boji sa plavat

  • This topic has 7 hlasov and 20 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 21 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48165
    Sue
    Člen
    strasne sa boji plavat a do vody si namoci maximalne labky. je strasne nervozna ked ostatny su vo vode ale ona nechce ist a skucanim a stekotom deprimuje ostatnych na plazy. My stale chodime k vode a preto by sme sa radi vyhli takym nepriemnostiam. dalo by sa to nejako?
    #56947
    alex2821
    Člen
    ak sa mozem opytat co je to za rasa ? a kolko ma rokov ?
    #56948
    sirko28
    Člen
    No moj pes je zlaty retriever a ma 5 mesiacov a chodi po vode ale velmi malej tiez sa jej boji
    #56949
    wendy1
    Člen
    Skuste ist do vody s nim plavat, alebo ak rad aportuje tak skust ehodit blizsie aport, potom dalej, dalej, ….
    #56950
    Sue
    Člen
    uz sme skusali ale ona isla len na plytcinu a ked bol aport dalej tak nanho stekala a ma dva roky a je to anglicky springerspaniel
    #56964
    Cvrkina
    Člen
    Ja som sa taktiež bála čo mi odpíšeš 🙂 … ale teraz sa už nebojím.. áno myslím že obe milujeme psíkov 🙂
    #56951
    wendy1
    Člen
    Nemala nejaku zlu skusenost? Nedal ju niekto nasilu do vody ked bola mala? Spaniele miluju vodu tak ako retrievre, verim ze sa to da nejako dokopy, len treba najst spravnu cestu. Neskusali ste napr. s nejakym jej psim kamaratom ze by ju on nalakal do vody? Skusit ju volat k sebe s odmenou alebo s oblubenou hrackou. Alebo skusit hodit pomalicky dalej aport, a povzbudzovat ju, pripadne byt vo vode a takisto s tym aportom ju tahat pomaly dalej, samozrejme musi byt navolno a nic nasilu.
    #56965
    Sue
    Člen
    nejako ste si pokecali 🙂
    #56952
    Sue
    Člen
    neviem zlu skusenost nema a skusali sme vsetko co si nam poradila ale ona si stoji za svojim
    #56966
    Cvrkina
    Člen
    hej hej 🙂 😛
    #56953
    wendy1
    Člen
    Tak to ma momentalne ozaj nic ine nenapada. SKus napisat Rhei, ona myslim aj cvici psy.
    #56954
    No, ja by som to nesilila. Momentalne mám už vyše roka v školke weimarku, ktorá ide len po krk a to je po roku veľký úspech, pretože sa vode absolútne vyhýbala, keď ku mne prišla. Naučila sa to od malej labradorky, lebo tiež je zaťažená na aport, ale ešte sa neodvážila plávať. A to zlú skúsenosť nemá, skrátka jej chýba guráž. Naša staršia ridžbečka sa bála 2 roky plávať, pretože sa ako 3-mesačná topila. Nalákala som ju na manžela, na ktorého je zaťažená a musela k nemu preplávať celý potok, asi 10 metrov. Odvtedy pláva a nosí aporty ako divá, ale na suchu ju aporty absolútne nebavia. Takže s každým psíkom je to iné. Treba to skúšať, ale nesnažiť sa nasilu. Buď to príde, alebo aj nie. Mám zásadu, že psík má robiť len to, čo ho baví. Ale určite by som zarazila to deprimujúce štekanie a skučanie na brehu. Nech si tam zostane, ale po tichu. A medzitým skúšajte, čo poradila wendy, ale nie do mŕtva, keď zlyhajú 3 – 4 pokusy, nechať to tak a začať inú zábavu. Ešte ma napadla weimarka: keďže je na aporty, hádzala som jej na začiatku do vody kamienky a ona nechápala, prečo to nemôže nájsť, keď to tam videla padnúť. Tak sa naučila strčiť nos do vody a potom do nej aj vojsť. Možno nejaký fígel vymyslieť na absolútne atraktívnu hračku alebo mlsku, nech si ju tam na plytčine hľadá.
    #56955
    Sirko, tvoj psík je ešte malý, takže on ešte len naberie odvahu, hádž mu tam paličky a vystrájajte spolu pri vode, ono to príde, nemaj strach.
    #56956
    zuz
    Člen
    Vcera som videla dokument o psoch na National geographic. Ako robia zaverecne skusky vodni zachranarski psi v Taliansku. Vacsinou su to labradori, retriveri a newfoundlandi.
    Prva uloha je preplavat v postroji za ktory sa drzi psovod, ktory drzi topiaceho sa, 1600 metrov v mori!
    Druha je skocit za topiacim sa z iduceho motoroveho clna.
    A tretia ma dostala. Pes sa vyvezie v helikoptere so psovodom nad more, kde je topiaci. Prvy vyskoci psovod a za nim asi z 3 metrovej vysky skoci dobrovolne pes. Vycvik moze trvat aj cca 3 roky. Pokial ten pes proste sam neskoci. Vsetko je na baze dobrovolnosti. Takze nasi hafani maju co dobiehat:o)
    #56957
    Sue
    Člen
    dakujem za rady urcite ich posluchnem velmi pekne dakujem naozaj
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 21 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.