Ake mate skusenosti zo susedmi a ludmi vo vasom okoli??

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Ja a môj pes Ake mate skusenosti zo susedmi a ludmi vo vasom okoli??

  • This topic has 4 hlasy and 14 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48219
    geppy
    Člen
    Dnes rano ma zase jeden pan vytocil (ale mal stastie ze som sa prave zobudila :D).Ja neviem ako vy, ale ja uz sa normalne bojim ist z mojim psom na prechadzku….mam pocit ze vsetci namna zazeraju.Uz som si aj vsimla ze niektore babky ma spizuju za oknom ze ci si to hovienko po psovi zdvihnem alebo nie.Ja neviem preco si to musim vzdy ja odniest ked mam pocit ze som jedina v okoli co si po svojom psikovi vzdy vsetko pozbiera.Minule mi tri babky vynadali,ze ci si myslim ze som slusna ze chodit zo psom na tento travnik…mna to nebavi kazdemu opakovat ze ja si vykali po mojom psovi zbieram.Preco si to vzdy musime odniest mi slusny narozdiel od tych co to nerobia??
    #57259
    wendy1
    Člen
    Poznam to, minule na luke sa na mna a este jednu znamu vykricala stara babka, ze preco tu vencime psy a pritom sme ju videli z dialky tak sme si ich zapli a ani sa nevencili, takze nemala ziaden dovod. Su ludia a ludia. Minule som tiez isla s jednou znamou a pani zacala vrieskat ako zmyslov zbavena, ze vsade su tu psy.:-))) Chore… Asi potrebuje tabletky na nervy. Ja stale ak vezmem hov….. po mojej tak si pomyslim ze ma niekto z ludi, ktori nemaju radi psy uvidi a pomysli si ze nie vsetci psickari su rovnaki a trosku mu zmenim nazor na majitelov psikov.
    #57260
    geppy
    Člen
    Ved to…aj ja si myslim ze ved ked ma niekto vidi ako to poctivo zbieram, ze zmenia nazor…ale zatial nic…stale horsie a horsie.A tie tri babky co my vynadali na druhy den polepili na stromy letaky z vyhrazkami,ze sme neslusny, sledovany a ze ked nas nacapu dostaneme velke pokuty.A najlepsie na tom bolo to, ze ja som na ten travnik uz vyse tyzdna nechodila,lebo moja bola po sterilizacii tak som s nou chodila na travnik co je blizsie pri dome.
    #57261
    wendy1
    Člen
    Niektori ludia ozaj potrebuju tabletky na nervy, a zvlast stare babky ktore doma sedia, kukuckuju za oknami lebo nemaju do coho pichnut, tak preto si zrejme vyhliadnu obete, ktore za to nemozu a neopravnene ich napadaju.:-( Najlepsie mat klapky na usiach a nevsimat si tieto incidenty. Ja to takto robim, niekedy mi ale prasknu nervy.:-) A to uz je velmi zle.:-)))
    #57262
    heny
    Člen
    ahojte ja tiez stale zbieram po mojom- moj priatel nie zatial sa nikto nestazoval….chvalabohu..nedaleko od nas pod oknami pri cinziaku je travnik. dost dlhy… a tam niekolko tabuliek pozapichanych do zemi a na tabulkach psik s hovienkom a s napisom my najdeme hovienko. prijde mi to mile, a prisaham ten travnik je krasne cisty:)
    #57263
    wendy1
    Člen
    Heny ty zijes v Rakusku, v Rakusku je ina mentalita ako tu na SVK.:-( Ved rakusania miluju psy a mozes s nimi chodit skoro vsade, este aj do noblesnych restauracii a nikto nezazera. Raz sme isli okolo nadherneho parku vo Viedni, bolo tam x psov a ziadne hovienko na travniku.:-) Keby sa tak aj u nas ludia zamysleli.
    #57264
    heny
    Člen
    wendy s tou mentalitou mas bohuzial pravdu…:( inak naozaj takmer vsade ho mozes zobrat zo sebou,co je super. ja zijem v innsbrucku,tento rok to sice trosku sprisnili ale aj tak je to tu lepsie ako na svk.nedaleko od nas je nakupne centrum, ca 2 mesiace je zakaz vstupu so psikom(nechapem preco) ale takmer nikdo to nedodrzuje:) …neviem ako to je so sackami pre psikov na svk, ale tu su tie stojany stale naplnene…. :)u nas ked vidim hovienko vacsinou po velkom psikovy.horsie je pozbierat vykali po 40kg psovi ako po 3 kilovom.:(to pisem z vlastnej skusenosti, ked som chodievala von s kamoskinym stafordom..
