Hryzenie

  • This topic has 7 hlasov and 17 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47931
    vlčiak
    Člen
    Zdravím vas , ja už neviem ale myslim si ze to je asi normalne moj pes sa hryzie na konci chvosta ,skratka po chvoste niekedy aj po zadnej nohe, myslim ze nema ziadne parazity a o odčervoval som ju pred cca 2 tyždňami davam jej surove maso (občas) ale hlboko zmrazeneee…ani nie ze by si trhala srst ale sa hryzie …neviem či sa hraaaaaaa 🙂
    #55731
    wendy1
    Člen
    Analne vacky moze mat upchate, pokial neviete ich sam vytlacit, tak by som isla na veterinu, pripadne v psich salonoch vytlacaju analne vacky, hoci neviem ci v kazdom.
    #55732
    zuz
    Člen
    Analne vacky, alergia, nervozita (ak sa v blizkosti hara fena)… moznosti je viac.
    Konzultovala by som to s vetom.
    #55733
    vlčiak
    Člen
    Veru neviem ešte som take nerobil a čim sa najčastejšie upchavaju tie analne vačky….:(
    #55734
    asi by som skontrolovala či nemá nejakých kliešťov či blšky ,niekedy obojok či pipetka nezaberie
    #55735
    zuz
    Člen
    No predsa hovienkami:) A ani sa to nepokusaj prvy krat robit sam, mozes mu viac uskodit. Chod k vetovi, on Ti to ukaze a poradi. Mojim psom sa vacky neupchavaju vobec. Zavisi to od rasy a dispozicie. Viem, ze niektoi kamosi z vencenia to davaju cistit 2x do roka, ale ci je to standart, to neviem posudit.
    #55736
    vlčiak
    Člen
    No uvidim či sa to zhorší či nie …zatial to necham tak a tie blšky alebo klieštov pochybujem lebo to by si vyhrizovala srst mam pocit ze t o robi niekedy z nervozity….
    #55737
    wendy1
    Člen
    Niekedy sa moze z toho urobit psychicky problem – alebo zlozvyk, ak je zdrava, nic jej nie, ani analne vacky nema upchate, tak to moze byt aj z nudy, vtedy je dobre ju presmerovat na inu cinnost, aby si to neosvojila ako zlozvyk.
    #55738
    vlčiak
    Člen
    Presne ako vravite mam pocit ze sa hra….(zlozvyk)potom sa pooblizuje niečo ju vyruší a dobre ….:)
    #55739
    wendy1
    Člen
    Moja si takto zvykne obtierat hlavu o labky, tiez ju vyrusim a ok.
    #55740
    vlčiak
    Člen
    Hej to poznam tipycke pre labradorov kamarat ma tiež ale smotanoveho labroša a to iste robi..:)
    #55741
    yvonne
    Člen
    Dobrý deň, my máme problém s psíkom už dlhšie obdobie.. kúše si labky až do krvy. niekedy má až niekoľko centimetrové rany. Často má zapálený aj spodok papuľky a stále si ju šúcha. boli sme už u viacerých veterinárov raz nám povedali že ide o alergiu raz že je to psychické už si nevieme rady. Robí to nezávisle od obdobia. Proste niekedy s tým začne na hociktorej nohe a trvá to dlho až kým ho neprinútime stálym upozroňovaním aby to prešlo.
    #55742
    zuz
    Člen
    Aka je to rasa, vek? Zmenili ste stravu? Odstranili ste alergeny? Ako casto psika vencite? Ma podnety aby nebol frustrovany? To su vsetko otazky, ktore na to mozu vplyvat. Nepises, aky druh alergie oznacili veterinari, ked ste u nich boli.
    #55743
    Smallblot
    Člen
    Keď ste boli u veterinára, robil nejaké zoškraby? Prípadne, ak sa vyjadrovali o alergii, robili testy? Tým možností, prečo to robí môže byť viacero, takže určite by som si dala psa poriadne vyšetriť min. týmito testami a na základe výsledkov potom ďalej riešila. Akú stravu jej podávate? Náš sa škriabal veľmi dlho, nie síce do krvi, ale po zmene stravy to úplne prešlo. Doteraz síce neviem aká zložka mu konkrétne vadila, ale zmenili sme granule za hypoalergénne a miesto konzerv dostáva len varenú, príp. surovú stravu.
    #55744
    geppy
    Člen
    Toto som nasla na internene ohladom tochto problemu. Dufam ze to pomoze………….Psy co sa hrýzu, olizuju, alebo sa škriabu na niektorých častíach tela, za predpokladu, že netrpía parazitmi alebo kožnymi problémami, sú introverti: ventiluju svoje frustrácie na sebe skôr než vonku.
    Zvyčajne majitelia týchto psov sa spravaju príliš starostlivo, alebo ich moc ignoruju. Najlepším liekom je odviesť pozornosť od tohto problému a ak pes to robi (sa mrzači ) aj v prítomnosti svojho pána, ten sa musí snažiť upútať pozornosť zvieraťa hrať sa s nim, hádzať loptu, atď. Ak vlastník je človek co ma velke obavy a ochranuje psa velmi, by sa mal vyhnúť prílišnemu rozmaznávaniu psa a naučit sa chváliť a hladkať psa až po cvičení ak cvik urobil správne.
    A dalsie som nasla….ze to moze byt aj tym ked je sam doma a nevie co ma robit a citi sa izolovany,tak si zacne kusat a lizat casti tela (sebaposkodzovanie), ze niektory psici kusu nabytok, oblecenie a tak….a niektory sami seba.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.