Mala som v Nedeľu zážitok…

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Ja a môj pes Mala som v Nedeľu zážitok…

  • This topic has 2 hlasy and 11 odpovedí.
Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #49058
    katarina2
    Člen
    Trochu smutný ale nakoniec s dobrým koncom. Napadol prvýkrát tejto zimy sneh, ale najskôr som šla s Beníkom na prechádzku lebo práve nepadal aby sme si prechádzku užili a že odhádžem sneh potom. Ako som vyšla von z bránky videla som o 2 domy vyšie v snehu na chodníku sedieť psíka, keď sme sa vracali späť asi po 20 minútach ešte vždy tam sedel a bola dosť tuhá zima, mrzlo, zato sme aj dlho neboli. Najskôr som si myslela že sa suky hárajú a pes tam vyčkáva, lebo vtedy psi nerozmýšľajú že im tam môže byť aj nepohoda. Aj som na neho zabudla. Toto bolo ráno okolo 9-10 hodine. Po obede sme sa vybrali na našu druhú prechádzku a ten pes tam sedel ešte stále. Po prechádzke ako som zaviedla svojho dnu a očistila mu labky mi to nedalo,- bolo už pol piatej, ak by sa nebelel sneh už by sa aj stmievalo a pes tam stále sedí, už mi to nedalo ale bála som sa k nemu ísť, čo ak je zranení a môže zaútočiť, tak som zavolala do útulku, bola-Nedeľa ale ozval sa mi jeden pán, že manželka síce nie je doma ale že on príde pozrieť a ja som tam vonku čakala lebo už mi nebolo jedno ako sa to so psíkom skončí, či ma neoklame, či ozaj príde asi po pol hodke aj prišiel už s lanom pomali k nemu že ho chytí a zoberie, ale psík sa bál, zdvihol na na tri a začal pomyličky odkrivkávať, bol ranený ako som to aj tušila. Tak sme sa dohodli s tým pánom že či by nepočkal u nás kým príde manželka(je to jej robota), on sa do toho až tak nerozumie, tak som ju lákala k sebe do dvora, už sme zistili že je to fenka lebo si čupla ako fenka už u mňa na dvore a vycikala sa. Zalákala som ju do drevárne, doniesla som jej tam granulky vrhla sa na ne pažravo, ktovie kedy jedla chudera aj vodu, tej sa nedotkla neskôr aj zamrzla tá voda v drevárni tiež nie je veľmi teplo ale aspoň bola chránená od padajúceho snehu. Dala som jej tam Beníkov pelech aj s dekami a zatvorila kým pre ňu prídu. Manželka toho pána,(pracovníčka útulku aj prišla), večer o 20,00 Tak asi 3 hodiny bola v mojej drevárni – malá rišavka, podľa hlasu lebo zapišťala keď ju pani z útulku vzala na ruky to bolo ešte šteňa, asi niekomu vybehlo z dvora a zatúlalo sa, lebo túto som nikdy na prechádzkach s mojím psíkom nestretla ani v okolitých dvoroch tu na blízku nevidela. Za tých pár hodín mi tak prirástla k srdcu, že by som si ju najradšej nechala, ja len dúfam, že sa majiteľ prihlási, a že ju hľadajú. No nedalo mi to, ako o nej píšem som aj zavolala do útulku, žiaľ je Utorok a nik sa neprihlásil asi nikomu nechýba, musela som sa pripomenúť o koho sa jedná lebo vraj in v priebehu týchto 2 dní pribudlo 12 psíkov je to smutné, až na zaplakanie! Ale aspoň s tou nôžkou je už v poriadku nenašli jej nič vážne na nej asi si ju len podvrtla ale už si behá.
    #65018
    heny
    Člen
    Juuuuj chudatenko….kebyze sa nieco podobne mne stane psik by na 99% ostal u mna :))

    Pekne si sa zachovala katka.klobuk dolu
    ..asponze fenocka nebola vazne zranena,dufam si ju niekdo najde a daruje jej vela lasky a novy domov..

    #65019
    katarina2
    Člen
    Veď som na tom aj uvažovala, už dávno chcem pre Beníka kamoša, ale ešte ani jeho celkom nezvládam a žiaľ nemôžem si to dovoliť. Už to mi je ľúto že s ním málo chodím von. Hlavne v zime a to sa nedá mať psíka len do dobrého počasia, psík je už navždy. S Beníkom chodíme za každého počasia aj keď som chorá, síce na kratšie ale ideme.
    #65020
    heny
    Člen
    Ano pamatam si ked si spominala ze by si chcela pre Benika kamosa…

    Viem ze Benik je od dcery, ale ak by si mala vhodne zvolene plemeno sli by aj 2 psiky:) su plemena ktore nevyzaduju tolko pohybu ale jack russel vela..

