Ako na to

  • This topic has 11 hlasov and 55 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 56 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47946
    kikaBB
    Člen
    Nas Cavalier sa narodil 24.2. boli sme si ho vziat pred Velkou nocou, teda v den ked dovrsil 8 tyzdnov. Dnes su to 2 tyzdne co ho mame doma. Uz som sice psika chovala, ale predsa je to 13 rokov dozadu a tak som sa chcela opytat a poradit… Som na materskej s 2 detmi takze chodime vonku takmer kazdu hodinu. Lenze on je schopny pobudnut s nami vonku 45 – 60 minut ani necikne a ked prideme domov tak sa vycika a vykaka. Co s tym? Nie som zastanca trestov, zatial to riesim tak, ze ked ho pri tom nachytam len riadne skriknem FUJ. Pmatam sa ako dieta ked sme mali psa, tak sa robili take barbarske zvyky, ze aj ked sa pes vykakal ci cikol nenachytali sme ho priamo pri tom, tak sa pes doviedol k tomu dalo sa privonat a sup s novinami po zadku. No mne toto nie je moc po srsti. Date mi nejaky tip ako na to? Posledne vencenie je o polnoci a ked rano pridem do izby o pol siestej tak je ciknute aj nakakane. Veterinarka nam radila posledne krmenie najneskor o piatej, ked nezje, zobrat misku a uz nedat a vraj aj vodu zobrat :o((( Co s tym???? Dajte rady. Dakujem
    #55825
    wendy1
    Člen
    Nie som sice chovatel tohto plemena, ale cesat mozte uz odmala. Je to vlastne aj vychova a vytvaranie vztahu medzi Vami.:-)
    #55804
    wendy1
    Člen
    POdla mna vsetko zle a veterinarku nepocuvajte.
    Psik je este maly a nehody sa mu budu sem tam stavat.
    Na zaciatok by som nechodila von na dlho, staci 5-10 minut, aby si spojil potrebu s chodenim vonku. Jednu dlhsiu prechadzku mozete urobit poobede, prip. aj vecer. Uz sa to tu pisalo, ale este raz. Psik po prebudeni, spani, piti vody, jedeni, hrani sa vacsinou bude curat, takze vtedy ho treba stale vziat von na par minut. Ak sa aj vycura nekricte po nom, iba ked ho pristihnete priamo pri cine. Chodte s nim tak ci tak von aj ked sa pocural alebo vykakal, ale tiez len na par minut. Mesiac bude namahavy, ale stoji to za to. Fyzicke tresty aj krik su na nic. Ja som chodila mesiac 7 x denne von, a nehody boli minimalne. PO mesiaci 6 x a pomaly to znizovat. Budete si musiet mozno privstat o piatej? Na noviny ho podla mna neucte, lebo ho budete dlho odnaucovat. Ja som vobec neucila a ani chovatelka mi to nedoporucovala. KLudne mu davajte jedenie posledne o desiatej vecer, je to malicke stena a maju travenie citlive, psik by mal mat jedlo do 3 -4mes. 4 x denne ( minimalne 3 x denne ), vodu musi mat neustale. Aj ked vecer mu ju mozte trochu obmedzit, ale nech tam ma aspon par hltov a hlavne teraz ked ide teplo, pripadne ak mu davate granule tak voda je nutna. Drzim palce, verim ze to zvladnete.
    #55805
    kikaBB
    Člen
    Dakujem za rady. Vec sa ma tak, ze s detmi vstavam o 5:30, so psikom idem hned a potom v hodinovych, ci hodinu a pol intervaloch chodime von. Niekedy sa vycika aj vykaka. Vtedy chvalim a dam odmenu. No niekedy ideme von a nic. Ani cvrk. Sadne pred vchod a knuci. :o( Tak ho skusim nalakat na travu nech ponucha a ked aj tak nic ideme dnu. A o hodinu zas. V ziadnom pripade nechcem psika ucit cikat dnu na noviny. Posledne vencenie je o polnoci. A napriek tomu najdem rano doma 2kopky a mlaku ako svet :o((( Ked vybehneme von tak sa sice vycika, ale to je zanedbatelne mnozstvo oproti tomu co necha na dlazke v noci. No nic, budeme skusat dalej.
    A mam este otayku. Ako je to s chodenim psika po schodoch? Vraj to nie je dobre kvoli klbom, do kedz ho treba nosit na schodoch na rukach?
    #55806
    wendy1
    Člen
    Dokedy budete vladat, doporucuje sa aspon do 6 mesiacov – par schodov mu neurobi nic, ja som moju labradorku nosila do 4,5 mesiaca – potom som uz nevladala. Ale u cavalierov to nie je take hrozne lebo nepatria medzi tazke a velke plemena. Musite byt chvilku trpezliva, psikovia sa aspon podla mojej skusenosti tazsie ucia vykonat potrebu ale kazdym tyzdnom to bude lepsie. Skuste si aspon teraz privstat napr. o piatej prip. o 4.30 a uvidite ci sa to nepostasti vykonat von. Tak ako som pisala nemusite az tak casto chodit von, kazdu hodinu alebo hodinu a pol, ale po tych aktivitach co som uviedla. Staci ozaj na par minut v tomto case.
    #55807
    kikaBB
    Člen
    Ja nemam problem s jeho nosenim :o), aj ked behame, tak ho vediem hore kopcom po trave, lebo ked ja idem po schodoch tak aj on sa driape, tak preto volim cestu po trave aj ja. Este by som sa rada opytala – mozno totalne banalna vec. Ked teda rano vstanem a uz bude nacikane a nakakane ist aj tak hned von, alebo mu mam dat najskor napapat a potom skusit ist von.
