cika do postele

  • This topic has 10 hlasov and 40 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 41 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48455
    zavisla2
    Člen
    Dnes vas zasa ziadam o pomoc.ten moj maly 4 mesacny nezbednik cika do postele.
    Cikat na jexno miesto v byte sa naucil rychlo..aj ked obcas sa nejaka nehoda mimo vyskytne.spi somnou v posteli.pred spanim sa vycika..rano okllo piatej ma zobudi obliznutim,vstanem,dam ho na zem..vycika sa a vyskoci spat na postel.a spime dalej.potom ma budi okolo 8mej a na posteli je dalsia mlacka.neviem co s nim..myslela som si ze sa to stalo raz..nevadi..dvakrat nevadi..ale teraz to robi kazdy den!!skusala som ostat snim hore uz od 5tej..nevycikal sa..iba ak zaspim..zoskocit s postele vie,takze tam prem nie je..dakujsm za rady
    #59042
    kým je u teba na posteli, bude si myslieť, že tam cikať môže, my sme našu nechali 4 noci v našej posteli a tiež tam cikala, pár krát sme ju poriadne vyvadili, nevravím, že pomohlo, ale odvtedy spáva na zemi, alebo na druhom gauči, ale fakt sa tam odvtedy nevycikala. Viem, že máš malé plemeno, ťažko ti je naučiť ju spať na zemi, lebo ju chceš mať blízko seba, to malé teplučké telíčko, ale ver, že do budúcna ti to nebude príjemné, tiež som oľutovala, že som si psíka naučila spať so mnou v posteli a teraz sa neviem vyspať, lebo ma vytláča, spí mi pri hlave, až niekedy neviem dýchať, kamarátka tiež ľutuje, je to jej miláčik, ale posteľ je skôr psíkova ako jej 🙂 takže porozmýšľaj, dá sa psíkovi spraviť aj príjemný mäkkučký pelech, kde sa bude mať tiež dobre..
    #59043
    wendy1
    Člen
    Stenata to zvyknu robit, kedze je to makke ako napr. koberec, vsimnite si ze ak mate stena a v byte hoci jeden koberec, tak ten pri nedoslednom uceni hygieny je urcite opisany najviac. Este sa chcem opytat preco ho ucite pisat na noviny? Preco s nim radsej nejdete von o piatej? A pod. Budete sa tazsie odnaucat pisat v byte. Moj nazor. Ja som si predtym myslela ze to tak ma byt, ale chovatelka od ktorej mam svoju mi povedala ze netreb aju ucit na noviny, tak som sice mesiac bola unavena zo 7. navstev vonku kvoli hygiene ale kazdy den som citila ze som dalej v uceni hygieny. Moja sa mi ozaj iba parkrat vypisala v byte.
    #59044
    Psik, ak je spravne vedeny, si nenacika do vlastneho pelieska. Vzdy ide co najdalej od neho na potrebu. Ta vzdialenost sa zmensuje priamo umerne jeho pohodlnosti (priklad: nase ridgebacky robia potrebu az na konci zahrady, ale za neprijemneho pocasia idu len do najblizsieho zahonu s korou, aby im nahodou nezmokli ofinky a rychlo naspat). Kedze je steniatko naucene cikat rovno pri posteli, preco by si to nezjednodusilo, ked spis, a nevycikalo sa do postele, trochu dalej od miesta, kde najcastejsie spi. Je to york (podla fotky) asi, takze dost maly a postel dost velka na to, aby to bolo dalej od miesta spanku. Ja by som okamzite zmenila rezim, ako vravi wendy, a ucila robit potrebu len vonku. Aj taketo psiky to zvladaju bez problemov, len to musi chciet aj jeho pan. Psik sa ti len prisposobil a este si to trochu vylepsil, po svojom.

    Su aj ine priciny cikania do postele, ale tie vzhladom na vek psika nie su, myslim, u vas relevantne (stres, problemy s autoritou, zdravotne).
    Vzdy, ked psik vidi pomyselny priestor na vylepsenie svojho pohodlicka a pozicie v rodine, tak ho aj vyuzije. Je to prirodzene, a to nielen u psikov.

    #59045
    heny
    Člen
    … kocky som si spomenula na neprijemny zazitok :((
    ked som mala prveho psika, tiez sa ako steniatko obcas na gauc vycikal. byvaly priatel raz stratil nervy,nacapal ho pri cikani, schmatol ho za kozu na chrbte a ukrutne ho smaril z gauce dole:( tak som plakala, steniatko letelo na druhu stranu izby som sa velmi zlakla ze sa mu nieco stalo:( chvalabohu nic a odvtedy sa nikdy na gauc nevycikal.
    samozrejme neodporucam taketo ,,drasticke ,, vychovne metody 🙁
    Zavisla chodis ho pravidelne von vecit ? lebo uz ako 4 mesacny by mal mat zvladnutu hygienu na tyh 80%…moj ako 5 mesacny uz krasne cikal len vonku.

