Granule Acana

  • This topic has 5 hlasov and 12 odpovedí.
Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47511
    zuzana78
    Člen
    Dobry den, chcem sa spytat chovatelov a majitelov psikov ake maju skusenosti s krmivom Acana,davam svojej haskine Eukanubu, ale prestala ju nejako oblubovat, a divne z nej zacala smrdiet, pohorsila sa jej srst, co som teda absolutne u Eukanuby necakala, predtym sme davali ked bola mensia Royal canine, ten chutil,bol fajn, ale eukanubu som dostala za dobru cenu tak som davala tu. Chcem vyskusat Acanu co to s nou urobi, a ci jej bude vobec chutit.
    #52751
    wendy1
    Člen
    Ja momentalne krmim Acanou Pacifica, zatial som spokojna. Srst sa pekne leskne, stolica je v pohode, pes je ok a chuti jej to. Z acany by som radsej davala tu novu recepturu bez obilovin – pocula som vsak ze ta jahnacia vela psikom vsak nerobi dobre – dost z toho pochudli. My sme jahnaciu nemali a ani ju po precitani fora asi nekupim – myslim tu jahnaciu. Kupte na skusku 1kg a uvidite.
    #52752
    Muco
    Člen
    U nas bol vyvoj pouzivanych krmiv rovnaky. Mame jazveciky, zacali sme ich krmit Eukanubou a potom presli na Acanu. Eukanuba im nejako nechutila a Akana je podla mojho nazoru lepia. V sucasnosti krmime Orijenom. Je to krmivo od tej istej firmy ako Acana ale je vyssej kategorie a nie je az o tolko drahsie.
    Pre psikov len to najlepsie 🙂
    #52753
    wendy1
    Člen
    Pani v chov produkte mi povedala k Orijenu tolko, je lepsie, ale nie az o tolko ako Acana a ku tej cene je to dost drahe na kvalitu co to vraj ma, pri niektorom krmive aj 2O € viac. Ona predava aj to, aj to a pritom by mala byt rada ak by som chcela vziat drahsie krmivo. Preto na jej podnet som si vybrala Acanu. Nechcem tu robit zlu reklamu, len podavam info dalej. Ja krmim Royal Canin Labrador, a aj Acanou, striedam. Takisto ku Royalke mi povedala ze za cenu co som kupovala mam radsej krmit Royalkou a pritom som to nekupovala od nej. Ale chcela som zmenu. Je pravda ze sme mali aj FirstMate ale nebola som spokojna ani so stolicou ani so srstou. A cena bola nenormalne vysoka cez 85 €, nepamatam presne.
    Eukanubu sme mali len 2,5 kg balenie ked mala zaludocne problemy. Ja mam akurat to dobre, ze moja nie je velmi prieberciva. Takisto aj Fish4Dog su dobre granule. Tiez mala peknu srst.
    Dufam ze sa nikto na mna nenahneva za ten komentar. Este k tomu Orijenu, urcite je lepsie ako Acana, ale urcite sa to oplati viac kupit v Cechach ako tu na Slovensku. Tu si predajcovia daju riadne zaplatit. Cize ak mas moznost skus si to kupit z Ciech.
    #52754
    Muco
    Člen
    Kazdopadne myslim, ze ci Orijen, alebo Acana patria k tym lepsim krmivam. Ci cenovy rozdiel medzi nimi aj realne odraza vyssiu kvalitu presne neviem, ale Orijenky su v roznych sutaziach hodnotene ako jedny z najlepsich. Co sa Royal Caninu tyka, tu by som bol trosku opatrnejsi. Niesom sice ziadny odbornik na krmiva, ale celkom dost som o tom v poslednej dobe cital a Caninky by som svojmu psovi radsej nedaval.
    A v Cechach su ceny urcite o nieco lepsie (aj vdaka nizsej DPH), ale ak by mal clovek zaplatit postovne, tak sa mu to uz nevyplati. Aj na Slovensku sa daju zohnat granulky za celkom dobru cenu, treba len hladat a mozno vystriehnut nejaku dobru akciu.
    #52755
    wendy1
    Člen
    Aj ja mam precitane o royalkach, hlavne ma odstrasuje to BSH alebo nieco podobne, myslim tie karcinogenne latky a nepaci sa mi ze su tam obiloviny za tu cenu. Hoci ja nakupujem za dobru cenu. Mozem vediet kde kupujete Orijen a za aku cenu? Samozrejme som myslela ze ked idete do Ciech alebo byvate niekde v blizkosti. Napr. v nejakych internetovych obchodoch maju pri urcitej cene napr. nad 2500 KC postovne zdarma. Ale velakrat sa mi stalo ze som si chcela objednat a nedovazuju na SVK. Zrejme kvoli slovenskym predajcom aby mohli zarobit.
    #52756
    Muco
    Člen
    Ved prave. Myslim, ze RC su postavene hlavne na obrovskej reklame a na tom, ze maju podchytenych vela chovnych stanic a veterinarom, ktorym su schopni dat ovela nizsie ceny, plus mnozstvo darcekov a podobnych veci. Takze clovek plati skor za reklamu, ako realne za kvalitu krmiva.
    Orijeny kupujem v e-shope na http://www.psickaren.sk (kupoval som stenacie 2,5kg za 15,95€ a bola na ne este 10percentna zlava). Velke balenia sa oplatia viac, len som nevedel, ci nasim psikom budu chutit. Ale chutia 🙂
    Pri urcitom odbere je postovne zdarma a mavaju na ne aj rozne akcie.
    #52757
    deeeee
    Člen
    Acany sú jednoznačne jedny z najlepších granúl. Psy a mačky sa idú za nimi potrhať a to hlavne u psa sme skúšali mnoho značiek. Acany jednoznačne vyhrali nad Eukanubami, Happy Dogmi a Grand Carno od Animonda. Najlepšie je granule striedať po mesiaci či dvoch, záleži to viacmenej od psa kedy mu prestanú tak výrazne šmakovať. Myslím si že 55 euro za 18 kg granúl značky Acana je dobrá cena hlavne u ľudí, ktorý si dokážu vážiť svojho miláčika. Ďalšia značka čo stojí za vyskúšanie sú talianske granule od novafood s názvom Trainer http://www.novafoods.com/sk/index.php