    #57265
    heny
    Člen
    ..zabudla som.. suseda dala svoju sucku sterilizovat(stredne plemeno) takze rocky sa snou nemoze hrat do pondelka, vtedy idu dat stehy vybrat. ked ju streneme vonku taaaak rocky za nou knuci a tak mi ho je luto ze mu neviem vysvetlit ze teraz sa nou nemoze hrat:((
    #57266
    geppy
    Člen
    rakusko je rakusko….to sa vie ze tam ludia su cistotny a potrpia si na poriadok…ina mentalita
    #57267
    wendy1
    Člen
    Urcite je lahsie zbierat po 3 kg psikovi ako po 40 kg, moja ma 34 a okrem hnacky mi to nerobi problem pozbierat ( ked ma hnacku tak rychlo prejdeme na druhu stranu kde nie su bloky ). Ale medzi bloky chodim aj tak minimalne, iba ked 3 dni leje ako z krhly. Ludia ktori chcu budu zbierat po 80 kg a ti ktori nechcu nebudu zbierat ani po 1 kg psikovi. Stale dookola pocuvam ze nie su kose, sacky a platia dane, ale dan sa zial plati za nieco ine – ja to volam dan za zivot ( hoci sacky by v cene mohli byt a aj viac kosov, u nas na sidlisku uz nejake kose pribudli a aj stojan na sacky, ale take sacky si vieme zobrat pri nakupe v obchode, ak niekto nie je ochotny platit 0,80 € lepsie sacky stoja od 2 €). Preco sa neplati dan za macku, skrecka, …? Ale to je ina tema.
    #57268
    heny
    Člen
    wendy suhlasim s tebou. ja platim 80 e rocne dan .:( ok, sacky su na vela miestach, v chovprodukte tiez nestoja vela ale moj priatel sa tiez rozculoval ze tolko vela sa plati dan a este aj sam si musis po svojom psovi upratat. ..ale na vyber bohuzial nemame.
    #57269
    wendy1
    Člen
    A ked je kastrovany tak nemate ulavu na dani, alebo ked je cipovany? My platime 20 lebo mame 50% zlavu za cipovanie, normalne je 40 v KE.
    #57270
    heny
    Člen
    tak to netusim ale informujem sa….
    #57271
    Smallblot
    Člen
    Keď sme pri tých susedoch, o tom by som vedela rozprávať. :o)
    Bývam v rodinnom dome a asi som tu fakt jediná na ulici, ktorá chodí normálne venčiť psa na vodítku. Ostatným psy väčšinou zdrhajú a samozrejme “kadia” kade chodia. Takže ľudia majú na trávnikoch samé výkaly, kľudne po 30-40 kg psoch. Ja si po mojom 5kilovom spracem, problém mi to nerobí, večne nosím so sebou servítky a dávam to rovno do kanálov, pretože koše tu na to nemáme. Ale dosť často sa mi stáva, že ma ľudia pristavia a začnú sa do mňa navážať, že je to hrozné s nami, psy im kadia na trávnik a my si to nepraceme… tak som raz už vážne chytila nervy a odskákali si to práve susedia. Začali, že prečo nenosím so sebou sáčik. Tak jej hovorím, že nosím so sebou servítky. Ona mi začala, že či si viem predstaviť, čo je to za robotu ten trávnik od tých výkalov pospratávať, že prečo si to po sebe nepraceme, tak som už zvýšila hlas a povedala som jej, že ja si po svojom psovi spratávam pravidelne, pretože tiež sa mi nepáči, keď mám pred domom na trávniku výkaly a môže si ísť kľudne teraz ten trávnik obzrieť. A že keď sa lepšie pozrie na veľkosť toho h…. čo má na trávniku ona, môjho psa a trošku sa zamyslí, tak zistí, že po mojom to určite nebude. Najlepšie je, že ich susedia a zhodou okolností je to ich vlastná rodina, púšťa psa len tak na ulicu samého, má asi 25 kg – však nech sa vyvenčí a ten kadí kade chodí a očúrava všetko rad radom. Tiež mám niekedy pocit, že ľudia po mne zazerajú, či to zdvihnem alebo nezdvihnem… ale ako napísala Wendy, raz nás niekto uvidí a ľudia si pomyslia, že nie všetci sú takí a to sa mi aj potvrdilo, raz ma jeden pán pochválil, že som asi jediná, ktorá si po svojom psovi prace. 🙂
    A keď už sme pri tých daniach, ja som platila smiešnych 6€. Asi preto máme sáčky len v jednom psiom výbehu v meste, ktorý je veľký asi 20x20m… trapas.
    #57272
    geppy
    Člen
    Ale mna najviac rozculuje,ze je na nasej ulici strasne vela ludi co rano pusta psou na prechadzku samich…jasne ze ti robia potrebu kde chcu a nikdo to po nich nepozbiera a potom si to odnesieme mi slusni.Minule mi jeden pan uz z dialky ukazoval ze na tento travnik nemozem ist….a ja nic isla som si dalej…a on ze nemozem sem ist lebo budu pokuty…a ja ze zaco,ja si po mojom psovi zbieram!!..a on ze ,,no nevidiet,, a ukazal rukou na luku…mal stasie ze som sa prave zobudila,lebo asi by som sa donho pustila.Akoze maju pravdu a aj mne to vadi vsetky tie vykali na travnikoch a fakt ich je vela,ale je aj vidno ze je to od velkych psou a nie po 6-kilovych ako je moja.Ale ja uz ich budem ignorovat…nebudem sa rozculovat,nestoji to za to!!! 🙂
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.