je nejake plemeno ktore malo plzne a netrpi chorobami?

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Chcem psíka je nejake plemeno ktore malo plzne a netrpi chorobami?

  • This topic has 11 hlasov and 17 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47631
    ivec
    Člen
    dobry den,mozete mi poradit akeho psika kupit do bytu detom? hlavne nie moc plznuce a aby netrpelo moc chorobami..? dakujem za radu
    #53497
    loliak46
    Člen
    Kúpte si plyšového,ten bude presne podľa Vašich požiadaviek .
    #53481
    wendy1
    Člen
    Kazde plemeno trpi nejakymi chorobami, ale nie je to pravidlo.
    Plemena malo plznuce:
    pudel, portugalsky vodny pes, yorkshir, kuceravosrsty retriever,
    #53482
    wendy1
    Člen
    Zaujima ma len pre ktore plemeno ste sa rozhodli, ak mozte tak napiste.
    Este som zabudla na nahaca, ale ten sa Vam asi pacit nebude, aj ked niekomu sa ten psik paci.
    #53483
    wendy1
    Člen
    Ja osobne by som kupila pudla, keby malo splnat taketo poziadavky. Mozte kupit aj kralovskeho pudla, ak hladate vacsieho vzrastu psika.
    Takisto by som urcite kupila psika z nejakej dobrej chovatelskej stanice, tam je vacsi predpoklad ze steniatka budu zdrave. Bude Vas to sice viac stat, ale budete moct vidiet zrejme aj oboch rodicov. A investicia co bude na zaciatku vacsia ak si kupite u dobreho chovatela Vas potom nemusi stat u veterinara ak by ste riesili nejaky problem.
    #53484
    ivec
    Člen
    pravdepodobne si kupime lhasa apso,netrpia ziadnou dedicnou chorobou a niekde som vycitala ze ani moc neplznu,chceme maleho psika “teda ja a deti” este muza musime spracovat on moc nechce psika v byte ale ked ideme ku segre a beha jej tam yorksir paci sa mu to :))
    #53485
    matiastrusina
    Účastník (Participant)
    Dobré plemeno je aj Bichon Frise (Bišónik).Nepĺzne,je hravý a zábavný.Je menšieho vzrastu a výborný spoločník do rodiny.Odporúčam ho.Zajtra (23.12.2010) si idem zobrať Bišóńika.26.11.2010 nám zomrel labradorský retriever a odvtedy sme na neho stále mysleli.
    #53486
    Scylla
    Člen
    Dost mě vyděsil termín “koupím pejska dětem”. Prosím, neberte to nijak zle, ale rodiče, kteří toto udělají, většinou litují, že nekoupili plyšového…., protože péče o psa skončí stejně na nich a ještě musí hlídat děti, aby si na psovi nezvyšovali svoje sebevědomí a nebrali ho jako hračku a pejska, aby se k dětem choval slušně. Zvažte prosím, jestli jste na toto připraveni.
    #53487
    Scylla
    Člen
    Dost mě vyděsil termín “koupím pejska dětem”. Prosím, neberte to nijak zle, ale rodiče, kteří toto udělají, většinou litují, že nekoupili plyšového…., protože péče o psa skončí stejně na nich a ještě musí hlídat děti, aby si na psovi nezvyšovali svoje sebevědomí a nebrali ho jako hračku a pejska, aby se k dětem choval slušně. Zvažte prosím, jestli jste na toto připraveni.
    #53488
    Súhlasím so Scyllom…v žiadnom prípade sa nekupuje psík deťom a podľa možnosti by som dokonca ani nerozmýšľala nad kúpou ale skôr zájsť do útulku kde je malých stvorení ktorým chýba láska a starostlivosť až až.Nech si detičky najskôr vyskúšajú pár krát zobrať von vyvenčiť trošku sa o ne postarať a až ked si budete istí prijať psíka za svojho
    #53489
    Lucia291
    Člen
    tak akého nakoniec psíka máte? my sme si práve pre tieto výhody zaobstarali bišónika a som veľmi spokojná. naozaj vôbec neplzne, ja fantastická k deťom. Okrem operácie oboch tretích viečok nemá iné zdravotné problémy.
    #53490
    barbara
    Člen
    Dobry den priklonim sa k lucke bišónik je perfektny psik moj neplzne nehryzie rad sa hra mam aj rocnu sesternicu a ta sa s nim hrava je fakt perfektný.
    #53491
    Laura7
    Člen
    Ja si neviem vynachváliť maltezáka… je to neuveriteľne múdre plemeno… aspoň ten môj – má vrodenú inteligenciu, ja hravý, milý, poslušný 🙂 a tiež málo plzne…
    Držím palce pri výbere 🙂
    #53492
    Renatus
    Člen
    Chichichi…natíska sa mi len jedna odpoveď – plyšový – a nezáleží na farbe!

    Ale vážne…aj keď sme si zaobstarávali psíka my, zvažovali sme všetko možneé..radili sa ľuďmi, čo už psíka mali…čítali sme si knižky…

    Vybrali sme si dobre – Cavaliera – akurát nikde o ňom v knihách nebolo povedané, že nie je moc vhodný k bordovej zamatovej sedačke…

    Takže sedačka sa musela zakryť bielou kožušinou / psík je prevažne biely / a kúpil sa výkonnejší vysávač – každý problém je riešiteľný!

    Ale horšie je to s tými dedičnými chorobamy – na to si treba dať naozaj pozor a ako tu už bolo radené – radšej drahší psík od dobrého chovateľa…alebo z útulku, tam sú zdravotne tiež pod lepšou kontrolou – vráti sa Vám to v podobe menšieho srdcabôľu. keď Vám Váš miláčik ochorie…

    #53493
    kikaBB
    Člen
    Dobry den, som tu nova, ale v chovani psikov novacikom nie som :o) Ako 8 rocna som dostala trpaslicieho pudlika, starala sa o neho dokonca cvicila aj chodila na vystavy. Potom som mala dalsieho trpaslika a nakoniec cierneho anglickeho kokrika. Teraz uvazujem o kupe dalsieho psika. Mam doma 6 a 2 rocne dieta. Psa chcem v podstate pre maminu co byva pod nami, no kedze jej s vychovou psika a starostlivostOu budeme pomahat, potrebujem najst plemeno vhodne k detom. A myslim ze takto rovnako to myslela aj autorka tejto diskusie, ze psika k detom. No neviem, neuviedla vek deti, ale zas som zastanca myslienky ze psa nekupujeme detom, ale do rodiny, nakolko to ma byt clen rodiny a nie hracka. Takze podla veku deti si musi byt rodic vedomy do akej miery sa ho bude tykat starostlivost o psika. ;o)
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.