choroba pečeňe u psieho seniora

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Veterinárna poradňa choroba pečeňe u psieho seniora

  • This topic has 2 hlasy and 5 odpovedí.
Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47955
    Kofeee
    Člen
    Dobrý deň chcela by som veľmi pekne poprosiť o radu, mojej 13 ročnej sučke kríženca border kolie diagnostikoval veterinár zväčšený žlčník a chorobu pečeňe, dostali sme lieky na podporu Legaphyton 200 ktoré sme využívali, moja sučka ma zožlknuté bielka v oku dokonca ma žltú aj pokožku a moč je takisto žltý, dnes som jej kúpila b-komplex na podporu, kôli sono vyšetreniu keďže jej vet vystríhal celé brucho až po rebrá sme ju dali ostríhať úplne nakrátko predtým mala hustú huňatú srsť teraz sa stále trasie a to je vnútri v byte a pod dekou predtým som si myslela že je to zo zimy ale teraz keď je teplo začínam mať pochybnosti začne sa triasť hlavne v oblasti krku má to niečo spoločné s chorobou?Ale čo ma najviac trápi je že nechce jesť ani granule ani kuracie či dokonca filet rybieho mäsa, od veterinára ma predpísané konzervy hepatic Royal Canin ale odmieta ich, skúšala som piškoty a všeličo iné ale nechce jediné čo zjedla bola tyčinka pedigree rodeo a dnes pol rožku v teplom mlieku a to ju musím krmiť, už som zúfala takýmto štýlom ju asi nevyliečim neviete mi poradiť čo je preňu dobré a aby jej to aj chutilo?varím jej aj čaj na pečeň ktorý jej po vychladnutí dávam piť miesto vody do misky.Veterinár mi povedal že už zaleží len na jej imunite, za akúkoľvek užitočnú radu budem vďačná.
    #55957
    Kofeee
    Člen
    Dobrý deň, je mi ľúto že ste takto prišli o psíka muselo to byť ťažké, ja si to nedokážem ani predstaviť je súčasťou môjho života, viem že nie je v poriadku ale je živšia ako pred týždňom to len ležala a nikoho si nevšímala teraz nás zase chodí privítať keď prídeme domov, a opäť je zvedavá ako predtým aj keď vidím tie smutné oči, veterinár mi konkrétnu diagnózu nepovedal len že je zväčšený žlčník a podľa zlých výsledkov krvi aj chorá pečeň vraj až časom uvidíme či pôjde o cirhózu alebo nie, proti leptospiróze je aj očkovaná nemyslím že sa jedná o túto chorobu, uvidíme ako sa to vyvynie ale snažím sa myslieť pozitívne a spravím aj nemožné aby sa s toho dostala, ďakujem za rady
    #55956
    wendy1
    Člen
    Nechcem Vas strasit ale pripravte sa na to najhorsie. Velmi Vam prajem aby sa z toho dostala, ale ked pisete ze bielka aj koza su zlte, tak to zial nevidim na najlepsej ceste. My sme mali tieto priznaky pri leptospiroze – tam tiez odchadza pecen, takisto odmietal jest cokolvek a aj koza a bielka boli zlte. Par dni nato sme uvazovali v jeden den nad eutanaziou, do hodiny zatvaral vet ordinaciu a moj psik mi zahynul doma v rukach ked sme uvazovali nad tymto. Bola som rada apson to ze mi odisiel doma a nemusela som prezit tento sok. Prepacte ze sa tu rozpisujem,ale musela som. Drzim Vam palce nech Vas pribeh bude s “happy endom”. Aku diagnozu jej presne stanovil? Verim ze Vam nieco pan doktor napise, ale ozaj to nevidim ruzovo.
    #55958
    wendy1
    Člen
    Su dobre granule na pecen – trainer fitness:
    http://www.atos-dog.sk/catalog/krmiva/krmivo-pes/granule/trainer-fitness-0
    Teraz ma to napadlo. Skuste pozriet ktore by je najvaiac vyhovovali.
    Vela som toho neporadila, hlavne sa drzte Vy a dajte vediet ci sa to zlepsilo.
    Skuste zalievat granule nejakym vyvarom?
    #55959
    Kofeee
    Člen
    Dnes sme boli opäť u veterinára aj na sone a dozvedeli sme sa samé zlé správy žlčník je ešte väčší ako bol a ešte k tomu aj zapálený vet nam nedal veľkú nádej, dostali sme antibiotika na ten zápal okrem toho jej dávam sirup solivet na podporu pečeňe a sirup plerasan na imunitu, neviem koľko času jej zostáva a som psychicky na dne, opäť schudla s pôvodných 14,50 má 10 kg granule mi nechce od malička skúšam stále tu kuracinu s mrkvou zje len trochu alebo rožtek v mlieku a to ju musím krmiť, to trasenie má s choroby nie od zimy, a trápi ma aj tá žltá pokožka to značí že ani pečeň nieje v poriadku, začínam strácať nádej.
    #55960
    wendy1
    Člen
    Chapem ta ako ti je, kedze som nieco podobne prezila. Je mi to ozaj luto.
    ANi mne sa nepaci ta pokozka, zial to svedci o tom ze odchadza pecen. Nechcem ti brat nadej, ale ak uvidis ze sa trapi tak …. urob to pre nu, verim ze keby vedela rozpravat tak ti to povie.
    Daj vediet ak sa nieco zmeni, snad pride zazrak. Drzim palce.
Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.