konzervy pre psa – ktora je lepsia ? prosim o radu

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Kŕmenie a potrava konzervy pre psa – ktora je lepsia ? prosim o radu

  • This topic has 7 hlasov and 19 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 20 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48608
    heny
    Člen
    ahojte
    Pani ktora pracuje pre utulok nam odporucila konzervu znacky
    Paneon- MeinChef Natur Menü ( vraj rocky z toho schudne). od tejto znacky granule niesu, a konzervy sa daju objednat len cez internet. su vyrobene za pomoci veterinarov…
    ja som ju porovnala s konzervou Select gold light.
    select gold light obsahuje menej tuku, aj menej popola.

    z Paneonu by mal na svoj vek a vahu dostat menej ako zo Select goldu light.

    poradte prosim, mam vyskusat odpodrucane, alebo mam pozerat na to ktora obsahuje menej tuku ? % zlozenie co sa tyka mäsa je rovnake, Paneon ma navyse nejake mizive % zeleniny.
    dakujem za nazory

    #60683
    heny
    Člen
    citala som forum ohladne tych Paneon konzerv, ma dobre ohlasy. a je bez konzervacnych latok, a nieco take som citala ze obsahuju mäso a ziadne vnutornosti.. to je asi dore nie? len to percento tuku…:((
    ma v umelej malej dozicke dennu davku z toho paneonu- juj to je teda malo, chudak rocky…dnes uz jedol, teraz stal pri miske a cakal chudacik, ma hlad. tak dostal mrkvu. 🙁
    img_0004.jpg
    #60684
    Smallblot
    Člen
    Heny, ja by som dodržovala dávky ako sú písané a zárovň sledovala jeho váhu. Ak ti začne chudnúť, tak mu pridaj, aj keď by to znamenalo, že by dostával viac ako je denná dávka.
    Čo sa týka tých konzerv, absolútne ich nepoznám, nikdy som o nich nepočula, ani som o nich nečítala, tak ťažko povedať. Možno by som vyskúšala jedny, časom aj druhé, sama uvidíš, ktoré mu lepšie sadnú, či na vláskoch, koži, váhe alebo aj chuti. A podľa toho by som sa asi rozhodla.
    tu_odpociva_moj_bratrancek.jpg
    #60685
    heny
    Člen
    Dakujem smallblot. . My sme mu potom este troska dali jest ako stal pri miske, ja neviem ale na den by mal zjest len pol misky konzervy ved to je velmi malo nie?:-(
    pani vravela ze raz za den mu mame davat zrat. My sme sa rozhodli 2x-rano a vecer. . Pozname ho,obe vieme ze zere rano a vecer. . Sa nam to zda byt krute kedze ma svoj rezim. .
    #60686
    Smallblot
    Člen
    Ono sa celkovo odporúča, že dospelý pes by mal dostávať už len 1x žrať za deň a jeden deň v týždni dokonca vôbec, čisto len vodu.
    My kŕmime tiež 2x (ráno a večer), robí to tak veľa majiteľov psov, ja v tom nevidím žiaden problém, pokiaľ to vyhovuje psíkovi aj majiteľom.
    #60687
    heny
    Člen
    to som pocula, ze 1 den v tyzdni by nemal vobec zrat ….
    ja som to tu uz davnejsie spominala, mne sa to zda byt krute 1za den zrat dat. su ludia co davaju zrat 1za den vecer…chudak pes cely den aktivny a az vecer sa moze najest:( ved ludia tiez nejedia 1 za den a az vecer 🙁
    2x denne to je lespie 🙂
    ozaj mame dost tuniaka vo vlastnej stave, mozem mu ho dat ze ? neprezene ho ? ci mam skusit ?
    #60688
    wendy1
    Člen
    Vyskusaj, predsa len je to vo vlastnej stave. Len nie je to aj slane? Ked si otvoris konzervu ty tak mu kludne z toho kusok daj.
    Ja tiez krmim rano a vecer, ale teraz sme trochu pribrali, nakolko uz tyzden chodim s nou nakratko von a na voditku, kedze ma svoje dni a uz 4. den sa obzerame po psich frajeroch. Nech uz to skonci. Cize sa uz tesim kedy bude opat na volno a pohadzeme aportiky.
    #60689
    heny
    Člen
    nie neni slana, som extra prenho kupila koli stave, tu som mu raz trosku nakvapkala na granulky koli chuti- na obmenu . tuniaka zmiesat s konzervou je asi blbost ze ? 🙁 mu ho dam teda sameho alebo s granulkami zmiesaneho.
    ja som mu kupila uz 3 lietajuci tanier , tento sa mu paci vyskusam ho vonku , lebo to je hruuuza ze jeho aportovanie nebavi :((( max tak hadzanie konarov , gastanov…
    #60690
    Smallblot
    Člen
    haha, Rocky je šetrný psík, nemusíš chodiť do obchodu, vystačí si s niečím z prírody ;o)
    Heny, my dávame tuniaka vo vlastnej šťave tak, že uvarím 2dcl ryže vo vode ako cestovinu (čiže zbytok vody vylejem po ca 15tich minútach) a potom to premiešam s malou konzervou tuniaka. Rony to miluje. Tak raz mesačne mu to dávam, teraz to ale nemal už asi aj 2 mesiace, lebo mal predtým rybacie granulky a teraz dávame aj do stravy 100% lososový olej, tak zase aby nebol prerybacinkovaný.
    #60691
    heny
    Člen
    musim si vsetko na papier popisat-recepty, rady, lebo hladat sa mi prispevky nebude chciet 🙂
    treba vyuzit co je doma, naco kupovat rybacie granule ked tuniaka mame :))))
    mame nenacate orijenky 7kg 🙁 neviem co s nimi veru . ked dojde ronny, nemoze jeden zrat ine ako druhy.. objedname teraz tie konzervy Paneon, dostali sme len 3 na skusku..
    #60692
    geppy
    Člen
    ja tiez davam raz za tyzden tuniaka z cestovinami…geppy to velmi chuti 🙂
    #60693
    Smallblot
    Člen
    jj, aj s cestovinami sme dávali tuniaka, aj to má Rony rád. Teraz sme kúpili tie malé písmenkové, tak sa “vzdeláva” 😀
    #60694
    heny
    Člen
    smallblot to bolo dobre :))))
    #60695
    Nela2011
    Člen
    Baby, čo ešte dávate psíkom papať? 🙂 Ja si to popíšem a niečo skúsim aj ja, aj keď ja pri Billiem veľmi experimentovať nemôžem, lebo zo všetkého zvracia a potom sa ďalší týždeň ani granuliek nedotkne. Ale tak skúsim aspoň v malom množstve, nech si pomaškrtí 🙂
    dscf0306.jpg
    #60696
    geppy
    Člen
    Takze Nela ja kupujem u masiara mlete maso a to jej varim kazdy druhy den,kedysi som robila kazdy den ale nechcela to jedavat tak teraz striedam….napr.jeden den granulky (cely den) dalsi den na obed granulky na veceru cestoviny z tuniakom alebo mlete maso z vajickom alebo mlete maso z ryzou a troskou parmezanu nastruhaneho,mlete maso z mrkvou nastruhanou a ryzou..niekedy kupujem jahnacie vnutornosti,to si vzdy nakrajam na kusocky a dam do mrazaku,alebo kuracie pecienky…a takto obmienam…snazim sa vzdy jeden den granulky a druhy den varene…a mozem povedat ze krasne kaka a nikdy nemala hnacku :))))
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 20 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.