Moja ročná sučka nevychádza so psami :( Ako ju socializovať?

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Výcvik psa Moja ročná sučka nevychádza so psami :( Ako ju socializovať?

  • This topic has 3 hlasy and 2 odpovede.
Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #47325
    havko.sk
    Člen
    Ahoj! 🙂
    Moja Susi má zhruba rok, pred mesiacom sa ku mne dostala z útulku a relatívne lahko si na všetko zviká a je poslušná. našim problémom je, že nevychádza s ostatnýmy psami, a to vôbec. Hned čo sa do našej blízkosti dostane iný pes naježí srsť a vrčí, ba až šteká a mali sme už aj bitku s NO. :(( Ona je kríženec stredného vzrastu. zavrčala už aj na šteniatko 🙁 poradte mi prosím, ako ju socializovať, či ju mám karhať za takéto správanie, a ako ju mám motivovať, aby sa o ostatné psi zaujímala?
    Prosím hlavne skúsených cvičitelov. Ďakujem! Silvia
    #52008
    Scylla
    Člen
    Nejsem cvičitel, ale snad to nebude vadit, protože tohle je o výchově. Vypadá to, že se čubinka pejsků bojí a odhání je od sebe. Učte jí postupně, že ani ona ani vy nebudete za žádných okolností napínat vodítko – to je start agrese. Fenku nechlácholte, ani jí netrestejte. Berte jí mezi pohodové psy, navoďte atmosféru klidu a pohody. Cizí pejsky si hlaďte tak, aby ona to viděla. Seznamujte jí s pejskama stylem zadek – hlava, to znamená tak, aby ona neviděla jejich hlavu – zuby a naopak. Přidrže jí tak, aby jí to nebylo nepříjemné, hlaďte jí, nekonejšete!!!!, nechte jiného pohodového psa, aby si jí očichal přes vaši ruku, kterou máte přes její hřbet a kterou jí hladíte a říkáte, že tam jste a hlídáte jí. Ze začátku nenechte jiného psa, aby jí očichával dlouho. Pak psy otočte. Pozor na napnuté vodítko a na vlastní emoce. Najděte nějaké komunikativního a vyrovnaného psího kluka, který jí ukecá ta “sbalí” a ona si s ním začne hrát.
    #52009
    vycvikar
    Člen
    Myslim si ze psikovi chyba postatna cast socializacie ked bolo male. Majitel asi zanedbal tuto hlavnu cast vycviku a preto ma teraz sucka problem vychadzat z ostatnymi psami.V prvom rade by som bol dosledny na dodrzanie povelov a dotahovat ich do konca. Ak poviem psovy nesmies musi pochopit ze nesmie. je viac sposobov ako ju oducit od psov ale v prvom rade ide o tvoju autoritu. Ak ta pes berie ako vodcu tak tvoje povely su svate. Najprv by som si nasiel ulicu kde su sice psi ale za plotom. Tam sa vyhnes napdnutiu a mozes si manipulovat psa podla potreby. Ak je to nutne dam si ju na stopovacku a odvolam ju od plota pomocov nej. Ak nechce prist pritiahnem si ju ale odmenim ako by prisla sama. po urcitej dobe prejdem na voditko a pri stekajucom psovi dam povel sadni. a odmena. Aj ten psik potom zisti ze niesu vsetci bestie a nik ho zato nezozerie.
Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.