Hryzenie

  • This topic has 11 hlasov and 50 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 51 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47501
    Jojinko
    Člen
    Ako odnaučím 2,5 mesačného JRT od hryzenia?
    Neokusuje moc veci ale skôr mňa.
    Vídem hore schodami a už ma hore čaká a kuše ma do nôh.
    Keď ho mám na sebe tak tiež mi okusuje ruky.
    Počas hry sa mu občas viac páčia moje ruky ako hračka, alebo proste mi len po ruke skočí, respektíve aj na tvár ak som na zemi po štvornožky.
    Som samá chrasta, keby to niekto vidí tak asi udá mojich rodičov za tíranie detí.

    Slovo fuj na toto absolutne nefunguje, a to že by som zapišťal, že ma to bolí ho iba na chvíľku vyruší z jeho “duchaplnej” činnosti.

    #52699
    majka001
    Člen
    nie je to nahodou este STENA?
    #52654
    wendy1
    Člen
    Co tak ho tiez skusit kusnut? Zase nie velmi silno.
    #52655
    :DDDDD
    #52656
    Scylla
    Člen
    Převést jeho energii na jinou, dovolenou činnost. Nehrát hry na kousanou, nekřičet zákazové povely typu FUJ, protože energii zastavit nemůžeš, jen jí přesměrovat. Můžeš pejska doslova uhladit do jemnosti – funguje spolehlivě – tím, že hladíš bříško, tváře a nad ocáskem. Můžeš mu naopak svoji ruku do hubičky s citem víc nacpat, aby mu to bylo nepříjemné a pak jí rád sám vyplivne. Okřikování fungovat nebude ani náhodou a když ho kousneš, přijímáš jeho podmínky hry a přidáváš se k nim.
    #52657
    Jojinko
    Člen
    Aj to hryzenie som skúšal, ale to len v posteli, keď ma po rannom cikaní okupuje. Jemne ho pohryzkať do krku (spodnej časti). Vtedy sa podriadi.

    V posteli sa to snazim riesit tak ze ked mi okusuje nos, mu to skusim zakazat, alebo mu obliznem nos ja, občas sa skludní a začne ma oblizovať a keď to nepomože ho dám z postele dole, tam kňučí, lebo chce ísť naspať. Nechám ho chvílu vyknučať a až potom ho dám naspať do postele.

    Napchanie ruky do úst moc nepomôže, on ju síce vypluje, ale zahryzne znova.

    #52658
    wendy1
    Člen
    Snazte sa mu to razne zatrhnut – a potom si ho nevsimajte, pripadne mu dajte kusat nejaku hracku alebo nieco ine. Znama mala psika ten ju tiez kusal ako maly, bol to springspaniel. Ked bol maly tak si to az tak nevsimala,lebo si myslela ze je to hra. Nakoniec to dopadlo, ze ked ho chcela napr. ucesat tak musel mat nahubok, lebo by ju pokusal. A ju aj raz pokusal, bolo to dost nepekne. On bol taky nervak odmala.
    #52659
    mysidlo
    Člen
    urcite suhlasim s wendy, ale musim povedat z mojej vlastnej skusenosti, ze v tomto veku hryzu vsetky stence. su ako male deti, okrem toho sa mu asi coskoro zacnu prerezavat nove zuby a bude potrebovat hryzt. ale tiez by som to asi radsej riesila tym ze mu dam nejaku hracku. ja to teraz tak robim s mojim psom. ked mi obhryza ruku tak mu razne poviem fuj, a vzapeti mu strcim do papule zuvaciu kost. normalne to uz zabera, on potom zostane obhryzat kost 🙂
    inak, trochu mimo temy, jojinko, ty si svojmu psovi oblizol nos? :DDDDD no, ja ked si predstavim kam vsade moj pes ten svoj nos strka, tak by sa mi to asi hnusilo. nuz ale proti gustu ziaden disputat :DDD
    #52660
    Scylla
    Člen
    Rázně zatrhávat přirozené chování štěníka mi připadá zbytečně hrubé. A ten pes nepokousal paničku proto, že ho nechávala hryzat jako malého…..

    Přesměrovat hryzání na něco jiného, zajímavého, převést pozornost od hryzání na jinou formu hry, to určitě ano.

    #52661
    Jojinko
    Člen

    inak, trochu mimo temy, jojinko, ty si svojmu psovi oblizol nos? :DDDDD no, ja ked si predstavim kam vsade moj pes ten svoj nos strka, tak by sa mi to asi hnusilo. nuz ale proti gustu ziaden disputat :DDD

    Tak zase viem v akých podmienkach ho mám :p
    Kým sa ja zobudím a prinútim vstať v noci kôli cikaniu, mám poumývanú aj polovicu tváre. :p
    Samozrejme že ho obliznem, ale to viem že je čistý a viem čo mu aj dávam.
    Ale je to sranda, by si sa smial, keby vidíš vtedy jeho výraz tváre. :))

    #52662
    Jojinko
    Člen

    Rázně zatrhávat přirozené chování štěníka mi připadá zbytečně hrubé. A ten pes nepokousal paničku proto, že ho nechávala hryzat jako malého…..

    Přesměrovat hryzání na něco jiného, zajímavého, převést pozornost od hryzání na jinou formu hry, to určitě ano.

