Kastrácia psíka?

  • This topic has 7 hlasov and 13 odpovedí.
Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48374
    Denny
    Člen
    Dobrý večer. Mám na Vás otázku. Máme doma pol ročného psíka yorkshirského teriéra, a dve fenky shitzu. Psíka sme si vzali od rodiny, na koľko mal skončiť v útulku a bolo nám ho ľúto. Bol už u veľa rodín, no každému prekážalo jeho večné značkovanie všetkého v byte i v dome. My ho venčíme stále, na koľko bývame v dome, ale prídeme do vnútra a behom pol hodinky zodvihne nohu a očúra nám stenu a je ťažké stále všetko po ňom pucovať. Bojím sa i toho, že začne utekať za fenkamy, na koľko tie naše nechceme aby mali šteniatka s ním. Bolo by veľmi zlé rozhodnutie keby sme ho dali vykastrovať? Zmenil by sa? Myslím povahovo alebo by aspoň prestal všetko v dome značkovať? Ďakujem za odpoveď!
    #58286
    misskate
    Člen
    Myslim, ze ked sa da kastrovat povahovo by sa mal zlepsit. To ocikavanie moze byt kvoli nevonovaniu sa alebo preto, ze meni prostredie. Nasi znami mali psika a ked sa s nim prestahovali do noveho prostredia vsetko zacal ocikavat. Proste protestoval.
    #58287
    heny
    Člen
    ja by som ho koli fenkam dala vykastrovat… moj odkedy je vykastrovany vonku uz neznackuje, takze moze byt ze vam prestne ocikavat byt…
    #58288
    Denny
    Člen
    Heny-
    Vy máte tiež yorka? Toho čo máte na profilovej fotke? Je krásny? Ako je starý a kedy ste ho dávali kastrovať? Ďakujem 🙂
    #58289
    heny
    Člen
    hej tiez mam yorka,toho na profilkove, mam uz druheho yorka…. nas mal 9 mesiacov 19teho:) kastrovat som ho davala v novembri…ked mal ca 8 mesiacov.povahovo sa este celkom neukludnil,to trva par tyzdnov ale ako som spominala uz neznackuje vonku….
    #58290
    geppy
    Člen
    aj ja si myslim ze po kastracii by sa mal trosku zmenit…a uz urcite nebude tolko znackovat 🙂
    #58291
    Denny
    Člen
    Ide mi o to značkovanie, ale hlavne aj o tie fenky, čo máme doma. Nikdy sa nechceli dať pripustiť ku psovi, tak nechcem aby i oni tŕpli tým, že sa musia stále obzerať za sebou, či im niečo nehrozí… Len dúfam, že sa mu nič nestane, a že sa veľmi až tak nezmení iba ak tým, že nebude tak veľmi značkovať a nebude mať chuť na fenky 🙂
    #58292
    Smallblot
    Člen
    Ja nie som proti kastrácii, práve naopak v tomto Vašom prípade. Príde mi to najrozumnejšie rozhodnutie, hlavne preto, že máte doma ešte ďalšie fenky. Navyše keď Vám značkuje, tak by kastrácia jednoznačne mala pomôcť. Povahovo by ho to nemalo nejak zmeniť, ja psíka síce kastrovaného nemám, ale čo som aspoň počula/čítala, tak by to malo len spraviť to, že psík nebude značkovať a nebude mať záujem o feny. O nejakých negatívach som nepočula.
    #58293
    heny
    Člen
    suhlas so smallblot. ja som tiez za…je tam este riziko pribratia…. 1york mi po kastracii nepribral, rocky sa mi zda ze hej:( ale nemusi to byt u kazdeho psika rovnake… a okrem toho su specialne granulky pre kastrovane psiky… chcem ich kuk.
    inac som ti do spravy poslala co mi pisal veto 🙂
    #58294
    Sue
    Člen
    suhlasim s heny a smallblot, veterinar vam odporuci vhodne krmivo, aby nadmerna vaha nesposobila problemy s klbami, rozhodne nebude nic ocikavat a steniatka tiez nebudu, kastracia je dobra vec, no pozor na rozne maskrty a prejedanie sa, no je tam aj par rizik ochoreni, pred kastraciou si ich treba prezriet a potom smelo do toho
    #58295
    heny
    Člen
    ake riziko ochorenia Sue? ja som o nejakych nepocula…. skor naopak…predide sa rakovine
    #58296
    Denny
    Člen
    Sue, ani ja som zatiaľ o žiadnych ochoreniach nepočula, ani nečítala :-O Začínam sa báť 🙁 🙁 🙁 Nechcem mu nejako ublížiť 🙁
    #58297
    misskate
    Člen
    nemyslim, ze by ste sa mali bat. je to bezna vec.
    #58298
    wendy1
    Člen
    O kastracii a sterilizacii bolo pisane v knihe Psia dusa od Rudolfa Desenskeho. Myslim ze tak sa vola ta kniha. Ak chcete poslite mi mail a ja Vam preposlem nieco z tej knihy.
Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.