dlhodobé zvracanie šteňaťa

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Veterinárna poradňa dlhodobé zvracanie šteňaťa

  • This topic has 7 hlasov and 15 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48379
    wilson
    Člen
    Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o radu, ktorú mi bohužial náš veterinár nevedel dať.
    Mám 5 mesačného nemeckého ovčiaka, ktorý takmer každý deň už od malička zvracia. Skúšali sme rôzne druhy granuliek, mäso..a stále zvracia a potom to opať skonzumuje. Keď sme boli u veterinára, tak mu napichal injekcie, dal diétu a dvakrát sme boli na kontrole, kde jeho diagnóza bola – je to šťeňa a šťeňatá zvracajú..Mám o neho strach a cítim sa bezmocná, keďže neviem ako mu mám pomôcť. Vyzerá šťastne, chodíme na prechádzky, poslúcha, výkaly sú v poriadku, jedlo spapá pažravo, bol posledný a najmenší z vrhu, zaočnovaný a odčervený je.. Otec – čistokrvný, vycvičený s papiermi. Matka- čistokrvná, bez papierov, prvýkrát gravidná. Doma okrem ovčiaka máme aj šesťročného kokeršpaniela (tiež je zaočkovaný a nemá žiadne problémy), s ktorým sú spolu na dvore, žiarlia na seba, kŕmime ich oddelene, takže ovčiak sa nemusí báť, že by mu to niekto zobral..
    Naozaj neviem, čo mám robiť, do kedy mám čakať, kým to prestane ?
    Poraďte prosím.
    Ďakujem
    #58314
    misskate
    Člen
    a vodu pije normalne? nevracia ju?
    #58317
    Smile
    Člen
    Aj ak je šteniatko ale nemôže predsa zvracať! Môže mať problémy s žalúdkom alebo má nejaké cudzie teleso v žalúdku. Nevymenili ste mu náhodou granule? Nemohol náhodou niečo zjedz? Vymente si veterinára,ak nevie zistiť čo je psíkovi.Môj psík tiež bol na tom takto podobne. Dostal od p.veterinára injekcie a tabletky, ktoré mal brať každý deň 🙂 O pár dní bolo už dobre 🙂 Pevne tomu verím že nebude to nič vážne.
    #58312
    Sue
    Člen
    pisala si ze ani veterinar nevie poradit, skus zmenit veterinara a vyskusat aj viacerych odbornikov, urcite sa najde nejaky, ktory s tym ma skusenosti
    #58313
    wilson
    Člen
    no jasne, len som chcela skúsit ci mi tu niekto nebude vediet poradit..vies, viaceri odbornici to nie je par eurova zalezitost a uz sme investovali za malinkeho aj tak dost..:(
    #58315
    wilson
    Člen
    vodu pije normalne..obcas ju vyvracia aj s jedlom
    #58316
    misskate
    Člen
    urcite by som zmenila veterinara. je blbost, ze stenata vracaju lebo su stenata. Mozno ma nieco zo zaludkom. Ci tam nema nejaku vadu alebo cudzie teleso, ktore mu vyvolava pocit na zvracanie. urcite zmente veterinara. a nemoze byt problem aj v tom, ze hlce to jedlo?
    #58318
    wendy1
    Člen
    Stenata zvyknu zvracat, ked sa im podava malokrat strava, ale to zvyknu zvracat zlc, akonahle sa im dava viackrat jest tak zdrave stena by nemalo zvracat. To je co za veterinar, ktory toto tvrdi? Odkial ste? Mozno Vam niekto niekoho doporuci. Cim krmite? AK granulami, tak akymi?
    Bolo mu robene sono traviaceho traktu? Ak nie, tak tymto by som zacala. SToji to okolo 20 eur. Moze ist o pazerak. Nevsimli ste si kedy zvracia? SKusali ste mu davat mensie kusky? Aj vtedy zvracia? Pytam sa lebo moze ist vrodenu chybu – tzv. cievny prstenec, kde cievy zvieraju pazerak a brania psov prehltat vacsie kusy. Vacsina vrodenych chyb ma rovanke priznaky:
    -zvracanie potravy kratko po krmeni
    – nadmerna tvorba slin pri zlom prehltani
    – kasel
    – vytok z nosa

    Moze ist aj nepriechodnost pazeraka.
    Alebo moze ist o ochorenie vratnika. Dufam ze nie. JAsne ze moze ist aj o hocico ine. Ale sonom by som ozaj zacala.
    Ak pojdete na sono, tak dajte vediet ako ste dopadli. A urcite zmente veta. Drzim palce.

