kúsanie

  • This topic has 9 hlasov and 23 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 24 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48230
    Ricardo
    Člen
    mam 5 mesačneho mopsa oskara, a dva tri krat za den ho chyti “vrtula” ako to my so zenou volame…je uplne neznesitelny, kuse nam nohy, trha ponosky, kradne papuce, uteka ako zmyslov zbaveny dokolecka…stava sa mu to najme ked sa vratime domov z vecernej alebo inej prechadzky…ked nema vrtulu, tak je kludny, roztomily, pritulny ako vecsina mopsov… zaroven , kedze je este malinky, tak tie zuby len ako male ihlicky, co neskutocne boli ked sa vamzatne do palca…nepomaha absolutne nic… ked ho zavrieme do izby, tak sklbe periny alebo sa z trucu vysere na koberec… ked ho jemne capneme po riti, tak to povazuje za hru a kuse aj ruky….je to hrozne…nevieme nieco poradit ?

    a este by som sa chcel opytat kedy zacina stena menit zuby ? dakujem

    #57343
    Cvrkina
    Člen
    Keď psík behá do kola tak sa teší 🙂 … ti nie je žiadny problém .. aj náš tak behá 🙂 … myslím , že sa nedá povedať “kľudný ako väčšina mopsov” pretože každý pes má rovnako inú povahu ako človek 😉 … napríklad ja mám čivavu … nie je fiňavý a rád beží … 🙂 Myslím, že mám naj úžasnejšieho psíka na svete 🙂 .. aj ke´d má nejaké nedostatky ako všetci ľudia… 🙂
    #57329
    geppy
    Člen
    presne ako pise Heny…vitaj v klube :)…chce to trpezlivost 🙂
    #57338
    Sakul
    Člen
    stekat vie na povel som ho to ucil ekd bol mensi ale dnes uz bol ticho bo ked stekol alebo kusal som ho zavre do koterca kymsa neukludnil pochopil to 🙂
    #57327
    geppy
    Člen
    Ako som zacala citat pomyslela som si…ved tento psik je presne ako moja :).Aj moja ked bola mensia robila presne to iste…vrtula….:)….a robi to aj teraz,ked je v puberte :)…..na to kusanie skuste,to co sa nam viacerym tu osvedcilo…potrite si ruky a nohy citronom….pomaha to….,lebo to fakt bola bolest s tymi ihlickami…moja zacala menit zubky od piateho mesiaca,a tym ze jej rastli nove este viac kusala :)tak som jej kupovala zuvacie kosti…skuste.
    #57328
    heny
    Člen
    ricardo vitaj v klube,xixi:)moj nazor je nebit!!!! a nezatvarat do izby ved je to stena.
    vy ho musite naucit co smie a co nesmie …upozornovanie atd. vybite mu energiu dlhymi vychadzkami, treningom- pri treningu budte stale kludny, ked ste nervozny psik to z vas vyciti … rhea uz spominala, mentalny trening vycerpa psika viac ako behanie.to je pravda. a ktomu aj pravidelne vencenie samozrejme.ja som kazde 2,5-3 hodiny chodila s mojim ked mal 5 mes…geppy ma pravdu proti kusaniu ruk skuste citron.alebo zaaukajte vyssim tonom ked vas pohryzie. popozerajte si temy je tu toho vela popisaneho….:)
    #57330
    Ricardo
    Člen
    no bohuzial na 5x denne dlhe vychadzky moc nemame cas, aj to je dovod preco sme si zvolili mopsa :D…tou bitkou som nemyslel bitku samozrejme , to ma ani nenapadlo, islo o jemne capnutie po riti, ako vsak hovorim psik to povazuje za hru a kuse este viac…

    Co sa citrona tyka, tak je to dost smiesne 😀 natreli sme dvere, ponosky papuce , proste vesetko co kusal , citronom…psik v kusani pokracoval tak ako predtym, tak ma chytilo podozrenie…..tak som odrezal koliesko citrona a Oskarovi som ho ponukol, ….zjedol ho aj s korou…so zenou sme sa tomu smiali, aj sme sa vylakali ci mu ten citron neublizi, nakoniec mu z neho nic nebolo, ale dospeli sme k tomu ze citron mu ocividne chuti, takze natieranie papuc citronom sposobi akurat ze ich bude okusavat este viac…zuvacie hracky samozrejme mame, najviac mu chutia susene prasacie usi, tych mame vela, ale s radostou ich v stave pokoja okusuje, comu sa tesime, ale ked ma vrtulu, nezaujima ho absolutne nic ine ako nase nohy

    #57331
    Sakul
    Člen
    Ahojte ja mam isty problem mam 10 M vlciaka a uz je taky hrozny ked mu povie sadni zacne svakat stekat ale sadne si stale sa chce blaznit musim mu to vytls s halvy hlavne kusanie lebo ked chiti male decko amen ! pls dajte dake rady ! ked je na vychdzeke je v poho je pusteny poviem mu na 30 M sadni sadne si a pocka ale doma ja nemam lsov ! dakujem za radi ked si natrem ruky citronom tak to prestane robit po case ?
    #57332
    heny
    Člen
    ricardo mne 1 x ten citron pomohol, neskor nie. dokonca aj ocot som skusila.aj to mu chutilo. ja ho vecne upozornujem.zachvilu mu dam vytiahnut mliecne spicaky, hadam potom prestane.s tymi vychadzakami som nemyslela 5 denne dlhe, ale 5 krat denne ho chodit vyvencit. dlhe podla tvojich moznosti, ale naj by bolo co najviac.no je to steniatko, chce sa hrat,zabav ho hrackami, skus nejake hry, uc ho nejake triky…ja som napr dnes mojho naucila give me 5 ale oboma labkami :)))))
    Sakul tvoj ma uz 10mes mal by na prvy krat sadnut nie? skus to viac trenovat…
    #57333
    geppy
    Člen
    mne pomohol ten citron…potom ma uz nekusala….ale teraz zacala znovu kusat a citron uz nefunguje 🙁
    #57334
    heny
    Člen
    no geppy tak si na tom ako ja… ozaj tvoja ma este mliecne zubky?
    #57335
    wendy1
    Člen
    Pri meneni zubkov som pisala jeden recept z knihy. Zvyknu si urobit sulky zo stareho tricka napr., namocia do vody a daju zmrazit ( jemne vyzmykat ). Potom ho treba dat psikovi z mrazaku, vraj tosluzi na skludnenie dasien a pod. Neviem ci to funguje, ale za pokus to mozno stoji. Ked ma psik chut zase kusat tak opakovat.
    #57336
    Sakul
    Člen
    Heny on sadne aj lahne co pvoiem ale cvaka pri tom steka
    #57337
    heny
    Člen
    tak asi ho treba naucit byt na povel ticho a na povel stekat…. dufam ti niekto poradi…
    #57339
    geppy
    Člen
    Heny nie nema mliecne zuby a uz dobre davno….lenze teraz ked je v tej ,,puberte,,skusa zase kusat.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 24 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.