co si myslite o obcasnom udreti psa?

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Chovateľská poradňa co si myslite o obcasnom udreti psa?

  • This topic has 7 hlasov and 18 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 19 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48770
    heny
    Člen
    nevedela som ako nazvat tuto temu, tak sa dopredu ospravedlnujem ak ma cudny nazov.:)

    nechcem tu ani nikoho nahnevat!! 🙂
    ale ma napadla tato tema . dufam sa namna nenahnevate…

    davno som spominala, ked som mala prveho YT, nemala som nic nastudovane, nevedela som ako psa vychovavat, takze som ho vychovala obcasnym capnutim na zadok.priznam, aj obcasnou bitkou- ked nieco vyviedol,popr neposluchol.
    ten pes bol ale tak poslusny jak hodinky. vsade som mohla ist s nim bez voditka, nevybehol na cestu, na krizovatke zastal. ozaj mal ukazkove spravanie. ale ked som ho zavolala kumne, plazil sa kumne– predpokladam ze mal strach, alebo az taky respekt?
    ale inak bolo vse ok.u veta drzal ako hluchy dvere, dokonca -som tusim spominala— sedaval nam pred domom a cumel na ulicu. ale plot sme nemali !!!!

    ked sme zobrali rockyho, som sa zaprisahala ze takouto metodu vychovavat nebudem.ani ho tak nevychovavam.
    raz dostal ozaj len na zadok ked bol maly a ked zautocil namna. odvtedy ani raz.

    Martin ten tiez rockyho nikdy neudrel.
    mi vravel ze ked bol jeho sestry staford maly rozhryzol mu dialkove ovladace, dostal bitku a odvtedy to neurobil. ja
    ked som mala prveho YT, mi raz ukradol jedlo zo stola, vtedy tiez raz dostal a tiez to uz nikdy neurobil.
    alebo byvaly: ked bol moj prvy YT steniatko, vycikal sa na gauc. on ho v tom momente schmatol za kozu a tak nim smaril ze to male ubohe klbko letelo cez pol izby. sa pamätam ze ja som sa vtedy rozplakala. baby ale to bolo vtedy naposledy co on sa na ten gauc vycikal !!!

    alebo Martin s terajsim adoptovancom. po case mu zacalo liezt na nervy ze ponho steka, mu jednu struhol a odvedy nic.ten pes si stale lahne prinho, ozaj ma respekt k Matovi.dokonca vonku sa mu podarilo to dosianut, ze ten pes bol bez voditka a nestekal a nerozbehol sa po cudzom psovi – co stale robil!!

    mato tvrdi ze pes ked nieco vyvedie potrebuje na zadok-popr bitku aby vedel ze uz to spravit nema.

    neviem ako ste na tom vy– ci niekto prizna, ano udrela som ho, zbila som ho- ju. to je vlastne jedno,

    len chcem z vlastnych skusenosti napisat, ze obcasnym ,,na zadok,, sa pes rychlejsie dane veci nauci–odnauci..
    . je samozrejme rozdiel dat na zadok a zbit psa !!!!

    aky mate nazor nato?
    ved napr aj deti dostanu obcas na zadok alebo mensiu bitku ked su zle…

    prosim nemyslite si ze som za bitie psa alebo nieco take, to urcite nie, natolko ma poznate:)

    #62960
    geppy
    Člen
    Hej Heny chapem ta ako to myslis,aj ja som z mojim byvalym mala psa (teda velke to bolo ako kon 😀 ) a aj mne sa stalo a priznavam sa ze som ju par krat zbila,ale zase odkedy mam Geppy tak som si nastudovala vela veci ohladne psov….aj ja som si zozaciatku myslela,,ved aj ked dieta neposlucha,, tak dostane po zadku a je to….lenze pes je zviera,pes nam nerozumie,nevie odpovedat….my ludia sme taky ,ze chceme od psa hned vsetko,aby nas rozumel a aby robil to co od neho chceme,aby vedel to co smie a to co nie…ale tak to nieje…..hej aj ja som Geppy uz dva krat capla,ked bola mensia…ale fakt to bolo len lahke po zadocku…raz lebo som otvorila dvere a ona ako strela vybehla von z bytu a rovno na cestu (totizto ja otvorim dvere a hned je cesta) nastastie ziadne auto neslo…ked sa vratila tak som jej jednu struhla….ale musim povedat,ze asi tyzden ako keby mala strach zomna,nechcela prist kumne ani pohladka…ked som ju hladkala tak striehla,ze ci jej nieco nespravim…….ale na druhej strane je pravda,ze teraz ked otvorim dvere tak nevyleze,sedi a pozera,tak asi si to zapamatala….a aj to je pravda,ze ked som nahnevana a volam ju-tak nepride ( a my ludia sa zvykneme este viac nastvat v tom pripade !)sadne si daleeeko odomna a pozera namna….tak ja spravim velky nadych a snazim sa ukludni….a vtej chvili sa Geppy kumne blizi,ale v obluku 😀
    #62961
    heny
    Člen
    dakujem Geppy. ked som odoslala moj prispevok som si myslela ze som to nemala robit …:) ale som si spomenula na toho podivneho chalana co zalozil temu ,,ako spravne bit psa,, tak ma napadlo ze by sme si mohli popisat o tom.ale normalne ..:)

