Ake plemeno je vhodne?

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Chcem psíka Ake plemeno je vhodne?

  • This topic has 4 hlasy and 11 odpovedí.
Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47884
    kikaBB
    Člen
    Poradite prosim ake plemeno by bolo pre nas vhodne? Nase predstavy: stredny vzrast ( nie male ako York, ci Toy pudel – pudla vobec nie ), menej plznuce, alebo aby sa dali chlpy lahsie odstranit, nestekavy,priatelsky k detom a ludom vobec ( mam 6 a 2 rocne deti ktore budu so psikom v kazdodennom kontakte ). Zijeme na okraji sidliska, takze vybeh vonku bude dost velky. No plemeno ako border kolia ktora potrebuje velmi vela pohybu a treningu a vobec cas tak to zas nebude pre nas. Dakujem za odpovede.
    #55423
    kikaBB
    Člen
    Keby sa jednalo len o mna, tak by som psika z utulku vzala hned. Ale nakolko bude psik v kontakte s 2 malymi detmi a dalo mi to nemale usilie presvedcit manzela, ze psika budeme vychovavat spolu s mojou mamou, potreujem mat aspon aku taku istotu, ze v dospelosti nebude z toho 20kg “psicek” a nezozerie vsetko co stretne :o) Jednoducho potrebujem vediet co si beriem domov. Nemusi to byt cista rasa, ale potrebujem vediet kto su rodicia.
    #55431
    wendy1
    Člen
    Osobne mam labradorku v byte a nemozem povedat ze zabera nejak vela priestoru. Ale kazdy ma iny nazor. Do spalne nechodi a ked je doma sama tak ma pristup len do kuchyne a na chodbe. Na chodbe ma svoj plastovy kos. AK sa nejako extremne chce salit v byte tak ju ukludnim hlasom. Nie preto ze by mi to prekazalo, ale preto aby si neublizila vzhladom k tomu ze mame v byte podlahy. Tak ci tak poobede sa s nou vysalim na luke, pripadne jej psi kamarati a mame pokoj. Rano podla toho koho stretneme a vecer tiez. Najaktivnejsiu prechadzke mavame poobede.
    #55430
    kikaBB
    Člen
    Ja vediem od mala deti k laske k zvieratam, aby prejavili uctu a respekt. Mali sme doma na par dni pozicaneho psika a nijako mu neublizovali, ked si chcel oddychnut mal klud a psik sa mal dobre. Jasne, ze psik nebude sam s detmi. Ide len o to, aby ked uz pride do kontaktu s detmi, aby im neublizil. ;o)
    Velkostou max do anglickeho kokra. Mne sa velmi paci retriewer, ale pre manzela je to moc velke a v konecnom dosledku do bytu asi aj ano. :o)
    #55422
    #55424
    ja nedám na miešancov dopustiť , sú zdravší , vďačnejší, jednoduchšie vychovateľnejší a tiež som ich mala aj pri malých deťoch ,stačí sa pozrieť na labky a človek vie čo z toho vyrastie a samozrejme treba vedieť rozoznať povahu psíka a jeho energiu či sa k tej vašej hodí a to nebudete vedieť ani podľa rodičov
    #55425
    kikaBB
    Člen
    Nechapte ma zle, ale ja tiez nie som clovek, ktory si mysli, ze krizenec je podradnejsi ako cistokrvny, to teda vobec nie,. Vie dat rovnako vela lasky, rovnako sa nauci … je to o tom, kolko tomu psikovi da clovek lasky, casu, pozornosti … no ako som pisala, nie je to len na mne.
    #55426
    na to som nemyslela , ale pochybujem že sa zoberiete všetci ktorých sa to týka a pôjdete si vybrať k majiteľom a zas to bude len o ich pocite a nie o pocite vás všetkých…a prepasie sa šanca umiestniť tých ktorí majú problém sa dostať do zdravého domova, aj ja som 2 psíkov bola nútená na 2 deň vrátiť kým neprišiel ten pravý aj pre mňa aj pre deti aj pre fenku čo sme mali doma ale o pokus to stálo
    #55427
    kikaBB
    Člen
    U nas to funguje tak, ze ak sa pojde pes vyberat, pojdeme s muzom, detmi a aj moja mama pre ktoru je pes urceny. Pes je podla mna jedno velmi velke rozhodnutie, nie som z tych, co psa kupia na par mesiacov a potom sup s nim na ulicu, alebo este cosi horsie Chcem k tomu pristupit velmi seriozne. Takze ak uz sa niekam pocestuje – auto odvezie – a pojdeme vsetci akoby v ramci vyletu. ;o)
    #55428
    wendy1
    Člen
    Nestekavy a pod., mozete si kupit steniatko aj po svetovom samopionovi a moze byt ustekane ak nebude spravne vedene od zaciatku, takisto je to o socializacii, cim viac ho naucite a privyknete na rozne situacie zamlada, tak neskor to nemusite riesit. To je moj nazor. Stredny vzrast, t.j. do kolko kilogramov alebo vysky? 20 kg pes je u mna stale stredny vzrast. Velky vzrast je u mna nad 40 kg.
    #55429
    wendy1
    Člen
    Mops? Bichon? Na Vasom mieste by som vzala bichona, hoci sa treba starat o srst. Predpokladam ze psik bude pod dohladom, aby nemal zlu skusenost s detmi, lebo aj ten najlepsi pes moze zlyhat ak by mu dieta ublizovalo aj ked nechtiac.
    Poviem Vam priklad znamy maju jazvecika pri 6 roc. a 4- roc. Je mi tak luto toho psika, je tak katovany od tych deti. Nebiju ho, ale vkuse ho vlacia po rukach, sem tam ho “hodia”. Ked som tam ja tak ich upozornim, mama ich tiez upozornuje ale podla mna to nie je dostatocne.
    #55432
    Renatus
    Člen
    No a ja Vám odporučím Cavaliera King Charlesa…milý, prítulný, na gauč aj na dlhšiu prechádzku….píšu o ňom, že aj zlodeja s láskou privíta a je to naozaj tak!

    Nevýhoda – za svoju milotu si vyberá daň v podobe chĺpkov po byte…ale dajú sa jednoducho povysávať, nezapichujú sa ako tie od krátkosrstých plemien, napr.po bíglovi, to musíte kefovať…

    Dospelý ma tak do 8 kg…

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.