Kde spí váš pejsek

  • This topic has 27 hlasov and 51 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 52 )
  • Autor
    Príspevky
  • #46989
    Scylla
    Člen
    Kde spí váš pejsek?
    #50981
    kellee
    Člen
    moj tam, kde sa mu zachce, bud v posteli u mna ale to ne casto ale najradsej spava pod postelou
    #50982
    Scylla
    Člen
    Moji spí většinou v posteli, když jim je horko, tak vedle postele. Občas spíme všichni, to znamená manžel,já, dva poměrně velcí psi a tři kočky. Stav plné obležnosti.
    #51021
    janka35
    Člen
    moj havo spi vonku na dvore, ma tam svoju volieru kde ma svoje koberce, hrackjy, dreva a somariny.
    #51022
    Mafalda
    Člen
    Môj psík spáva vo svojom pelechu hneď vedľa mojej postele ale najviac sa mu páči spávať mi na kolenách, keď pozerám tv alebo som na počítači. 🙂 Na posteľ ho dávať nechcem. 🙂 Mám ju moc vysoko a keby zoskočil tak by si ublížil.
    #51023
    katarina2
    Člen
    Môj si tiež zvykol u mňa v posteli, ak pri mne nie je chýba mi ale ak je pri mne, musím si dávať pozor na seba lebo on pozor nedá,-(najradšej sa mi tiská do lona , tam sa zloží do klbka ako dieťa) zvlášť keď sa začne naťahovať a vystierať tak do mňa štuchne, že kde ma štuchol zostala modrina, má už 11kg, takže už pocítim.Keby bol pri nohách tam to nie je také citlivé, keď sa naťahuje a tlačí mi labkou do nohy ako keď mi leží v lone a buchne do brucha – no to je citlivé. Svoj peliešok skoro vôbec nepoužíva , ten je v predsieni ale odtiaľ má rozhľad na všetky miestnosti dookola okrem obývačky – hosťovskej kde nesmie, – nech aspoň 1 izba nie je poznačená od jeho chlpov ak by prišla nejaká návšteva. Nie že by som neupratovala ale iste nie 3x denne, ako by sa po ňom žiadalo. Teraz skúšam, po roku ho učiť ísť spať vedľa do fotela alebo inde kde chce len nie na mňa sa tiskať, lebo síce je to milé ale veľakrát sa riadne nevyspím, čo sa musím pred ním chrániť a strážiť aby ma nekopol. No už je to ťažké odvykať ho keď som ho už takto naučila, ale aby bol mimo miestnosti kde som ja, to si už neviem predstaviť, ja ho musím počuť dýchať aby som kľudne spala. Samozrejme Lucia291, viem sa vžiť aj do Vašej situácie, iste máte rada čistotu a poriadok a určite to tak má aj Váš psík upravené v tej hosťovskej kúpeľni ale predsa – je to len zlatá klietka ako to tu spomenula praveja111 – veď psík je člen rodiny, ako by to vypadalo, keby ste si tam dala spať svoje dieťa napríklad? Mohla by mať kúpeľňa rozmer 5x6m, vybavená kobercom, oknom-denné svetlo, s telkou – ale v podstate je to stále kúpeľňa a teda možno preháňam, ani to neznie dobre že niekto spí v kúpeľni, aj keď ten niekto je pes! Nevravím, že aj toto je správne, že väčšina z nás ako vidím, spíme v jednej posteli zo psíkom – pes má mať svoj pelech ale všade s nami, medzi nami, ak už aj nie v jednej miestnosti ale nezatvoriť mu pred nosom dvere, nech má slobodu v dome ak už je to bytový pes – ten trochu neporiadok po ňom, je daň za to, že máme psíka. Aj s dieťaťom je to tak, aj to robí neporiadok aj prípadné škody ak neustrážime, to je tiež súčasť života. Ak niekto chce mať dokonalý, krásny luxusný byt, mal by pouvažovať či v jeho byte je miesto pre psíka – dôstojné miesto ako pre člena rodiny – nie kúpeľňa. U mňa to tiež tak bolo kým som nemala psíka, že ani prach na listoch kvetov nemohol byť, ale odkedy je táto radosť v mojom dome, má prednosť pred všetkým, jedine obývačku si ustrážim, aby bolo aspoň jedno miesto dokonalé v prípade nečakanej návštevy, ostatné miestnosti rovnoprávne užívame s ním, on je tu doma.