    ma to s bitim len okrajovo nieco spolocne: ale napr rocky ked bol maly , sa mi motal pri skriniach , a naucila som ho tak nemotat sa, ze som tak prudko otvorila dvere ze s nimi jednu schytal. ale samozrejme v miere. no ale odvtedy stale ustupi ked sa dvere otvaraju. alebo ked sa ako stena pod nohami motal, par krat umyselne stupenie na labku a motanie sa prestalo.

    neviem si teraz predstavit ze by som rovnakou metodou vychovala rockyho ako volakedy winnieho. celkove ucenie trva dlhsie, ale aj ja sa ucim trpezlivosti a ovladania sa.
    pamätas ked som pred par tyzdnami pisala ze prebehol na druhu stranu cesty lebo zbadal cudzieho psa? a ze ho skoro auto zrazilo? take som mala nervy a strach o neho zaroven ze som ho chcela zmlatit ako hada.nakoniec som ho len zobrala za obojok a pretiahla na druhu stranu cesty…
    citil ze sa hnevam, so stiahnutym chvostom a usami trielil domov. ale trufam si tvrdit ze najblizsie by to zase urobil. a potom som rozmyslala, mozno keby dostal poriadnu na ten tlsty zadocek tak by si to zapamätal a najblizsie by si rozmyslel ci by sa rozbehol….

    ale nechcem aby mal moj pes strach zomna.

    #62962
    katarina2
    Člen
    Ja si tiež myslím, že rešpekt sa nemá uplatňovať bitkou, ale ak to už inak nejde tak ľahké capnutie novinami, je len také príučkové, to by sa ani nemalo nazývať bitkou. Aj matka by svoje šteňa capla keby si to vyprovokovalo, a mi im nahrádzame mami, gazdiné-gazdu, alebo vodcu svorky, každý si to nazve ako chce.Môj raz skoro dostal, ale zabrzdila som tesne pri jeho zadku lebo bojko už vopred tak zaskučal ako keby bol naozaj aj dostal a ten hlas ma pribrzdil a uvedomila som si, že som sa neovládla, lenže aj tá skoro bitka sa počítala, nikdy viac to neurobil.Na 100% mu aj tak neverím, pre istotu dávam veci vysoko, lebo predtým čo dočiahol stiahol a bolo to jeho. Väčšinou vtedy vyvedie neplechu keď je sám, ak na neho vidím, ani sa toho nedotkne čo nie je jeho. No ale také capnutie po nose už aj on zinkasoval, keď liezol do niečoho kde nemal,- fuj nepomáhalo, ale teraz už postačí aj fuj – bojí sa capnutia, zapamätal si.
    #62963
    Renatus
    Člen
    Noo…dobrá téme! Priznávam, že môj Hugo ma občas dostáva do “vyhrotenej nervovej ” situácie, hlavne pri odchode z domu…Istý čas ho vychovávam aj “capnutím” po zadku s umelohmotným obuvákom…výsledok je ale podivuhodný ! Vo chvíli, keď chytá “fázu”, a mne začne stúpať krvný tlak,tak zdvihnem obuvák ku mojej hlave a v tom momente hafan vrhne zadkom na prikázané miesto a stíši volume…mne to zase stačí na to, aby som sa dvakrát nadýchla, stlačila krvný obeh do normálu, schmatla hafana na ruky a pádime von! Ale pre susedov už v pohodovejšej hlučnosti,,,aspoň si myslím!
    #62964
    Tiež súhlasím, ked bola Engee ešte malá, bolo to oveľa ťažšie, lebo nerozumela príkazom, ked som ju vadila, mala z toho hru… takže sem tam som stratila nervy a vycápala po riti, samozrejme, som to potom aj hneď oľutovala, lebo pochopila, že niečo nebolo dobre a tie jej očká :/ hned sa ma zmocnila hanba, že som sa tak zachovala, ale odvtedy tie veci nerobila….