    #55808
    majka001
    Člen
    s plnym bruskom sa tazsie beha, radsej ist von – napapat – a potom este na chvilku von po jedeni. Ja som s mojim krpcom chodila von hned ako vstal on – takze som si ho k sebe nasackovala do postele aj s pelechom (pelech je uz inde, pes ostal), a ked sa rano postavil, tak som ho vzala ihned na ruky a padala s nim von (spavala som v teplakoch, obuvala a obliekala si bundu jednou rukou, lebo akonahle som ho polozila na zem v predsieni, tak cikal, cize som ho dala dole az vonku). potom papat, po jedle uz si len ciknut, a ked spal a zobudil sa – zase hned von, ked sme sa hrali a rozrusil sa – zase hned von, ako pise wendy, na chvilku staci. a inak maval 3 prechadzky dlhsie, a vecer ked sme ho unavili, potom pred polnocou si siel len ciknut, a do tej 5-pol 6 vydrzal. Len si musite zvyknut na jeho rezim, rano zistit, kedy vstane a o minutku ho predbehnut 🙂
    #55809
    kikaBB
    Člen
    Este sa hcem opytat na jednu vec, co to znamena, ze mi psik zozerie vonku vykaly? Chyba mu nieco? Co s tym?
    #55810
    wendy1
    Člen
    Ludske alebo zvieracie, prip. svoje?
    Skuste tvaroh – odtucneny mu davat, prip. B-komplex alebo pangamin, alebo olomouske syrecky. Nam najviac zabral tvaroh. Ale treba ho davat dlhodobo, mesiac az dva – tvaroh.
    #55811
    bull38
    Člen
    Ahoj. Neverim že s tym požieranim vykalov niečo spravite ak mu budete davať tvaroh alebo olomoucke syrečky. Jednoducha rada — zmente značku granul- vychytane svetove značky (podotykam nie všetky) davaju ako prisady umele aromy , ktore vplyvom tepla zaživacieho ustrojenstva keď vyjdu von znasobia svoje pachy a tym sa stavaju pre vašho psika veľmi lakave. Po druhe , – ak si prichystate plechovku od coca coly alebo pod. s par kamienkami a v spravny čas ho hodite po psikovi tak aby sa zlakol ked uvidite že sa chysta extrementy zožrať tak vam ručim že to je za par dni odstranene.Viem že metod na odstranenie tohto problemu je viac , ale určite by som začal s tymto. Tak veľa zdaru. http://www.americanbulldog.estranky.cz
    #55812
    bull38
    Člen
    Jedna rada k tomu vyprazdnovaniu v byte. Skus si zakupiť vystavnu klietku vhodnej velkosti. Ma to dva učinky – po prve je to jeho miesto na ktorom ma klud a do ktoreho mu nikto nelezie,- po druhe – ak mu daš pravidelne krmivo tak ho po krmeni na chviľku daj na jeho miesto, a po chviľke s nim bež na vyvenčenie von. Ak je spravne socializovany určite si nenakala na miesto svojho odpočinku. Veľa zdaru. bull38
    #55813
    heny
    Člen
    ahojte ja mam 8 tyzdnoveho yorkiho… ja ho berem stale von cikat kakat… po prebudeni, ca hodku po jedle atd vonku sa stale vyprazdni… v noci nevydrzi, najdem mlacku…ucim ho aj na noviny ( koli tomu ked bude doobeda sam ked budeme v praci) ale zatial bezvysledne:( je to steniatko potrebuje cas..uz som skusala aj strkanie nufaciku do mlacky, nic… ked sa nahodne na ie noviny vycikal pochvalila som ho, dostal kusok syra, ale aj tak sa najblizsie inde vycikal.co sa tyka papanie hovienok..nemusi to vobec znamenat malo vitaminov.. steniatko je zvedave, nudi sa, ak o nerobi pravidelne nemajte strach. treba fuj povedat , oni z toho vyrastu…ja mam 2heho psika, 1 mi hovienka nepapal, terajsi asi 2-3 krat…
    #55814
    wendy1
    Člen
    Strkanie nufaka do mlaky? Nerobte to. Na noviny by som neucila, je to potom tazsie odnaucat, radsej strpim par mesiacov tych par nehod doobedu. Ozaj sa to potom tazsie odnaucuje.
    #55815
    heny
    Člen
    ahoj mas pravdu…radsej vydrzat par mesiacov ako mat problem ho odnaucat:)casom bude tych nehod stale menej_dufam:) ..ked uz bude vediet par hodin udrzat….na jeho vek sa mi zda byt dost inteligentny, aj prespekulovany:))
    #55816
    Renatus
    Člen
    Ahojte…ja mám tiež Cavaliera…nám to trvalo presne dva mesiace.Dostali sme ho ako šesť týždňové šteniatko.Strááááášne zavčasu!
    Ale dcera s ním chodila naozaj poctivo po každom prebudení – uchopiť psíča a hajde von!
    Po každom napapaní-uchopiť a hajde von…Dokonca sme ho sledovali aj doma a len čo začal krútiť riťkou – hajde von. Vonku sme neboli nikdy dlho …pár minút.Ciky-kaky a šlo sa domov.prišli sme domov a naznačoval potebu-zase hajde von!

    Jemu sa to časom spojí – cikanie=trávička. Kakanie = trávička. A najlepšie na to isté miesto…možno aj smrádeček po sebe mu naznačí o čo Vám ide!

    Keď to náš Hugo pochopil, viac sme poruchu nemali.

    Veľa zdaru!

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 56 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.