    #51024
    heny
    Člen
    predtym ako sme boli pre rockyho mi Mato vravel ze nesmie spat na posteli ! suhlasila som. no ako bol rockynko malinky sam Mato ho vzal do posteli, a odvtedy spi v posteli 🙂
    ja s tym problem nemam, neplzne, nesmrdi, nezavadzia v posteli 🙂
    ani s upratovanim bytu neni problem kedze YT neplzne. len hracky poupratovat a hotovo. ako som spominala, drievko,sisku smie hore zobrat len predtym ako sa chystam vysavat 🙂
    #51025
    Renatus
    Člen
    Ale nabytok na mieru, aby mohol pes ležať a pozerať sa z okna, ste asi nerobil nikto…Chi-chi-chi…
    Myslím, že som tak trochu dosť “blázon”, ale presne takto som to urobila v izbe…Môj Cavalier má svoju “výhľadňu”. A máme pokoj, on má svoj výhľad na ulicu a ja nemusím pod chvíľou behať pozerať, na čo to šteká, pretože odkedy vidí celú ulicu, tak sedí, čiší a skúma….Aj susedky dôchodkyne sa tešia a z ulice ho zdravia.Vidím, ako niekedy ticho sedí bez pohybu. len zrazu sa začne chvostík hýbať, tak viem, že ho niekto zdola oslovuje…
    #51026
    zita
    Člen
    Nasi cez den kdekolvek, vecer “pozeraju” televizor na gauci a v noci so mnou v postieli.
    Ked som bola na Vianoce u syn v Cechach, tak s nevestou vyrabali zo smrekovych hranolov 3/4 zmenseninu postele co maju v spalni. S lamelovym rostom, matracom. A este sme so svatkou presivali napinaciu plachtu na mieru a sili vankuse aby kazdy z tych troch co spia u nich mal svoj.
    #51027
    katarina2
    Člen
    Renatus – to je milé že ten Váš psík pekne čuší ako má výhľad na ulicu – môj má tiež výhľad zo všadiaľ ale jemu to nestačí, on sa práve zato rozbreše keď niečo alebo niekoho vidí, ak sa niečo ulicou mihne, no a naša ulica je dosť frekventovaná takže mu skoro celý deň huba nezastane, stále ho musím krotiť tíšiť – mne to síce nevadí ale suseda sa potom rozčuľuje a nadáva mu.
    #51028
    Renatus
    Člen
    Katarína2 – Keď sa rozbreše na niečo, prídite, akože to skontrolujte a potom zaveľte “DOSŤ”…poprípade poviem ďakujem, dobrý a prinútim ho zísť dole a zaujať ho niečím iným…Keď sa ukľudní, znova môže ísť pozerať von
    #51029
    heny
    Člen
    renatus super ze ma taku vyhladnu 🙂 moj ju ma len ked ho zoberem na ruky a pozerame spolu cez okno 🙂
    #51030
    katarina2
    Člen
    Renatus – presne tak to robím, zakaždým idem pozrieť koho breše a stíšim ho, ale to vlastne robím celý deň keď som doma, preto pre istotu ak odídem ho zavriem v dome na tú hodinku aby nerozčuľoval susedov.
    #51031
    Sue
    Člen
    Moj pes spi cez leto vonku v pelechu, cez zimu vnutri v pelechu, a niekedy aj v bude
    #50983
    moj psik spi v botniku alebo ve skrini…. 😀
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 52 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.