nechce žrať

  • This topic has 5 hlasov and 24 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 25 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48437
    Nela2011
    Člen
    prosím vás, mám 6 mes. maltezáka a odmieta žrať, dáme mu granule do misky a len sa odvráti a potom celú misku tlačí po chodbe, ani sa toho nedotkne až v noci niekedy ide a zožerie to alebo si sem tam cez deň dá len nejaké 3 granule a nechce zas, neviete čím to je? Nechutia mu granule, alebo mu vadí miska? Tú som už skúšala meniť no nepomohlo to … alebo sú to len nejaké pubertálne výmysly? Lebo všetko ostatné by jedol, inak je veselý, hravý, chorý nevyzerá že by bol ….
    #58793
    wendy1
    Člen
    Akymi granulami krmite?
    Ak chcete mat prevazne psa na granulach tak mu nesmiete miesat varenu stravu a pod. s granulami, psov sa tazko odnauca od granul, ak vedia ako chuti nasa strava alebo varena. Skusila by som kupit inu chut alebo znacku, hoci len kilo na skusku.
    Pripadne mu to vies dochutit vyvarom.
    #58794
    A tiez skuste zmenit rezim krmenia – nie krmivo cely den, ale v urcity cas a po 10 minutach, ked sa ho nedotkne, tak zobrat. Dalsie az v nasledujuci cas krmenia, medzitym nic. Krmenie je najcennejsim natrojom majitela, ovladat zdroj jedla je strategicke, to viekazde zvieratko a vy ste sa o tento nastroj dobrovolne pripravili, ked je miska s granulami stale k dispozicii. Nebojte sa, psik nezomrie od hladu, staci mu staly zdroj vody a nauci sa vazit si a vyuzivat cas krmenia na skutocne krmenie a nie hranie sa s miskou. S kazdym psikom mi to zatial fungovalo 100%. Aj s cudzimi. Psik si sam bude riadit, kolko potrebuje zozrat. Ked takymto sposobom aj tak vsetko nezozerie, znamena to, ze mu davate prilis. Kazdy psik ma individualny metabolizmus a davkovanie na obale je vzdy len orientacne.
    #58795
    Nela2011
    Člen
    wendy kŕmim granulkami Royal Canin Mini Junior, čo je do 10 mesiacov. No chceli by sme ho mať prevažne na granulách, len keď sa mu menili zúbky tak sme mu do granúl zamiešali takú zmes pre šteniatka, aby to mal mäkššie a teraz je ta zmeska stále vypredaná a neviem ju už zohnať, ale snáď sa mi podarí, mali by dostať tovar :)) … Rhea Silvia, ďakujem skúsime 🙂
    #58796
    heny
    Člen
    .. k tej zmeske…moj nazor-nepotrobuje ju. ja som mojmu nezmäkcovala granule ked sa mu zuby menili, uhryzol ich… inak suhlasim s rheou
    #58810
    wendy1
    Člen
    Heny u steniat sa nedoporucuje davat hladovku, az u dospelych psov. neviem ci by si to uvedomil. Co nato povie Rhea?
    #58797
    wendy1
    Člen
    aj ja suhlasim s Rheou, my sme takyto problem nastastie nikdy nemali
    #58811
    Nela2011
    Člen
    raz keď bol ešte menší tak nám celý deň zvracal a sme sa zľakli, nakoľko zvracal prvýkrát a sme volali vtedy veterinárovi, že čo máme robiť, a povedal nám, že má mať hladovku, ale má byť aspoň na ryži, že nie úplne celý deň o hlade. On keby celý deň nežral potom by zvracal zas penu. Včera som to skúšala tak, že som mu ráno dala misku, nechcel, vzala som mu ju, že mu ju dám až večer a už poobede zvracal, tak som mu ju dala a hneď všetko zožral. Rozprávala som sa vonku s jednou pani, čo má tiež maltezáka a ona povedala, že ten ich to tiež robieva a že teraz sa hárajú feny a je to normálne, čo si o tom myslíte? Že ten ich koľkokrát v noci ide žrať, že mu to tam nechávajú a nažerie sa kedy on chce a tiež “cestuje” s miskou cez celú chodbu.
    #58798
    Nela2011
    Člen
    dnes som mu večer skúsila dať z misky a vôbec, ani sa ich nedotkol a naschvál som mu dala na zem, že či mu tie granule chutia a všetky zjedol a ako náhle som len ja do ruky misku chytila, tak odskočil až sa šmykol, nechápem to, doteraz s tým problém nemal, zajtra začnem s tým ako mi Rhea radila, ráno dostane v miske žrať a potom až večer
    #58812
    wendy1
    Člen
    ANo pri zdravotnych problemoch ano, vtedy sa doporucuje hladovku, ale inac nie u steniat. POdla man lepsie je mat nauceneho psika na dany cas, tak aspon majitel skor zisti v buducnosti ak by mal psik napr. zdravotne problemy a viem povedat vetovi ze dnes jedol iba trochu, alebo zjedol ale zvracal, a pod.
    #58799
    wendy1
    Člen
    nemoze to ma suvis s predoslym majitelom, ze mu bral misku, alebo po nom krical? Pripadne ina zla skusenost?
    #58813
    heny
    Člen
    a tak Wendy..ok sorry 🙂 zas som sa nieco nove dozvedela…:)
    #58800
    Nela2011
    Člen
    no u nás pokiaľ viem sa mu nič s miskou zlé nestalo a u predošlého majiteľa neviem, ale nehovoril mi aspoň nič, len tento problém máme len v posledných dňoch, doteraz pekne žral z misky, preto sa tomu čudujem … dnes ráno mi otec hovoril, že najskôr sa odtiahol od misky a potom z nej začal žrať a večer si toho ani nevšimol, no všimol, odtiahol sa a odišiel …
    #58814
    wendy1
    Člen
    😀
    #58801
    geppy
    Člen
    my sme mali tiez par dni z mojou take ,,obdobie,,ze nechcela jest….jedla az ked ja som ,,akoze,, najprv jedla z jej misky…trvalo to asi 4-5 dni….a potom uz zacala pekne jest znovu sama…..inac nezjedla nic….
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 25 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.