Nechce poslúchať

  • This topic has 4 hlasy and 4 odpovede.
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48249
    Nanka
    Člen
    Môj pes nechce poslúchať… ale to len posledné 3 dni, ja už neviem čo s ním mám robiť… stále na všetkých vyskakuje, na prechádzke nechce ísť popri nohe… no proste hrôza… ale nikdy predtým to nerobil, vždy poslúchal tak neviem že čo s ním je.. poraďte mi prosím… je to 2 a pol ročný nemecký ovčiak… Vopred ďakujem.
    #57445
    Trpezlivo treba od neho vyžadovať disciplínu, aby videl, že nemá inú možnosť. Treba sa pri tom vyvarovať hnevu, frustrácie a sklamaniu, to ho len posilní vo vyvádzaní.
    Zistiť spúšťač tohto nového správania a odstrániť ho. Príčinu to musí mať, keďže ide už o dospelého psíka, ktorý má naučené správanie a vie, čo je dovolené a čo nie (ak to tak naozaj je).
    Psík musí mať pevný režim dňa, každý deň možnosť si vybiť energiu na vychádzkach a pri tréningu disciplíny. Nemecké ovčiaky sú ako stvorené na tréning povelov a radi pracujú so svojím pánom. Treba sa im len venovať a učiť ich stále nové veci.
    #57446
    wendy1
    Člen
    Nemoze sa harat na okoli fenka? To ma este napadlo.
    #57447
    Nanka
    Člen
    Na okolí sa fenky neharajú a každý deň o piatej s ním chodím na prechádzku, on bol naučený chodiť popri nohe, sadni, ľahni a ostaň… no teraz už nechce nič robiť, vôbec nechce poslúchať, dnes sme trénovali chôdzu popri nohe a tak postupne mu to šlo, no zrazu si uvedomil že poslúcha a vtom začal odbiehať… 🙁
    #57448
    Cvrkina
    Člen
    Podľa mňa si neuvedomil že zrazu poslúcha… muselo ho niečo rozrušiť (keď vždy poslúchal ;)) na spektre zvykne chodiť Viktória cvičiteľka psov (buď já nebo pes) .. ona tam cvičí rôznych psov… väčšinou sú tam takéto problémy alebo aj horšie skús si pozrieť pár častí a možno ti to pomôže 🙂
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.