    Práveže to je ten problém, že presmerovať to ani moc nejde, vtedy je zameraný na mňa.
    Hodím mu hračku a on stojí na mieste a čaká kedy sa pohnem a hneď ho mám zaveseného na papuči. Tie papuče by mi akože ani tak moc neprekážali, ale keď s tými ostrými zubami hryzne do päty, tak to aj ja “vrieskam” od bolesti.
    Slovo fuj pomôže asi na jeden krok. A to ma fakt nebaví ho napomenúť 8x kým prejdem z kuchyne do kúpelky.

    Zajtra si skúsim zaobstarať horký sprej, dúfam že to bude správna cesta.

    #52663
    wendy1
    Člen
    Moj nazor je ze u psa je to bud dovolene alebo zakazane, cize razne zatrhnutie je podla mna normalne. Ked si to nechate tak ako to bude vyzerat neskor? Pes by mal byt od zaciatku vychovavany co smie a co nesmie, neskor to ako pochopi? U mna je bud razne zatrhnutie alebo odmena. Tá co mala toho psa tak mu tiez nechcela dovolit aby ju hryzol zial nepodarilo sa jej to mozno prave preto ze nebola razna. Napr. moja labradorka mala tendenciu skusit obhryzat mna ale ked som jej par krat povedala ze nesmie a dala som jej hracku tak to pochopila. Takisto to bolo aj s vecami, ked som ju zbadala nieco obhryzat okammzite som ku nej prisla a povedala fuj – nesmies a dala som jej hracku. Ani raz neskusila uz tu vec obhryzat. Moja skoda na veciach co bola u nej boli jedne stare papuce – ktore som neustriehla ked ich nicila. Je to ako s detmi, aj detom ked dovolite Vas udriet co ak udru raz Vasu navstevu – znamej sa to stalo teda jej priatelovi, maly chlapec mal dovolene robit si s otcom co chcel a mozno prave preto si dovolil udriet navstevu do rozkroku a nasledoval smiech. Je to komicke, ale urcite to nebolo komicke pre priatela mojej znamej. Mozno niektorym psikom to dlhsie trva ale treba trpezlivost, v ziadnom pripade sa nedovolte obhryzat. Takisto na luke kde chodim poznam labradora zhruba rocneho a ten kusne do rukava aj Vas, nie silno formou hry, ale predsa to nie je prijemne a trochu to aj boli. Kedze som mala tu cest. Ak sa pusti do Vasich papuc, hned mu to zatrhnite – povelom fuj a samozrejme ho dostante zo svojich papuc, prip. z ruky apod. Ak prestane sam tak ho pochvalte. Dufam ze ma pochopite co myslim.
    Na to obliznutie nosa :-))) urcite nemyslela mysidlo ze ho chovate v spine alebo tak, ale vonku len predsa onuchava vykaly a pod. veci. Zrejme myslela toto.
    #52664
    Scylla
    Člen
    To ale děláš docela špatně. Nestačí mu hodit balonek. Proč by taky mělo? Převést pozornost psa na jinou činnost není odhodit balonek, ale pohrát si s tím psem s tím balonkem nebo jinou hračkou, vzbudit zájem psa o tu hračku.

    Kontrastní metoda, jakou popisuje Wendy mi připadá zbytečně tvrdá a štěkání zákazových povelů při výchově štěněte i dospělého psa považuju za zbytečné a kontraproduktivní. Kontrastní metoda je velice zjednodušený způsob komunikace se psem, kde většinou vychováš podřízeného robota s vymytým mozkem, než partnera a kámoše. Dávám předost tomu druhému, proto bych nepoužívala tak ochuzený způsob domlouvání se se psem.

    #52665
    majka001
    Člen
    aj nas JRT (12 tyzdnov) najradsej hryzie ruky, pripadne prsty na nohach, papuce na nohach, snurky pri obuvani… snazime sa to riesit hrackou, ktoru mu podstrcime a lakame ho na nu, kym sa nezacne venovat jej (dufam len, ze tym ze mu sermujeme s tou hrackou pred ocami kym po nej nejde, ze v nom nevzbudzujeme daku agresivitu alebo co). Ale ak sa mu dost s nou nevenujeme (napr ked mame navstevu), tak hracku pusti a zase okusuje nohy. Dufam ze po prerezani zubkov to bude lepsie… a inak, tiez mi raz skoro odhryzol z nosa v posteli 🙂
    #52666
    wendy1
    Člen
    Dufam ze to nebolo myslene na mna, ze by som mala psa ako podriadeneho robota s vymytym mozgom. Viem ze my s mojou sme partneri aj kamosi, to by Vam mohli potvrdit ludia ktori nas poznaju. Ale to je tazko pisat a viem ze sa tu nemusim obhajovat, lebo urciet opat ma skritizujete. Mozno len Vy viete ako sa mozu cvicit a vychovavat psy, mozno my vsetci to robime zle. Moj nazor: Pes musi byt od zaciatku vedeny co smie a co nie, potom bude z Vasho bytu drevaren, z Vasich veci franforce a budete mat mozno aj jazvy po celom tele a z Vasho psa bude nevychovany pes. Ide tu o vychovu to som tym chcela povedat. Co je natom zle ze ked Vas zacne pes obhryzat tak mu poviete nesmies, date mu hracku alebo nieco ine na okusovanie. Pripadne odputate psa na nieco ine? Nechapem co je na tom ze je to kontrastne – zle. Kedy potom pes pochopi ze Vas to boli alebo ze to co robi je nespravne ak mu to nezatrhneme, cize ho odtrhneme zo svojej ruky a povieme nesmies? Urcite sa nebudem smiat alebo usmievat a poviem nesmies.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 51 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.