lupiny a matna srst

  • This topic has 2 hlasy and 4 odpovede.
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48356
    misskate
    Člen
    Dobry den,
    v poslednej dobe, asi 2-3 tyzdne nasa 2rocna fena NO zacala vyraznejsie plznut. Pri cesani je vidno aj lupiny, na niektorych miestach nie su a na niektorych je ich viditelne viac. Taketo plznutie plus lupiny uz mala. Lupiny som si vsimla len pri plznuti. Ale moze sa stat, ze ich ma celorocne. Lenze pri terajsom plznuti ma aj matnu srst, co doteraz vobec nemala. Krmime ju eukanubou uz od malicka. Teraz sme jej kupili tu istu znacku ale z internetoveho obchodu, ktory vlastnia poliaci. Tak ci to nemoze byt sposobene tymi granulami alebo je to otazka iba plznutia. Pripadne co je na to dobre. Posledny krat mala trosku problem aj s hnackami. Ale potom sa to upravilo. Dakujem
    #58201
    Smallblot
    Člen
    Skúste do stravy pridávať 100% lososový olej, myslím, že 4-5ml na deň by mohli stačiť. Je dobrý na srsť, aby bola lesklejšia, rovnako na kožu, aby nebola taká suchá, hlavne teraz v zimných mesiacoch.
    Tie hnačky jej začali po zmene granúl? Nemyslím zmene značky, ale vtedy, keď ste jej začali dávať tie z internetového obchodu? Počula som, že od Poliakov moc kvalitné granule nie sú, preto sú aj lacnejšie, hoci sa jedná o tú istú značku (napr. RC). Čo je na tom ozaj pravdy, to neviem, pretože sama som nemala možnosť u psíka vyskúšať granule, ktoré boli vyrobené napr. vo Francúzsku a tie isté z Poľska. Každopádne ak hnačkuje, tak jej dajte diétu – ryžu, príp. k tomu miesto vody aj ryžovú vodu, neskôr môžte pridať aj kuracie mäsko. Príp. ak ste nemali s tými granulkami predtým problémy, skúste opäť kúpiť tie čo predtým, či sa to neupraví.
    #58202
    misskate
    Člen
    Tie hnacky neboli sposobene granulami. To mala iba tak jeden a pol dna, potom bolo asi 2 dni dobre a raz mala hnacku ale teraz uz je zase dobre. A to mala zrejme z bravcovych kozi, pretoze granule jedla uz dlhsie. Napisala som to iba z toho dovodu, ak by to mohlo nejak suvisiet s tou srstou alebo podobne. Proste vsetko mozne, co je mimo normalu. Kupili sme teraz v drobnochove nejake doplnkove tabletky, ktore by mali upravit pokozku a srst a urychlit vymenu srsti, tak snad to bude dobre.
    #58203
    Smallblot
    Člen
    Smiem sa spýtať aké tablety ste kúpili? Len tak pre zaujímavosť aj pre nás ostatných. Potom by ste nám mohli samozrejme napísať, či vám zabrali. My berieme ten lososový olej a zatiaľ sa nám osvedčil, mali sme ho aj minulú zimu. Náš hafan sa totiž zo suchého prostredia hrozne škriabal a ten olejček mu to zmiernil.
    #58204
    misskate
    Člen
    Volaju sa Canvit h. Je to 1 tableta denne na 5kg zivej vahy. Nasa musi teda 6 denne 😀 Skusime tyzden uzivat. Ak by to nezabaralo, tak mozno bude chyba v tych granulach. Tak jej bud kupime nova alebo pojdeme navstipit veterinara. Ale snad to pomoze. A dakujem za radu
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.