Musí ísť Bernský salašnícky pes na operáciu keď krýva?

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Veterinárna poradňa Musí ísť Bernský salašnícky pes na operáciu keď krýva?

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #46570
    Dobrý deň,
    mám 9 mesačného bernského salašníckeho psa, ktorý začal krývať na ľavú prednú nohu. Bol som s ním u veterinára, ktorý mu urobil snímky, na ktorých zistil, že sa mu nezrástol kĺb, ktorý sa mu mal zrásť už v 5tom mesiaci. Veterinár nám odporučil operáciu, prí ktorej mu vyberie nezrastenú kosť v kĺbe. Bol som s ním teraz na prechádzke a vôbec nekrýva, chcel by som sa opýtať či je tá operácia nevyhnutná.
    S pozdravom

    Erik Fister

    #49696
    Dobrý deň u Bernského Salašnického psa v mladom veku pokiaľ kríva na prednú nohu je opodstatnené ortopedické vyšetrenie doplnené o RTG pokiaľ je problém v lakťovom kĺbe sú tam znaky dysplázie lakťového kĺbu (patrí tam i neprirastený výbežok kosti -najčastejšie procesus coronoideus medialis) tak je opodstatnená operácia…. krívanie je individuálne a závisí od závažnosti problému, pokiaľ je tam ale neprirastený alebo uvoľnený už spomínaný výbežok tak sa odporúča to vybrať aby tam časom nevznikol chronický problém vedúci k artróze kĺbu… myslím že vet. lekár ktorý psíka vyšetroval Vám najlepšie vysvetlí do akej miery je operácia nutná…. vždy je dôležitá komunikácia…. Pekný deň
    #93752
    Anina
    Účastník (Participant)

    Mali by ste kontaktovat na FB MVDR. Andreu Mackovu = ona(okrem ineho) robi aj Dornovu metodu, ktoru by vas havinko asi potreboval.
    https://www.facebook.com/andrea.mackova.14?fref=ts

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.