    Teraz je už ľahké jej dať najavo, že niečo nerobí dobre, pošlem ju na miesto, alebo zavelím, kde máš byť?…. prinajhoršom dostane koncom prstov po zadku, nie celou dlaňou ale ide o to gesto, aby pochopila, že prešvihla medze… a to chápe

    Najhoršia situácia je u nás doma v LC, kde máme teda tie dva psy a ani jeden sa s ňou nechce hrať, no ona silou mocou provokuje, môžem hovoriť nesmieš, fuj, kde máš byť, stále hypnotizuje psa, ani cap po riti nepomáha… ale kedže sme tu už od štvrtka, začína sa to zlepšovať, dookola opakujem nesmieš, sadni si, odvádzam jej pozornosť, nech nešprintuje všade za Daisy, ktorá je z nej vystrašená na smrť, no aj to sa lepší, stále pred ňou uteká, no už ju chodí aj špehovať a je zvedavá čo robí 🙂 Kedže Daisy nehryzie, iba vrčí, nedokáže si vybudovať dostatočný rešpekt, len pred ňou uteká a je ťažké zablokovať Engee aby sa k nej dostala a capala jej malé telíčko :/ Ten druhý je práveže agresívny, ked vidí Engeene vyvádzanie, kebyže je kľudná, len by sa prechádzala a nechcela by sa hrať, tak by bolo všeeeeeetko v poriadku, no kedže je ešte bábo, robí nám v tomto smere veľké ťažkosti 🙁

    #62965
    heny
    Člen
    dakujem za odpovede dievcata 🙂
    ronnyho adoptovaneho ked som dala sadnut a neposluchol som mu capla na rit a hned ju dal k zemi 🙂 pomohlo , teraz ked poviem sadni , sadne.
    taktiez nie som za pravidelne bitky ale taketo capnutia ozaj urychluju vychovu, psik si zapamäta a najblizsie posluchne. a urcite bez strachu.

    #62966
    Tiež si myslím, že je to iná situácia, ak niekto trieska svojho psa za každú blbosť… ide o princíp, vedieť sa správne zachvoať a nezneužívať bitku na dokazovanie si svojho postavenia 🙂 ako niektorí “inteligentní” ľudia
    #62967
    heny
    Člen
    presne veronika. mas pravdu
    #62968
    zita
    Člen
    Je to tosku od temy ale je to o svacanci…
    Vcera poobede som bola vyvencit nase mrsky. Webie sa motkala po travniku a Max sa prave skamratoval velmi nezne s dvoma civavami. Absolutne v pohode a v klude sa ovoniavali a olizovali, tak som Maxovi povolila flexi voditko, ze nech sa pohraju. Aj dievcina co vencila civavky ich pustila z voditka, lebo sme si boli iste, ze toto bude v pohode. Zrazu z brany vysla starsia pani s francuzskou barlou a rovo bez varovania svacla Maxa po chrbte. Chudak tak sa zlakol, ze az odbehol. Ked som sa jej spytala, ze co robi tomu psovi, tak mi s kludom oznamila, ze kuse, tak ho bije. Max v zivote na nikoho ani nezavrcal. Dokonca aj ked na neho psi vrcia tak radsej ujde a babiznu sme urcite stretli prvy krat v zivote. Tak ma vytocila, ze som ju skoro s tou barlou pretiahla po krizoch ja. Vynadat som jej ani nestihla, lebo uz mi v hlave srotilo, co by sa stalo keby Max nebol utiekol ale bol by po nej skocil. Urcite by som ho neudrzala, lebo s takym cimsi som nepocitala. A baba odkracala spokojna s tym ako ona vychovala cudzieho psa nadavajuc mi do roznych telesnzch organov…
    Chudak Max! My ho nebijeme, na neho staci pokricat a zalezie do kuta, tak ho budu mlatit okoluiduci. A k tomu bezdovodne.
    #62969
    katarina2
    Člen
    No toto?!- až mi to dych vyrazilo! Tá baba by odo mňa dostala aj hubovú a možno aj facka by zlietla ak by jej nestačilo! Tak čo asi vykoná psíkovi ktorý by tam bol bez gazdu, keď si dovolila toto v prítomnosti majiteľa!!!!
    #62970
    Milá zita :/ to vážne??? Ja by som si v živote nedovolila zasiahnuť najprv fyzicky, ak sú tam majitelia… ved mohla slovne upozorniť na niečo, čo sa jej nepozdávalo… tak kebyže mne sa toto stane, tiež by som asi vybuchla
    #62971
    heny
    Člen
    coze ???? krava blba !!! kebyze by mi niekto rockyho bezdovodne udrel tak by som ju znosila ze by infarkt dostala !!!!!!!!to mi verte !!!
    ja ked sa nahnevam nepoznam hranice!!!!!!!!! bohuzial
    az mi tlak stupol ako som si to citala.
    #62972
    geppy
    Člen
    To co je??? To co si dovoluje!!!!!!Ja keby ze sa do nej pustim,tak by si nepamatala ani ako sa vola!!!!Chudak havinko….
    #62973
    Renatus
    Člen
    A presne pre toto sa snažím bočiť od ľudí zo sídliska…našťastie sa venčíme zavčasu ráno a neskoro večer a cez víkend sme na záhrade…
    Minule mi jedna “babča” z okna zavrčala na psa, že “zavri papulu psisko odporný !”
    A to Hugo sa len pozdravil so susedovie sučkov…mierne…nežne…
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 19 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.