Nechce sa hrať s inými psami / štenatami

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Výcvik psa Nechce sa hrať s inými psami / štenatami

  • This topic has 3 hlasy and 3 odpovede.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #46966
    Cheers
    Člen
    Ahojte! Chcela by som poprsiť niekoho skúseného o radu ohľdne správania našej 9 týždňovej fenky JRT. Máme ju len 6 dní a na všetko si zvyká relatívne dobre, v noci plakala iba prvé dva dni, na nových ludí si pekne zvyká, dokonca si už na povel sadne alebo podá labku, ciká len vonku alebo do plienky. Akurát nás mrzí, že ignoruje iné psy, čo by ani vonku nevadilo, ale nám sa jedná hlavne o priateľovu 4 mesačnú fenku pražského krysaříka. Dúfali sme, že keď budú obe spolu od šteniatok, že si na seba zvyknú. Teraz ich “hra” vyzerá asi takto: PK (Fifi) našu malú stále vyzýva ku hre a to nespočetnými spôsobmi (či už poskakovaním okolo nej, šteknutím, hodením sa na zem, skočením na ňu…) a naša Coco ju spočiatku úplne ignoruje (niekedy sa od nej snaží vzdialiť), potom pomaly začne “popod nos” vrčať, potom začne naprázdno cvakať zubami jej smerom a keď ju ani to neodoženie (a to sa ešte nestalo), tak sa po nej rozbehne a zakúsne sa jej buď do krku alebo do laby, až Fifi zapiští a vtedy zasiahneme my. Fifi napriek pokúsaniu dobiedza ďalej. Pritom je naša Coco veľmi hravé šteňa, s ľuďmi sa hrá rada, vie sa polhodinku pohrať aj sama – len s Fifinou nie. Je možné zmeniť tento odmietavý prístup ku hre?
    #50846
    Natália
    Člen
    Ahoj,
    mozno Ti poradia skusenejsi, ale ja by som to nechala tak. Vobec sa im do toho nemiesajte, oni si to vybavia sami.

    Je to zvlastne, ocakavala by som to naopak – ze by mladsia vyzivala ku hre starsiu.

    Ked Fifi malu vyziva ku hre a Coco ju uhryzne, ani vtedy by som sa do toho nemiesala, Fifi sa po par razoch pouci a nebude malej navrhovat hru. Obe su male a najma Coco, takze tie uhryznutia nemysli tak vazne.

    Zasiahla by som vtedy, keby to neprestavalo a skutocne by som videla, ze starsia sa nebrani.

    #50847
    Cheers
    Člen
    Ďakujem pekne za radu. No Fifina je také veľmi hyperaktívne šteňa, myslím že môže pôsobiť na Coco až otravne, ale jej správanie je normálne. Na druhej strane tie uhryznutia už zdaleka nevyzerajú ako tie keď sa Coco hrá a zasahujeme lebo Fifina sa práveže vôbec nebráni, iba kvíli a hneď po útoku začne do malej dobiedzať znova, malá je ešte nervóznejšia a rozjašenejšia, potom často príde k nám zakúsnuť buď do ruky alebo do papuče – to už hravo, ale silnejšie. Pritom keď sme vyberali šteniatko snažili sme sa podľa možnosti vybrať charakter aby si s Fifinou “sadli”, Coco mala 5 súrodencov a hrávala sa s nimi bez problémov, nebola ani najdominantnejšia z vrhu a určite nie najsubmisívnejšia (i keď k tej dominancii bola bližšie).Uvidíme teda časom…možno že si len na cudzie psy zvyká pomalšie ako na ludí – zatiaľ boli spolu len 3 dni. Ešte raz ďakujem za názor, vyskúšame či sa Fifka bude viac brániť.
    #50848
    Scylla
    Člen
    Co od ní chcete? Vezmete jí od mámy a sourozenců do totálně nového prostředí, kde nezná nikoho a nic a chcete od ní, aby si uvolněně hrála? Vy byste si taky hráli s někým, koho neznáte, v prostředí, na které si terprve zvykáte a a s někým, kdo vás doslova otravuje jak zimnice? Poslali byste ho do háje, že? To dělá ona tím, že zabrudí a pak jí odežene hryznutím. Doufám, že jí za to hryznutí nekáráte – to by byla základní hloupost, protože byste jí kárali jen za to, že komunikuje.

    Naopak – vy jste ten, kdo bude řídit hru těch dvou, musíte do toho zasáhnout. Malé zajistěte dostatek nerušeného klidu k odpočinku, čas na zvyknutí si na vás i na tu čubinu. S hrou bych začala tak, že si budu hrát se štěníkem já, lehnu si s ním na zem. Postupně do hry zapojím i druhou fenku, ale jsem to já, kdo to bude řídit. Ve chvíli, kdy vidím, že štěně je unavené nebo si už nechce hrát – odvrací hlavu od fenky, olizuje si hubičku, točí se ramenem nebo zvedne pysky, já jsem ten, kdo hru v dobrém ukončí a zajistí štěněti klid.

    Od tak makého štěníka bych určitě nechtěla sedání nebo podávání packy, ale učila bych ho na obojek, vodítko, chůzi na vodítku a hlavně – základní a nejdůležitější povel – přivolání.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.