Krmenie granulami adult vs. puppy

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Kŕmenie a potrava Krmenie granulami adult vs. puppy

  • This topic has 6 hlasov and 56 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 57 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48894
    Nicool
    Člen
    Chcela by som sa opýtať ohľadom kŕmenia mojho psíka. Má 5 rokov a v mladom veku som ho kŕmila pedigree granulami pre šteniatká, potom som prešla na darling (pričom som sa o psíka starala sama a nevedela som ani o lepších granulách a ani čo majú obsahovať) a nedávno mu kúpil otec v obchode 5kg granule za 5 eur akože si myslím že je to dosť na hlavu a teraz už zarábam tak chcem psíkovi dopriať lepšiu stravu. Prosím Vás pomôžte mi a poradte mi aké granule mám kupovať.

    Adult vs. puppy
    Niekde som počula a aj čítala, že granule pre šteňatá obsahujú tzv. menej chemikálií a že su zdravotne prospešnejšie a je vhodné ich dávať aj dospelým psom. Lenže pre puppy´s obsahujú vitamíny, kt. sú na rast napr. ale ževraj aj tak sú vhodnejšie pre dospelé psy ako tie určené pre ne. Ak viete niekto viac o tomto prosím poradte.

    Ďakujem za každú info 🙂

    #63854
    v3ronik4
    Člen
    :-(( prave som zistila ze si musim na svojho milacika davat vacsi pozor, pretoze nam rada obzuva listy z kvetov ked odpadne, dakujem a je mi toho krasneho psika luto:-(
    #63866
    v3ronik4
    Člen
    Krasne fotecky Heny- a baby kde sa daju kupit tieto vase super konzervicky:-)?kupila by som na skusku aj mojmu
    #63875
    v3ronik4
    Člen
    To je pravda nie je stekanie ako stekanie. To vidim na tom nasom. Skusim byt v pohohe ked pojdeme a mozno aj drobecv bude ok tak uvidim steka ked je na voditku, ked je pusteny nie lebo vie ze sa moze za psom kedykolkvek rozbehnut. Len tu maju ludia take brany aebo skor uz len trosky brán ze pes preskoci cez ticky na nom, aebo sa mi stalo ze som sla na zastavku s krpcom a za nami sa rozbehla fena lebo mala otvorenu branku, bola mila ae vobec neviem ci sa vratila aebo nie toto ma na dedinach hneva ze aj ked vedia ze maju mat psa zabezpeceneho tak kaslu na to vobec neriesia ci niekomuublizi aebo nie. Vo vedlajsej ulici maju rotvailera a branicku po kolena, ako tomu hovorim guraz, aj keby som verila svojmu psovi neviem co spravi ked ho niekto vyprovokuje aebo sa zlakne.
    #63843
    v3ronik4
    Člen
    A z akeho hladiska ludom nevyhovuje ta Eukanuba??koli comu?? Kedze mam este steniatko tak skusam uvidim ktore mu viac budu chutit, na zaciatku som kupila uplne obycajne v obchode ae to len preto ze som mu este davala mliecko, kapsicky v malych davkach a podobne kym si zvykne a pomedzi trolinku granuliek, tie sme pomaly minuly tak som kupila RC zo zaciatku ich zral ako kyselina:-))ae teraz ked nema dobru stolicu mi pride ze ich vobec nechce a chodi do kuchyne ci sa mu nieco ine neujde, tak neviem skusim tieto a uvidim, ae dakujem no zapisem si tie znacky lebo uz ich bolo tolko ze si ich pomaly zacinam nepamatat ako pamatat
    #63841
    v3ronik4
    Člen
    Skusim Eukanubu puppy and junor
    #63844
    v3ronik4
    Člen
    Ked som teraz pozerala zlozenie tej Acany tak sa mi viac pozdava ako eukanuba ae budem sa riadit tym co drobcovi bude viac chutit 🙂
    #63837
    v3ronik4
    Člen
    A co hovorite na znacku Arion??
    #63832
    v3ronik4
    Člen
    Ked uz tu tak rozoberate co chuti tym nasim milacikom, co hovorite na RC- royal canin? Veterinar ku ktoremu chodim s nasim Jerrym ich dost preferuje ae zas na druhej strane citala som niekde na fore vraj obsahuju najviac chemikalii. A docitala som sa to potom co nas krpec uz ma pomaly zozrate vrecko:-)aky je vas nazor?
    #63825
    katarina2
    Člen
    Tu sa dočítaš o existujúcich krmivách aj granuliach na nete, lenže aj tak psík si sám vyberie na čo má chuť aj s tých zdravších čo tu nájdeš. Mi sme tiež museli experimentovať, až sme ostali na hypoalergénnych jahňacích a na striedačku po týždni má lososové, oboje má rád a hlavne že sa po nich neškriabe, preto sme zvolili hypoalergénné. Najhoršie sú vraj práve Pedigré značky čo som počula. Od nich sú dobré len tie dcentálne tyčinky na čistenie zúbkov, tie kupujem aj ja môjmu.
    #63826
    heny
    Člen
    Ja davam rockymu steniaciu konzervu raz za dva tyzdne len tak na obmenu i ked som viac krat pocula ze psy nemaju tolko chutovych poharikov ako ludia!
    Inak pre dospele psy urcite adult, vitaminy a vsetko ine je prisposobene dospelemu psovi.investovala by som do drahsich granul popr konzerv alebo oboje…..
    Rocky dostane na ranajky granule, na veceru konzervu.
    #63827
    zita
    Člen
    Zober ho do havkarne a nech si vyberie. Myslim, ze s ochutnavanim nebude probleem. Aspon v tych, do ktorych chodime my tak sa da. Ak ho nemozes zobrat tak si vypytaj vzorky na skusku. A co sa tyka “investicie” do lepsich to az taky rozdiel nie je. Kvalitne granule su v konecnom dosledku za rovnaku cenu, lebo ich spotreba je mensia. Ked sa inac nebude dat, tak mu kup nejake na skusku (kilo, pol kila) a primiesavaj ich do tych co je na nich zvyknuty.
    A urcite adultky. Treba vybrat podla velkosti psa a jeho “zivotneho stylu”. Inu potrebu ma gaucovy yorkshir a uplne inu “sportujuci” pes na dvore…
    O zlozeni granul sa najviac docitas na http://www.pesdoma.sk
    #63828
    heny
    Člen
    ….ze gaucovy yorkshir:)))) rocky nie je ziadny gaucovy typ:)))

    ja mam druheho psa, no ziadny mi nebol preberavy(ked nepocitam zeleninu) obaja mi zozrali vsetko:)

    #63829
    zita
    Člen
    Heny prepac ak som sa dotkla Rockyho. Potrebovala som porovnat nieco male bytove s niecim velkym co byva na dvore alebo sportuje so svojim ludmi.
    Je pravda, ze skoro vsetci YT co ich mame na okoli su velmi ciperne a najvacsie zviera na okoli je Bruno, bernsky salasnicky pes a ten sa pohybuje v lemurom tempe…
    Ale tak ci tak kazdeho krmia inac
    #63830
    katarina2
    Člen
    Samozrejme zita máš pravdu, nejde o veľkosť psa ale spôsob ako žije a to závisí aj od majiteľa, psík sa prizpôsobí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 57 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.