Blchy

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #49161
    Edvina
    Člen
    Ahojte 🙂
    Potrebujem súrne radu…
    Našla som môjmu psovi na hlave bodky vyzerá to ako mak,sú to výkaly bĺch že? Našla som mu aj “asi” jednu blchu,takže…Kúpila som mu v lekárni šampón proti parazitom,zajtra ho ideme okúpať,idem všetky malé koberce a deky vyprať,bude stačiť ich vyprať na 60-tich stupňoch? A ostatné miesta stačí poriadne povysávať? A keď ho okúpem po koľkých dňoch/týždňoch ho mám okúpať zase? A keď kúpim ešte sprej proti parazitom,tím sprejom môžem postriekať koberce atď? A čo robiť aby zmizli všetky blchy? Tie výkali alebo čo to je má “ešte” len na hlave,na ostatných miestach nie a ani sa neškrabe len tak normálne ako inokedy… Ďakujem vám za každé rady ktoré mi napíšete! 🙂
    #65621
    katarina2
    Člen
    Po 2 týždňoch treba opakovať celú dezinfekciu, miesta kde sa zdržiava aj samého psíka vykúpať asi 4-5 dní po kúpeli dať pipetu proti blchám a iným parazitom na krk a medzi lopatky, tam kde si to nevie vylízať. Pipetu je dobré dávať každý mesiac od jary do zimy kým sa parazity vyskytujú, lebo nikdy nevieme, kedy a kde môže niečo chytiť. Psík ked má pipetu parazit sa tam necíti dobre takže sa vzdiali skôr než by tam nakládol potomstvo.
    #65622
    Edvina
    Člen
    Bikbo je už okúpaný :),všetky deky a uteráky aj hračky sú vypraté a koberce som postriekala antiparazitním sprejom… Po kúpeli som mu našla jednu blchu tak dúfam že viac ich už neni! Len neviem pochopiť že kde nabral tie nechutné stvorenia,ach… -.-
    O dva týždne ideme zase dezinfikovať,tak dúfam že sa ich skoro zbaví!!!! 🙂
    #65623
    katarina2
    Člen
    Treba to o 2 týždne opakovať lebo aj jedna blška mohla naklásť vajíčka a tie o 2 týždne sa vyliahnú, tak preto a preto aj peliešok a všetko, lebo nevieš kde kade mohla roztrúsiť vajíčka, blcha toho dokáže naložiť riadne množstvo, ale chytiť to mohol hocikde aj vonku. My sme boli práve na prechádzke a niečo ho poriadne štiplo asi včielka lebo sa mi aj zdalo, že niečo malé spod neho odletelo alebo ako nejaká minivčela ale štípanec to musel byť riadny lebo aj kríval na jednu nôžku kým sme prišli domov. Samozrejme som tam nič nevidela ale pre istotu som mu labky dobre vysprchovala, potom si to ešte veľmi dlho vylizoval, iste ho to ešte pálilo, štípalo.
    #65624
    Edvina
    Člen
    Ano o 2 týždne opakujeme! Ale teraz už ani trus ani blchy som nenašla,tak dúfam že sa ich už zbavíme…
    No chudiatko asi tá malá osa ho uštipla… :/
    #94479
    veribr
    Účastník (Participant)

    Proti blchám dávam prípravky aj preventívne. Kupujem najčastejšie cez https://www.kuponyzdarma.sk/ hlavne v Hej a v Pilulke. Vždy mám sprej pripravený, keďže je toto veľmi nepríjemné.

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.