JA NEROZUMIEM SVOJMU PSIKOVI !! :(((

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Chovateľská poradňa JA NEROZUMIEM SVOJMU PSIKOVI !! :(((

  • This topic has 5 hlasov and 10 odpovedí.
Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48260
    heny
    Člen
    ..tak toto ma naozaj dostalo.ca 3 TYZDNE ho ucim POPROS.ani len jediny raz to nespravil !!!!stale sa zdvihal atd- nikdy proste nepoprosil.cvicila som ho pomocou odmeny.dnes rano ,ako inokedy sa s nim hram – hadzala som mu oblubeneho macika, a tak z prdele mu poviem POPROS.ON poprosil, uplne super krasne !!!!!!!!!!!!!!!!! AKO je to mozne??????????? pri vycviku to ani raz nespravi a zrazu hej???
    je taky ,,vychcany,, alebo taky inteligentny??? ja to naozaj nechapem….:(((( robil si zomna 3 tyzdne srandu?vedel dobre co od neho chcem ale koli odmene to proste nespravil a prave dnes si myslel: spravim jej radost??
    .. viete mi prosim napisat svoj nazor? ..z tohto som teraz naozaj velmi prekvapena.
    .. urcite si myslite ze asi prehanam, ale ja som ho naozaj 3 tyzdne trenovala, a ziadny vysledok pritom nebol- som si myslela ze je troska ,,mimo,,… a dnes toto..
    #57516
    Cvrkina
    Člen
    ahoj 🙂 … podľa mňa tá hračka pre neho viacej znamená ako odmena 🙂 Vieš s tou hračkou sa s ním hrávaš častejšie a tá hračka a ty máte k nemu bližší vzťah ako odmena… alebo až keď si sa s ním hrala mu doplo čo od neho chceš … možno si nejako inak dala tú hračku a pochopil to ale asi ten 1. dôvod 🙂

    Cvrkina 🙂

    #57509
    Sakul
    Člen
    Ahoj ja osobne si myslím ze psi sa učia radšej pri hre a aj budu lepšie poslúchať môj uz poslúcha v lese ho pustím a na 30M poviem sadni sadne si a čáka ma 🙂 a nerobí výpadky počúvne nwm ako som ho to ani naučil len som to doňho húkal keď bolo treba na mlsankach som ho určite necvičil ! len packu 🙂
    #57510
    heny
    Člen
    ..no super :)) takze u mojho moze byt ze hracka je prenho vacsia odmena ako snack nie?
    #57511
    Sakul
    Člen
    podla mna hej a ked je najedeny tak urcite 😀
    #57512
    Smallblot
    Člen
    Ja mám opačný problém. Nášho by som pri hračkách veru nič nenaučila, vtedy je ako odtrhnutý z reťaze, vôbec nevníma, teda vníma, ale len tú loptičku, kačičku, párok alebo lano… proste hračku. Môžem si vyprávať čo chcem. Ale keď mám v ruke odmenu… to je iná! Poslúchne na prvýkrát. Keď sa snažím učiť aj bez odmien, tak mu to chvíľočku trvá, ale snažím sa cvik ukončiť vždy niečim, aby poslúchol.
    Heny, vyskúšaj ho trénovať s hračkami, počas hier, možno fakt na tvojho toľko neplatia maškrty, ale skôr hračky a hry 🙂 To máš potom myslím lepšie – zdravšie ;o)
    #57513
    heny
    Člen
    ….tak zdrave to je urcite:))) hej ja to tak vyskusam…
    minule som ho chcela pekne naucit lopticku doniest a pustit- donesie ale nepusti hned-no jak zbadal ze mam v ruke snack ani za svet neisiel pre tu lopticku! 🙁 asi musim prist sama nato, pri ktorej cinnosti-povele- ho cim odmenit.
    #57514
    Smallblot
    Člen
    😀 Keď poviem Ronymu, kde je loptička, okamžite začne hľadať. Donesie a hráme sa štýlom, že si ju nechce dať zobrať. Aj keď sem tam by sa mi zišlo ho naučiť, aby to pustil. Na to však prejdeme časom. :o) No a keď mám v ruke maškrtu, môžem sa ho pýtať aj 1000x kde je loptička. Vtedy je totiž v tom svojom “žravkovom” tranze. 😀
    #57515
    wendy1
    Člen
    Wendy je trosku ina, ale ja si tiez nemozem dovolit odmenovat hrackou, lebo je ako zmyslov zbavena( podobny pripad ako Ronik:-) ). Zase ked odmenujeme maskrtou tak len 15 minut mi trva, kym sa sustredi na cvik a nie na maskrtu. Ale potom to uz ide, len tych prvych 15 minut ma ide porazit, ale snazim sa byt trpezliva a nic na sebe nedat vediet, hoci ona to urcite citi, ale je natolko pazrava ze jej to je jedno,len nech ma odmenu v bruchu. 🙂
    Minule doniesla soba, pohrali sme sa a potom jej hovorim, zober si pekne soba a odnes si ho do kosicka. A ona to urobila.:-) Priatel sa niekedy smeje ze s nou rozpravam, ale myslim ze preto aj chape vela veci.:-)
    #57517
    Smallblot
    Člen
    Podľa mňa je fajn rozprávať sa normálne so psíkom. Ja som tak Ronyho naučila v podstate nechtiac, aby keď chce maškrtu, že má spapať najprv granulky. Vždy mi pišťal pod mašrtami a keď mu poviem aj zložito “pozri sa do misky, máš ju plnú granuliek a ešte si sa ich ani nedotkol”, tak ich ide jesť. Sem tam to síce dopadne tak, že ide do tých granúl, odje tak 4-5 a potom zase ide ku maškrtám s výrazom – no čo, teraz už môžem? Hehe, výmyselník.
    #57518
    wendy1
    Člen
    🙂
Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.