    Troška zanášajú zuby,lebo granule zrejme neobsahujú čistiacu zložku, lenže to sa dá riešiť dentálnymi maškrtami alebo kefkou.
    Určite je to najmenší problém oproti tomu aké majú úžasné zloženie a hlavne keď po dvoch mesiacoch striedame granule.

    #52758
    deeeee
    Člen
    A RC granule mi prídu ako iba komerčné granule s dobrou propagáciou, eukanuby mi prídu lepšie už len vtom že majú väčší pomer mäsa, vyšší pomer proteinov čo domáci vlci potrebujú a nie sacharidy.
    #52759
    deeeee
    Člen
    butylovaný hydroxyanisol (BHA) a butylovaný hydroxytoluen (BHT)

    chemické konzervačné látky v lacných granulách ako je PROPESKO

    konzervačné látky majú byť prírodné

    nemýlte si to s DHA čo sú zdravé omega mastné kyseliny z rýb

    na tejto stránke majú ACANY za najmenšiu cenu čo som našla na slovenských weboch oplatia sa hlavne 18kg balenia http://www.zoofast.sk/krmiva-podla-firmy-acana-c-23_25_64.html

    #52760
    wendy1
    Člen
    Poznam viac ludi co nemali dobre skusenosti s eukanubou. Psici im hnackovali, nepriberali tak neviem ci je to lepsie krmivo.
    Acana opakujem, tiez nemusi sadnut kazdemu psikovi. Vela ludi malo tiez nie najlepsie skusenosti s Acanou. Kazdemu psikovi sadne nieco ine. Treba skusat. Takze nie je to ze je najlepsia. Pre niekoho ineho moze byt najlepsi HILLS, lebo psik je v dobrej kondicii atd.
    Ale urcite netreba krmit granulami ako je pedigree, friskies a uz vobec nie s granulami z LIDLA a pod. Najdolezitejsia je strava kym pes je stena, lebo potom ak bude dospele tak ho mozete vykrmovat, ale uz to nikdy nedozeniete.
    Napr. u mojej sa stale divia ze aky ma mohutny hrudnik na fenu. Mame vedla psa labradora presne ako moja, len moja skor pri nom vyzera ako keby ona bola pes a nie on.
    Ja nemam problem, lebo moja je vsetko. Ale len majitel psa ktory ho vidi dennodenne vie posudit ci jeho psikovi sa po inych granuliach nieco zlepsilo alebo zhorsilo.
    Este k tym konzervacnym latkam, pani v chov produkte tiez dlhorocna chovatelka mi povedala ze kazde krmivo obsahuje nejake konzervacne latky, pretoze je to robene kvoli trvanlivosti – nie na rychlu spotrebu. Tie konzervacne latky su v povolenej norme aj u RC.
    #52761
    majoxxxl1
    Člen
    Mam dve fenky Angl. kokeršpanielov ,čo sa týka krmiva vyskúšali sme Royal Canin, Eukanubu aj Purinu ale zo všetkého najlepšie nám vyšla Acana . Kúpil som na skúšku 15 kg vrecko Acana Pacifica za celkom rozumnú cenu a mojím fenkám naozaj chutí , majú dobrú stolicu a krásnu srsť. Takisto sa nám týmto krmivom podaril tlmiť problém z dermatomykózamy u staršej 8,5 ročnej fenky . Takže Acanu Pacificu možem len doporučiť.
    #52762
    deeeee
    Člen
    ACANA JEDNOZNAčNE VYHRAVA JE MI LUTO žE NA SLOVENSKU NIE JE DOSTUPNO, VIAC TAKýCH KVALITNýCH KRMíV. A SME NúTENý SVOJE ZVIERATá KRMIť ZBYTKAMI A PATOKMI.
Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.