    #58319
    wendy1
    Člen
    AKo casto ho krmite?
    #58320
    Denny
    Člen
    Súhlasím s Wendy.. 🙂
    Šteniatka by sa mali kŕmiť viac krát denne a v malých dávkach, nie celkom malých, ale o dosť menších ako majú mať dospelé psy. Majú ešte menší žalúdok a to jedlo nedokážu tak rýchlo stráviť, ako ho rýchlo zjedia, ako si napísala (zhlcú) 🙂 A určite vymeň toho veterinára. Správny veterinár by nemal nad takýmto niečim iba mávnuť rukou a povedať: ,,Veď šteniatka vracajú, to je normálne!” Skús sa popýtať známych, kamarátov, či nepoznajú nejakého skúsenejšieho odborníka 🙂 Alebo ak teda dávaš viac tej stravy, než jeho žalúdok dokáže stráviť, tak skús i to čo poradila wendy.
    #58321
    wilson
    Člen
    Tak najprv chcem podakovat za odpovede:)Granule sme skusali vselijake – pedigree, friskies, aj obycajne..dalej maso z konzervy.A ano skusali sme mu davat aj uplne malinko a stale to slo von. Jest dostaval najprv 3x denne a teraz uz 2x. Veterinara urcite zmenime. Ale zas podla mna to moze byt hlavne tou pazravostou alebo tym, ze ked dojedia a pustime aj toho druheho psika, tak na neho zacne stekat (ze je mozno v strese a preto to vyvracia). Dalsia vec je, ze normalne pribera – keby mal nieco s travacimi traktom, tak by ani nerastol ani nepriberal, nie ? Budeme skusat davat pomenej a 3x denne + ho nechame v klude aspon hodinku po jedeni a uvidime. Pockam chvilku a ked sa to nezlepsi a neprejde, tak navstivime lekara.
    Dakujem este raz za cenne rady 😉
    #58322
    wendy1
    Člen
    Zacnite zmenou granul. Pedigree alebo friskies aj ked friskies sa skryva pod znackou Purina ma uplne ine zlozenie ako granule od puriny, hoci to uz nie je to co byvalo odkedy to spadlo pod firmu Nestle. Teraz je dolezite krmit psa kvalitnou stravou aspon do 2 rokov. Osobne co poznam ludi a maju NO krmia granulami eminent, tiez to nie je bohvieco, ale urcite lepsie ako friskies alebo pedigree. POzrite sa kolko proteinov ma toto jedlo, je to slabota. NO su nachylne na dysplaziu bedrovych klbov, cize urcite krmite kvalitnou stravou. Takisto stenacimi granulkami aspon do 15 mesiacov veku. Ak mate menej peniazkov, tak doporucujem tuto stranku: kupite tam lacno purinu pro plan ale aj royal canin, ja preferujem purinu, nakolko po RC mi priberala, hoci mala neskutocnu srst. http://www.zoofast.sk ( ja odtial kupujem granule, velke balenie – brala som od nich uz asi 5 x a vsetko prislo ok ). Vela psikov zvracia z pedigree, je to chemizovane krmivo a umelo dochucovane. Su aj misky s takymi kolickami v miske – to zabranuje psovi rychlo jest , kupite v chovatelskych potrebach. Ak nezaberie zmena granul, tak urcite dat urobit sono, ale tak ci tak by som zmenila veta, takemu veterinarovi by som uz neverila. AK mozem poradit tak je dobre davat vit. C do dvoch rokov, prave kvoli dysplazii, lepsi je ester C, ale je dost drahy. Vit. C by som davala aspon raz denne aspon 500mg.
    Dolezita je strava v obdobi rastu, vrati sa Vam to, psik ma mensiu pravdepodobnost ze bude mat zdravotne problemy sposobene nekvalitnym jedlom.
    #58323
    misskate
    Člen
    zoofast urcite nie. my mame teraz od nich granule. nasej to znicilo komplet srst. kvalita je rovnaka ale nedavaju tam dost tych vitaminov. AJ veterinar mi potvrdil, ze poliaci davaju lacne granule a nadavaju tam dostatok vitaminov. takze tomu by som sa vyhla. aj ked inym to nemusi robit zle, ale neodporucam to. na nasej sa to prejavilo po asi dvoch tyzdnoch jedenia. Ja mam tiez NO a krmili sme ju stenacimi granulami tak do roka a pol. potom sme postupne presli na dospelacke 🙂
    #58324
    wendy1
    Člen
    Asi kazdy ma inu skusenost. Misskate ake granule si kupila zo zoofastu? Ja kupujem purinu pre robustne plemena a srst ma super aj stolicu aj osvalenie. Ja som spokojna. Tak ci tak purina uz nie je to co byvala, ani RC. RC takisto dochadza z Polska pre pharmacopolu, kamoska mi to potvrdila. Takze to co je na SVK trhu netvrdim ze vsetko ale napr. RC pochadza z POlska. Zoofast ma dobre to ze maju 8% DPH na velke balenia. Skusala si aj ine granule. Myslim ze si spominala eukanubu, ak sa nemylim. Ta tiez vraj menila zlozenie, aspon co som pocula inych chovatelov a nekupuju zo zoofastu. Neviem co sa deje s tymi vyrobcami granul. Na SVK malokedy dostanete napr. priamo od vyrobcu granule. Raz som kupovala pre moju jahnacie na citlive travenie od Firstmate, cena bola necelych 90 € a este boli zabalene aj v inom mechu. Za tu cenu som ocakavala originalne balenie a to som kupovala od slovenskeho distributora. Srst nebola neviem aka a to sim isla podla dohovoru s predajcom a ich tabulky na granulach, stolici bolo dost vela. Tak neviem. Ja som zatial spokojna, inu znacku som mala od nich iba Joseru a s tou som bola spokojna tiez. Stolica bola ok aj srst, len potom som presla na purinu. Od puriny by som nekupovala jahnaciu, lebo tam davaju uz aj kuracie maso.
    #58325
    misskate
    Člen
    Hej eukanuba. ja nevravim, ze sa to musi stat inym psikom, ale ja mam taku zlu skusenost. a co som pocula, tak uz po nich ide sud lebo neplatia DPH a preto su taky lacny. Strasne je, ze je normalne problem zohnat kvalitne granule v tejto dobe. Ale lepsie Eukanuba ako nejake Pedigree a podobne. Tie su zevraj katastrofa.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.