    #59046
    Denny
    Člen
    Heny súhlasím s tebou, že psíka už ako 4-mesačného treba učiť cikať iba vonku, už to nie je až také malinké šteniatko. Je určite ľahšie bývať na dome, kde psíka pustíš na dvor bez vodítka a nemusíš sa oňho báť, že Ti niekam utečie, ale ľudia ktorí si kupujú psíkov do bytu musia počítať s tým, že ak tam nechcú mať nacikané a nakakané, tak keď majú ešte malé šteniatka, treba s nimi chodiť často von, i keď určite chápem, aké je to únavné, keď niekto býva napríklad na 7. poschodí a odtiaľ psíka po každom jedení a pití na vodítku ťahať von. Ale je to údel bytu, ak ten človek nechce žiť v cikančekoch 😀 A vidíš tvoj Rocky je macher, ten už ako 5-mes., vedel cikať vonku a to je dôkaz toho, že si ho správne všetkému učila 🙂 Môj Denny má 8 mes. a teraz sa mi raz vycikal do postele 🙁 Lebo mal ten zápal moč. mechúra a chudáčik ani nestihol z postele ísť, koľkokrát už utekal k dverám a neskoro 🙁 Ale už udrží, už vo vnútri neciká a pýta sa von 🙂 🙂 🙂
    #59047
    heny
    Člen
    denny mas pravdu co sa tyka bytu… som to tu sto krat spominala ked, som mala prveho psika ucila som ho na noviny az kolo 8-10mes mi zacal vonku cikat, to bolo…neustale menenie novin:( smrad tiez. ked prisiel rocky som sa zatala a povedala si nie, musi cikat len vonku…hej bolo to narocne, ale tych 3-4 mesiace driny stalo za to :)) nie je nad cisty vonavy bytik a poslusneho psika :))) ..a okrem toho ked ideme niekam na navstevu nemusim sa bat ze sa vycika 🙂
    #59048
    Ano, heny, to je prave ten efekt na vzdy, ktory treba vidiet za celou drinou pocas prvych 2-3 mesiacov. Skratka, vyplati sa to.
    Ked clovek dokaze steniatko nacapat pri tejto cinnosti, je to idealne na usmernenie. Ovsem to usmernenie staci hned vyviest von, nemusi to byt smarenie z gauca, ako si podotkla. Nacasovanie vyborne, intenzita zbytocne silna, ale psik si zobral ponaucenie a ziadnu krivdu neciti, neberie to osobne, len ponaucenie pre neho.
    #59049
    Smallblot
    Člen
    Už som to tu raz spomínala, ale napíšem ešte raz – mám síce prvého psíka, ale už pri ňom som sa naučila, že noviny rozhodne nie, pretože práve vďaka nim sa nám naučil cikať približne vo veku ako spomínala Heny pri svojom prvom psíkovi, možno ešte aj neskôr. V podstate je aj toto spôsobom učenia psíka čistote… rôzne podložky a pod., ale z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že naučenie sa hygiene trvá kľudne o 4-5 mesiacov dlhšie a veľa majiteľov sa potom jeduje, že prečo ten môj ešte stále nemá hygienické návyky. No prečo? Lebo NOVINY 🙂
    #59050
    Nela2011
    Člen
    ja som tiež najskôr Billiemu dávala noviny,ale on ich ignoroval aj tak si cvrkol na dlážku, chodila som s ním každé 2 hodiny von a už keď mal 4 mesiace sa vnútri nevykakal a v 5. mesiaci ani nevycikal. Kúpila som mu aj tie plienky pre psíkov, čo sú napustené niečím čo ževraj pes cíti ak vôňu trávy (ja som to necítila :D) a na tú chvíľku potom cikal, ale časom prestal úplne a teraz už pekne vydrží von a má 6 mesiacov 🙂
    #59051
    geppy
    Člen
    jezis ked si spomeniem ako ked bola malicka som kazdu hodinu-dve chodila von aj v noci,len aby som ju naucila…ale stalo to za to!!!….moja sa teraz pyta von (aj ked kazde 3 hodky chodime)..sadne si k dveram a knuci…najnovsie uz druhy den nosi kabatik,tak sedi pri dverach pozera na kabatik a knuci :DDD
    #59052
    wendy1
    Člen
    Geppy tak to sa pekne naucila na kabatik, blahozelam. 😀 Musi to byt mile.
    #59053
    heny
    Člen
    …kebyze ja idem stale von s rockym ked sa pyta tak by som musela vonku stanovat xi…geppy gratulujem
    #59054
    geppy
    Člen
    dakujem Wendy,je strasne a vobec som nemala problem,zo zaciatku som si myslela ze ho nebude chciet nosit,milo ma prekvapila…maly by ste ju vidiet ako sa nosi hahaha…Heny ty si ma uplne rozosmiala s tym stanovani….totizto tu mame strasnu zimu a velmi nasnezilo a Geppy sa velmi paci sneh…a teraz ta mala ,,potvorka,, to vyuziva….knuci mi pri dverach kazdu HODINU a pozera na kabatik!!!!!
    #59055
    zavisla2
    Člen
    S tym cikam mate asi oravdu,ze by bolo lepsie ucit ho vonku.ale co s cikanim ked som v praci?kedze zem sama nema ho kto zobrat vonku ked pracujem,preto sa mi stalo vhodnejsie naucit ho cikat na plienky..
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 41 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.