Náhla smrť mladého psíka – otrava?

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Veterinárna poradňa Náhla smrť mladého psíka – otrava?

Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
  • Autor
    Príspevky
  • #94553
    Theo17
    Účastník (Participant)

    Dobrý večer,
    pred pár dňami mi zomrel iba ročný psík a nakoľko si už neviem rady, obraciam sa sem, dúfajúc, že niekto mi bude vedieť poradiť, a vopred ďakujem za každé prečítanie a názor..
    Ide o psíka dalmatínca, ktorý mal presne rok a dva týždne, bol zdravý, aktívny, hravý a absolútne nič nenasvedčovalo tomu, že by mal zdravotný problém. Aj v jeho posledný deň normálne jedol, behal a skákal. V podvečerných hodinách som bola s ním a nevidela som na ňom nič neobvyklé. No keď som po pár minútach, max 30 minút, išla za ním opäť, našla som ho už iba ako leží na boku, vyzeral normálne ako keby spinkal, no už nedýchal, dokonca bol už aj studený.. Očká mal zavreté, hlavu mal trošku viac sklonenú k telu, uši mal mal tiež v normálnej polohe pri tvári, neskôr to mal za uškami fialové..
    Píšem to preto, lebo keď pred rokom a pol zomreli moji dvaja psíci (jeden na infarkt, mal 4 roky, a druhý na starobu – 16 rokov), obaja mali otvorené oči a rozšírené zreničky a ušká im stáli hore..
    V tom šoku som nebola schopná ho viac prezerať, ale nemal okolo seba ani krv, ani zvratky, no jediné čo som si všimla, no možno sa mi to len zdalo, že na brušku mal takú hnedú škvrnku, ale možno to nijak nesúvisí. Faktom však je, že bola už tma a ja som to len mohla prehliadnuť, no na ňom nebolo nič..
    Utekali sme za pani zverolekárkou, no jediné čo sa už dalo robiť, bolo len zobrať ho na pitvu, no akosi som si nebola istá, život by mu to už nevrátilo..
    Ide o to, že hneď ako prvé sa ma pani zverolekárka pýtala, či nemohol byť otrávený, pretože v okolí by to nebol prvý prípad. Dokonca aj ďalší naši známi boli tohto názoru, vraj nie vždy sú vonkajšie príznaky a psík je nájdený mŕtvy.. Mohlo ísť skutočne o otravu? Prípadne čo iné to mohlo spôsobiť?
    Neviem si to vysvetliť keďže to bol mladý psík, a ozaj nemal žiadne príznaky chorôb. Pri otravách sa spomínala aj strašná bolesť, no on bol aj v tú jeho poslednú hodinu veselý, a potom zrazu zaspal.. Veľmi ma to všetko trápi, že tu už nie je, či som mu nemohla ešte pomôcť, ale buď to bolo náhle, alebo bol natoľko silný, že najavo to nedával..
    Za každú radu, pomoc, prípadne skúsenosť Vám ďakujem.

Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.