebách, ak by ste chceli veterinárnu radu Royal Canin čo je ešte kvalitnejšie krmivo dostať ho zakúpiť len u veterinárneho lekára. Granule môžete aj namočiť, my granule nenamáčame čím si čistia zuby a nemám problém so zubným kameňom ani u 12-ročnej fenky. Na každej výstave nám posudzovateľ povedel, že majú krásne biele zuby.Psíkov od jedného roku kŕmime 1-krát denne a to večer jeden deň v týždni nedostávajú žiadnu stravu len vodu ( u nás je to sobota)v nedeľu dostávajú mäso so zeleninou , ryžou, ovsené vločky a pod.. Každé nekvalitné krmivo, alebo časté zmeny krmív sa odzrkadľujú na srsti psíka. Psíkom žiadnu ľudskú stravu nedávame a pozor na soľ i keď varíte psíkom mäso s ryžou, ovsenými vločkami, cestovinou… nikdy nesoliť a tiež sa psíkom nemajú podávať zemiaky.Pekný deň!
    #49547
    brown
    Člen
    ten nas sa dal po case len na varene, zopar typov som nasiel aj tu:

    http://www.psikuchar.svet-stranek.cz

    asi to je castejsi problem volakedy sme mali Royal Canin, po tom co som zistil zlozenie a ako sa ziskava trvanlivost, ani sa nedivim ze to to po case odmietal, medzitym sme uz boli na inom type, ale varene je predsa len IN.

    #49548
    K tym psikom co nechcu jest granule… JA som mala ten isty problem so svojou fenkou a je to len o tom ze su tie psiky rozmaznane… Veterinar mi poradil vyhladovat fenku aby sa naucila na granulky apostupne ich zacala jest… Ked som kupila druheho psa tak tie granule zerie uz len pre to aby jej ich nezozral ten druhy. A co sa tyka sunka od stola, toto nerobte ved Vam bude vkuse zobrat a skakat do taniera. Vobec jej nedavajte jest od stola a ak mate dajake zvysky co vy nechcete, pekne vezmite psiu misku a tam jej to dajte a tak jej dajte napapat 🙂
    #49549
    wendy1
    Člen
    Zbytkami od stola krmte co minimalne, lebo nase jedlo obsahuje sol a korenie. Aj sunka. To psikom skodi. Radsej jej kupte nejake maso v masiarni a uvarte bez soli a koreni. Ak nechcete krmit surovym masom. Alebo skuste priadavat do granul uvarene maso alebo nieco co mu chuti bez soli a koreni samozrejme. Neskor mu uz skuste davat len granule.
    #49550
    Mne poradil vet. pre psa : mrkvu uvarenu, vajicko uvarene, ryzu, samozrejme tiez uvarenu a kuracie maso, vsetko bez korenin, z toho spravit mix 🙂
    #49541
    havko.sk
    Člen
    Dobri den. moja trojmesacna civava ma problemi s papanim vobec nechce jest granule. Ale na sunke si pochutnava ale v jednej knihe som citala ze kuchinske zviski mozu jej brusko zatazit.
    #49551
    majka78
    Člen
    Takto davam aj ja a niekedy to zmiesam s granulami,alebo cestovinami,ci ryzou.Niektore druhy granul su dost suche,skus pridat vlazny vyvar,alebo mlieko.Ja davam aj jogurt,je jedno aky.Najradsej ma kosti,hovadzie a tiez chrupavky,takzvane jablcko,tiez hovadzie.Kupujem aj odrezky v masiarstve,asi 50 centov za kilo,ale netreba maso dlho varit,staci ak zovrie a potom takych 5 minut,aby nestratilo vsetky ziviny.Obcas aj nejaka konzerva,len treba dobre citat zlozenie,je to skvele k cestovinam,aspon moj psik si nestazuje.
    #49552
    wendy1
    Člen
    Mlieko u dospelych psikov uz skor nie. Nakolko vela psikov ma problem.
    #49553
    Renatus
    Člen
    JA môjmu dávam aj zeleninu z mäsového vývaru, chrupky z kuracieho vývaru…niekdy to dám na granule, alebo uvarím ryžu…cestovina keď zostane…

    Je ale pravda, že je to často “ľudsky” dochutené, čo v konečnom dôsledku psíkovi nemusí robiť dobre…

    Ale môj sa zatiaľ nesťažuje…Aj keď je pravda, že gro v stravnom menu má granule!

    #49554
    majka78
    Člen
    Prednedavno som nasla a aj kupila na Hej.sk cestoviny 9 kg balenie specialne pre zvierata.Su ok,mojmu psikovi chutia.Stoja 9,16 € + postovne.

    Je to leParametre Těstoviny krmné komplet MIX 9kg (604-742)
    Obsah: 9kg
    Objemová kategória: Do 10kg
    Špecifikácie Těstoviny krmné komplet MIX 9kg (604-742)
    Mix krmný těstovin žlutých, chlebových, s mořskou řasou a s karotenem.

    Doplňkové krmivo pro psy.
    Krmný návod: podávejte jako doplněk krmné dávky v množství dle velikosti a stáří zvířete.

    Složení: pšeničná mouka, voda, červeň višňová, beta-karoten, mořská řasa Spirulina, tartrazin.

    Jakostní znaky: proteiny 105 g / kg, vlhkost 14%, popeloviny 4 g / kg, vláknina 20 g / kg, tuky 3 g / kg .

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 28 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.