Cisarsky rez u mopsa

  • This topic has 2 hlasy and 2 odpovede.
Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #47099
    Klaudika
    Člen
    Dobrý deň ,
    Mám doma samičku aj samčeka mopslika samička mala pre približne 7 mesiacmi cisársky rez len sa nám stala taká vec Že zverolekár ku ktorému sme chodili nám povedal že pôrod bude prebiehať normálne. Keď však prišiel deň kedy mala rodiť sme sa na ňu išli pozrieť a ona rodila lenže nemohla šteniatko vytlačiť von bolo na ňu moc velké aj sme sa viackrát pokúšali vytiahnuť ho no nešlo tak sme utekali k zverolekárovi no on keď videl že ideme zhasol svetlo aj keď to bolo možno okolo 4 hodín ráno ale zhasol a neotvoril tak sme hladali a nikoho sme nenašli potom sme v meste našli zverolekára a ten jej vybral šteniatko no nemohol spraviť cisársky (mala vnútri ešte jedno) tak nás poslal za iným tam jej spravili cisársky a šteniatko ktoré vybrali bolo mŕtve a našu samicu museli oživovať skoro nám zomrela aj ona. no teraz je v tom zase sa nám nepodarilo psa od nej oddeliť skôr než sme si všimli že sa hara a moja otázka znie prežije tento krát ona a šteniatka? a napísali že pri ďalšej narkóze použiť demitor viete o demitore niečo viac?
    #51407
    Dobrý deň, teraz neviem chcete mať šteniatka?? z toho nechceného krytia, ak nie a je to možné a bojíte sa pôrodu dá sa spraviť potrat záleží ale od štádia gravidity…..ak chcete šteniatka alebo ak sa už potrat spraviť nedá tak nič iné neostáva ako to odrodiť či už prirodzenou cestou alebo cisárskym rezom čo nie je nič neobvyklé u tohto plemena, myslím že rozoberať druhy použitých narkotík počas cisárskeho rezu to nie je predmetom tohto fóra, každý veterinár by mal vedieť aká narkóza je najvhodnejšia pre tu ktorú suku resp jej nenarodené šteňatá… bolo by vhodné ak sa rozhodnete pre pôrod niečo o tom prečítať na webe je toho plno a dohodnúť sii na prípadný termín erudovaného vet. lekára….držím prsty pekný deň
    #51408
    Klaudika
    Člen
    No tie šteniatka si chceme nehať aj nám zverolekár povedal že to bude najlepšie a už je neskoro zobrat jej ich. 🙂 a dakujem za odpoveď.
Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.