Je moja čivavka humusáčka?

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Kŕmenie a potrava Je moja čivavka humusáčka?

  • This topic has 12 hlasov and 28 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 29 )
  • Autor
    Príspevky
  • #46890
    erik
    Člen
    Mám 1/2 ročnú čivavku. Je zdravý, hravý, papá až moc dobre. Problém je v tom, že máme pocit, že keď nie sme doma, že spapá aj to čo vykaká. Ináč ho kŕmime royalkami a sem tam aj inými maškrtami. Robia to psíky, alebo máme len zbytočné podozrenie, že je humusák? Chýba mu niečo v strave? Keď nie sme doma, vždy má nachystané granulky aj vodu.
    Ďakujem za odpoveď. erik
    #50488
    zita
    Člen
    Leniva som. Nastruhat na robote je aj s umyvanim robota 3 minuty. Krajanie na mikroskopicke kocky, ktore aj tak skoncia vedla misky 10.
    #50479
    v3ronik4
    Člen
    Tak to jasne nejaku tu zeleninu spapa, vzdy ked nieco robim dam mu okusit ae podla toho co, pretoze som citala ze paradajku vraj psy nemozu napriklad, mrkvu sme este neskusali. Hrozno, banan, jablko to je jeho to luubi:-)kedze sme si ho brali pred touto zimou zeleninu sme moc neskusali. Ae cez leto to dozenieme 🙂
    #50476
    v3ronik4
    Člen
    Noo to neviem lebo zelenina mu moc nevonia:-))
    #50474
    v3ronik4
    Člen
    Priatel mi to tiez hovoril ze zajace vlastne zeru(teda tie jeho) len seno a sem tak nejaka ta kukuricka, suchy chlebik aebo datelinove granule takze z toho by mu nemalo byt zle…mozno ho to prejde ked bude vacsi, a momentalne ho odhanam aspon od hnojiska :-)tam je ozaj vselico tak tam nech nechodi. Ja pri tom mojom aj granulami usetrim bo ked sa dostane k bobkom nejde odtial pokial nie je vyhnany aebo nazrany:-))))
    #50470
    v3ronik4
    Člen
    On po sebe nepapa, a po nom zbierame lenze bobkov je vela a davame ich na hnojisko odkial aj nejaky ten bobek vypadne aebo si zabehne k zajacikom a uchmatne si a bezi prec ja ho to potrebujem odnaucit nie zbierat bobky to by som mohla kazdy den bo to sa roznese ako chodi priatel krmit.
    #50468
    v3ronik4
    Člen
    :-)chvala bohu ze nas sa celkom rychlo naucil robit obidve potreby vonku ae mame taky podobny problem. Byvame v rodinnom dome a priatel chova zajace a ich bobky:-) nasemu YT veeelmi chutia, neviete poradit ako ho to odnaucit aby si ich vobec nevsimal a vobec hociake hnusne veci co nachadza vonka a zere ich? Odhananie a hresenie nejak nepomaha radsej to schmatne a uteka pokial to nema zozrate. Mame velmi dobre nacviceny povel “zostan” takze ked zakricim zostan je ako z kamena ae vytiahnite mu bobek aebo co najde z tlamy:-PPblee
    #50465
    Samozrejme ze nie robi to aj moja civavka a vsimla som si hlavne vtedy ked ju vadim ze sa vykakala na zem akoby sa bala ze to nesmela tam urobit tak chytro sa do toho pustila.Verim ze ich to prejde.
    #50467
    Dufam ze to prejde nasa to zacala tiez robit kej je sama ale zobere trosku a po troske ako keby sa zlostila ze je sama doma.ked sme doma ani si toho nevsimne.
    #50462
    ahoj toto robil aj moj psik vobec nie je humusak. a verim ze ani tvoja civava nie je!zajdi k lekarovi urcite mu nieco chyba v strave nejaky vitamin… a jedine veterinar ti vie povedat co by mu mohlo chybat.
    #50463
    LiliLidka
    Člen

    Mám 1/2 ročnú čivavku. Je zdravý, hravý, papá až moc dobre. Problém je v tom, že máme pocit, že keď nie sme doma, že spapá aj to čo vykaká. Ináč ho kŕmime royalkami a sem tam aj inými maškrtami. Robia to psíky, alebo máme len zbytočné podozrenie, že je humusák? Chýba mu niečo v strave? Keď nie sme doma, vždy má nachystané granulky aj vodu.
    Ďakujem za odpoveď. erik

    —————————————————————-
    Ahoj Erik.Nerob si s toho ťažkú hlavu.Aj ja mám čivavu a tiež som ju už prichytila,ako si pochutnáva na vlastnom hovienku(má totiž doma svoje WC vprípade nepriaznivého počasia,alebo ak nie som doma)tiež ma to pobúrilo,akoby nemala čo jesť.Dokonca raz hneď po navečeraní sa zvykne si spraviť potrebu,no a čo nevidím?Dávala si ešte prílohu po večeri..:-)) jasné,že s hovienka.Tak som jej capla a poriadne ju vyhrešila…:”Kakať papat!!? Fúúúj…eejne”! a pohrozila jej.Pes vie kedy ju hrešíš a tak zo stiahnutým chvostom utekala sa zahanbene schovať.A za čas to už nerobila.No sem tam ešte ano.Takže je to bežné,nie len u Tvojho psíka. Pýtala som sa veterinára,prečo?Odpovedal,že chýbajú jej nejaké minerálne látky.Treba jej zrejme spestriť stravu.pá.Lili

    #50469
    katarina2
    Člen
    Ja by som skôr pozbierala bobky po dvore kým vypustím psíka ako mu z papulky vyberať blue.. Ja tak robím, že pozbieram jeho vlastné kakinky keď je vonku, nie že by ich zjedol, ale aby po nich neposkákal kedže behá aj dnu do domu
    #50471
    heny
    Člen
    :))

    Moj ma rad hnoj!!!! To je aroooooma:))) ja neviem kocky mne veto vravel ze to neva,ze ked toho moc zere treba ho castejsie odcervit, ako je to zo zajacimi neviem…..ale ved su to psy, ked im z toho nic neni nechajme ich si pomaskrtit…..
    Moj ked si nieco uchyti tak rychlo to zhltne ze nemam sancu. A to je ozaj poslusny pes:)ale vie ze to nesmie preto mu to asitak chuti:))

    a ozaj,macacie mu tiez zachutili fuj

    #50472
    katarina2
    Člen
    Bobky od zajaca sú vegetariánsky hnoj, -pretože vieme čo zajace papajú,takže asi menej uškodí ako iné výkali zvierat čo pojedia hocičo, takže pri týchto zajačích by som sa toľko neznervózňovala ale iné kaky by mi vadili, tam skôr môže byť aj infekcia – napríklad od mačacích tie ozaj požerú všetko..
    #50473
    heny
    Člen
    Susedy-uz sa odstahovali mali 2 macky.,…ten travnik co mame pri dome som ja cistila od ich vykalov!!!!:( s rockym tam chodim len obcas ale aj tak, nic ho nezaujimalo len hladanie hovienok:(
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 29 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.