    Neviem ako je to na svk, ale u nas si vies zobrat psika do opatery.kym sa mu novy domov nedajde alebo ked ti nebude znejakeho dovodu vyhovovat mozes ho vratit. Samozrejme riziko oblubenia si ho je obrovske 🙂
    suseda mala tak niekolko psikov v opatere,dvaja jej ostali 🙂
    Tu na aj ked z utulku beres stoja psiky kolo 200e…

    #65021
    heny
    Člen
    Teraz pozeram ze mi neodoslalo prispevok z pred par dni…
    Napisem sem ak mozem…
    Ja bola s rockym u veta, lebo mi zase zacal nezatazovat operovanu labu.
    Chvalabohu koleno ok, ma ho pretazene,lebo som predlzila vychadzky na 2hod.sice len raz-dva krat tyzdenne ale nesmie tolko behat veto vravel.takze max hodinu.

    A si predstav, ma 4,4kg.
    Na pripomenutie- v aprili pred rokom vazil 5,2kg.
    Ze na 4kg mame schudnut…ujuj. to nam pol roka bude trvat….:(
    Ze nie drasticky ale pomaly mame chudnut,som si myslela ved na tych 800gr som tristvrte roka potrebovala pomalsie sa ani neda…

    #65022
    katarina2
    Člen
    Môj teraz trochu pribral, lebo sa mále hýbeme von, hoci so stravou dávam pozor, ale niečo nachytal na seba hlavne cez Vianočné a Novoročné sviatky, lebo som tu mala rodinu a všetcia ho vykrmovali jedna radosť dobrotami. No ja by som si už psíka od seba nedala keby som ho dočasne opatrovala, lebo aj túto malú žabu som si oblúbila za 3 hodiny čo som ju mala v garáži. Normálne mi bolo ľúto ju dať, že ju odnesú do útulku, ale nemala som inú možnosť, nezvládla by som ich oboch a Beník je dosť hyperaktívny psík.
    #65023
    katarina2
    Člen
    No Tvoj Rocky má celkom dobrú váhu, ja si myslím, že tých 400g, je už nie veľká nadváha, od jari do leta keď budete viac behať to zhodí jedna radosť. No tie 2 hodinové prechádzky na jeho operované koleno sa aj mne zdajú veľa pre drobca, to by mohlo vyhovovať môjmu ale ja toľko nevládzem s ním lietať.
    #65024
    katarina2
    Člen
    Tu sa za útulkového psa veľa neplatí, odnesieš vrece granúl a hotovo, sú radi že sa ich zbavia aj tak majú preplnené.
    #65025
    heny
    Člen
    Ja som velmi spokojna s jeho postavou :)ma peknu priehlbinku na brusku, i ked rebra mu netrcia.ale chrbticu citit paradne co predtym nie:)ked dame dole tych 400gr tak mu budu asi aj rebra vidiet volnym okom… ako pred necelym rokom bol ozaj tucko,lebo 800gr u maleho psa je vela.

    Rocky dostava 5x tyzdenne snack, ale 300gr vrecko zradla mal najprv na 4jedenia,teraz na 5jedeni-koli tym snackom.
    Medzitym mrkvicka…

    Tuna sa veru dost plati…na porovnanie-hodim si k tomu 100e a mam napr papieroveho yorka.tie idu uz od 300e na svk….ale zase sa pomoze utulkacom alebo sa psik zachrani pred istou smrtou.
    Ta organizacia, od ktorej ma Petra Ronyho, zachranuju aj psiky ktore su na utratenie.aj rony mal byt utrateny,..

    #65026
    katarina2
    Člen
    To je dobre že je aj takáto organizácia čo zachráni psíka pred utratením,- šľachetné!
    #65027
    heny
    Člen
    Tak to urcite….
    Nie su usmrcovany koli chorobam ale koli prebytku…tito zoberu psikov, veterinari ich pretestuju na choroby,samozrejme aj karantena je, ockuju,popr sterilizuju a vozia do rakuska…
    Na nete maju foto,nejake to info o charaktere….fajn,,,
    #65028
    heny
    Člen
    Tak to urcite….
    Nie su usmrcovany koli chorobam ale koli prebytku…tito zoberu psikov, veterinari ich pretestuju na choroby,samozrejme aj karantena je, ockuju,popr sterilizuju a vozia do rakuska…
    Na nete maju foto,nejake to info o charaktere….fajn,,,
Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.