Chudnutie

  • This topic has 2 hlasy and 3 odpovede.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #48059
    bylinka
    Člen
    Chudnutie.

    Máme AD. Dávame jej Arion granule, sú jediné, ktoré môže pre jej hnačky v minulosti, tiež varené mäso, dávky jedna ku jedenej. Mäso v surovom stave odmieta. Večer ešte zjedia balíček piškotov, ale na to sú dvaja. Jej problémom je chudnutie. Teraz neviem, či to mám pripísať k jej aktivite, je to aktívny pes, rád behá a má k tomu vytvorené predpoklady, ale nie od rána do večera, dve tri veľké vychádzky denne. Veľké znamená aj 16 km. Vždy bola vďaka alergickým prejavom v štenacom veku menšia, má ale kohútik 60cm, ale vždy bola štíhla. Teraz schudla z 33 kg, na 2Mala som podozrenie už aj na cukor, ale nič, nemá teraz hnačky, ale vidieť jej rebrá. Viete mi poradiť, čo jej podávať, ako jej pomôcť, lebo keď veľa behá, potom pravideľne sa zvalí na zem a musí oddychovať,, je vidieť, že jej chýba niečo, krv má v poriadku. Teda neviem čo by to mohlo byť, stolica bola vyšetrená, bola v poriadku. V minulosti mala krvavé hlienovité hnačky, tak ako AD mala kvasinky v ušiach, na koži, ale tu nám zabral clotrymazolum a marecurius solubilis, a tellurium, homeopatické, s tým už problém nie je. Skúste. Možno vás napadne niečo iné, ani ja, ani lekár si nevieme rady.
    Ešte dodám, že ráno som bola s ňou na prechádzke a dala som jej očúrať tester na glukozu, ph a iné, tak glukoza bola v norme, ph v norme, bielkoviny v norme, len sa objavila krv v moči, to ale môže byť preto, lebo asi spúšťa háranie. tak ma napadlo, nemôže to mať súvislosť s háraním, myslím to chudnutie….

    #56378
    bylinka
    Člen
    Wendy, hnačky a iné ťažkosti už nemáme šesť mesiacov, Probiotické látky sme dávali, stále dávame, zvýšenú kŕmnú dávku dávame stále, aj apetít má dobrý, preto, že sa stále vyvíja, jej dávame tri krát denne jesť. EIC to určite nie je, som lekár, toto by mi neuniklo, keďže mám skúsenosti s kde s čím, toto mi vŕta v hlave, ešte mi napadlo, v minulosti sme mali totiž psíka, ktorý prekonal v štenacom veku psinku a mal podobné problémy, ale inak som to vnímala, nebolo to takéto. Táto doma piští, nakoniec som sa dozvedela, že všetky argentínky doma pištia, je to ich prejav, že sa zvalí po behaní, vraj to robia aj ostatné, len všetky sa držia a táto schudla. Keďže je vo vývoji, nechcem, aby jej neskôr trpeli kĺby pre zlú výživu v mladom veku. Neviem, ani môj lekár nevie, teda jej lekár…..Aj minulý rok schudla, ale to mala hnačky, a ešte aj začala chudnúť. Je tu jeden handikap, kúpili sme ju keď mala pol roka a veľmi zle to znášala, bola veľmi naviazaná na rodinu, kde žila. potom nemala taký kontakt s vonkajším svetom, ako tu na sídlisku, teda aj veľa rôznych baktérií, či vírusov. Ale toto sme zvládli, Necvičím ju špeciálne, nechceme ani šteniatka, mne stačí, keď vie, že má byť pri mne, občas mi počas prechádzky odbehne, dokonca aj toto tolerujem, lebo viem, že je to veľký pes a potrebuje svoj priestor. Teda ani stres,. Ak vás ešte niečo napadne, budem rada. Ďakujem ti za ochotu.
    #56379
    bylinka
    Člen
    Takže vám len chcem napísať, čo je nové.Dlho som rozmýšľala, čo , prečo chudne, teda čo to spôsobuje. Chodíme s našou AD von, denne päť hodín, večer tri hodiny, ale to je dosť aj na mňa, tak som si uvedomila, že ja len kráčam, rýchlou chôdzou, ale môj pes prejde tri krát, ak nie viac krát viac, ako ja, lebo ona behá doprava, doľava, ale ja idem priamo, ešte stretne psíkov, tak behá s nimi a tak prejdem k podstate, že vlastne môj pes má toľko pohybu, ako pracovný pes. Začala som podávať kvalitné krmivo pre pracujúce a športové psy, výsledok, za prvý týždeň naša pribrala jeden a pol kila , získala viac energie a lieta ešte viac, teda aj desať krát od toho,č o pred tým, začala som jej dávať tvaroh, ako ked bola maličká a ked priberie to, čo schudla, tak jej začnem krmivo miešať, aby zase nebola pretučnelá, teda pol na pol….. ďakujem , aj za jednu odpoved, a preto som musela napísať, aj ako sa to vyvíja, aby to bolo ponaučenie aj pre iných, nikdy nevieme všetko . Dám vedieť ešte neskôr, aby ste vedeli, ako sa máme….
    #56377
    wendy1
    Člen
    Piskoty by som vylucila pri problemoch s hnackou, zaludkom a pod. Davali ste aj nejake probioticke pasty na obnovu crevnej mikroflory. Neskusali ste granule firstmate? Su drahe ale mali by pomoct. Dala by som urobit vysetrenia na EIC syndrom. Stoji to okolo 70 €. http://www.slovak-retriever.org/spravodaj/eic.html
    Skusali ste davat aj zvysenu krmnu davku? Nemyslim ze ma s tym spolocne haranie.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.