Môj 2 ročný Yorkshire má opakujúci sa vnútorný tras.

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Ja a môj pes Môj 2 ročný Yorkshire má opakujúci sa vnútorný tras.

  • This topic has 4 hlasy and 3 odpovede.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #46745
    karin
    Člen
    Tras sa nedá zastaviť a vzniká bez vonkajších podnetov.Stáva sa to aj 5 krát za deň,z ničoho nič.Nikdy sa pri tom nepomočí ani nemá iné prejavy.Je hravý,chutí mu jesť,spí dobre,stolicu má dobrú. Trasie sa tak silno,že mu búši srdce,myslím že je to preňho únavné.Stretol sa niekto s týmto problémom u psa? Veterinár je bezradný.
    #50132
    havko.sk
    Člen
    Toto je skor otazka do veterinarn ej poradne ako sem.
    #50133
    robkoxxx
    Člen
    v poslednom case badam nieco podobne aj u mojho Billboarda. Dali sme ho ostrihat a chlapec nam zacal simulovat :-), trasie sa hlavne vtedy, ked vie ze ma ostat sam doma, prip. ked vie ze urobil nieco zle. vcera vecer napr. odisli 2 zo 4 ludi s ktorymi zije a bol trosku smutny, no zvrat nastal ked som mucholapkou zabijal muchy :-). vtedy sa zacal triast, trosku sa bal. potom som ho uspal a uz to bolo oukej. takze nemusi to byt vzdy zle ked sa trasie. yorkovia su velmi inteligentni a lahko zistia ako na seba uputat pozornost no a vedia to velmi pekne vyuzit vydieranim …
    #50134
    Scylla
    Člen
    Podle popisu Vás obou je to psychický stav, pes se něčeho v prvním případě asi velmi bojí a v druhém mu stačí změna čehokoli k tomu, aby se začal nervovat a klepat. To, že si lidi nevšimnou ničeho, ještě neznamená, že psa nic nevylekalo. Má o hodně citlivější smysly než my.
    V obou případech bych pracovala na zvýšení sebevědomí psa, neuspávala bych ho, nekonejšila, v okamžiku, kdy se začne třást, bych odvedla jeho pozornost k nějaké jeho oblíbené činnosti. Hlavně bez chlácholivého tónu, chování a utěšování, s klidem a suverenitou, o které se ten pejsek může opřít. Dávala bych pozor na celkový přístup ke psovi, jestli není stresován například káráním nebo trestáním, ale i nepřiměřenými přehnanými pochvalami. Celkově bych ubrala na emocích a přidala na klidu a pohodě.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.