Nechcú mi dovoliť psíka :/

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Chcem psíka Nechcú mi dovoliť psíka :/

  • This topic has 8 hlasov and 71 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 72 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48975
    Sabča333
    Člen
    Ahojte, už dlhšiu dobu prehováram rodičov na psíka (asi 3 roky) a konkrétne na čivavu mini alebo yorkshira mini. Veľakrát som s rodičmi túto tému preberala,no vždy to skončilo tak že som sa na nich urazila lebo mi povedali nie.A nebolo to tak že by som len hovorila stále ,, mami tati ja by som chcela psa” .. ja som si pokupovala knihy o psoch, všetko som mala (aj mám) preštudované,dokonca doteraz chodím aj venčiť do útulku.A prvý krát som strašne chcela psíka od 4.ročníka základnej (teraz som 7.) no a celkom som chápala že mi ho nechcú dovoliť lebo si mysleli že som asi neni dostatočne pripravená a dokonca ešte bývala snami aj sestra ktorá chodila vtedy na strednú a učila sa vela.Bývame v 3izbovom veľkom bytea a bývame tu štyria no teraz keĎ už sestra chodí na výšku a chodí domov na 3dni s atri týždne tak sme tu len traja čo je dosť veľký pristor na psíka. No moja mama trvá na vete ,,psy do bytu nepatria a že je to týranie” ale čivava musí byť aj vo vnútri -_- . Potom s amama vyhovára na: nechcem mať zničený byt, budem mať doškriabané parkety, roztrhanú sedačku,ide do toho veľa peňazí. Ale však keď si ho vyscvičím ostrihám nechty a naučím ho hygieny nič ztoho nebude. A popritom som kním milá a učím sa na 1 .A čo sa týka dovoleniek, mám kamarátku ktorá by mi ho kludne postrážila, alebo by sme ho zobrali so sebou:) Ja fakt neviem čo už mám robiť, veľa nocí som kvôli tomu že ho nemôžme mať preplakala … neviem čo už mám robiť lebo všetko som vyčerpala a ani neviem ako mám tú tému začať. BTW: doniesť ho domov (ako niektorí) nemôžem lebo s abojím že by mi ho vihodili.. A inak chcela by som skôr fenku 😀 .. prosím poraďtte mi čo mám robiť aby mi ho dovolili ? alebo ako mám začať tú tému? :/ (a kolko s aplatí za psa v byte? )
    #64525
    zita
    Člen
    Tu je kazda rada draha. Ale zosumarizujme:
    1. steniatko nestoji malo, hlavne od zodpovedneho chovatela. Zdoraznujem od ZODPOVEDNEHO chovatela. Rodicia takychto steniatok sa vyberaju tak aby svojim potomkom neodovzdavali preddispozicie na dedicne a vrodene choroby. takze az nastane ten slavny den, ze Ti steniatko povolia hladaj po internete, citaj referencie na chovatelov, rozhodne si nevyber najlacnejsie steniatko co najdes. Zodpovedny chovatel by si mal overit do akeho prostredia ide.
    2. Dane za psa. Kazde mesto ma stanovene poplatky inac. Tuto informaciu najdes na webe Tvojho mesta.
    3. Krmivo. Aj ked civava nezozerie vela, kvalitne krmivo zacina od 5 Eur za kilo. Na ako dlho to vystaci neviem ale treba s touto polozkou ratat,
    4. Veterinarna starostlivost. Uz len odcervenie, preockovanie a ocipovanie psika do pol roka moze dojśt do 100 Eur, co nie je malo. Cely zivot treba psika odcervovat a ockovat. A co ked sa mu nieco stane? U veterinara platis za vsetko, osetrenie, lieky.
    5. Kadernik. Yorksira treba pravidelne strihat co tiez nie je za par centov a nie raz v roku.

    Treba sa pripravit nielen na to, ze s nim budes chodit von 3 – 4 krat denne. Moze dostat hnacku a vtedy treba utekat von aj o polnoci alebo rano o tretej. Pokial sa steniatko nauci, ze sa cura a kaka vonku moze to trvat aj pol roka. To znamena mlacky a kopky po byte. Pes 2 krat v roku plzne, to su chlpy aj na takych miestach kde pes ani nebol. Psovi sa treba prisposobit. Cely zivot rodiny sa odvija od psich potrieb. Rano niekto musi ist von, vecer zas. Cez den sa treba tiez o neho postarat. Na dovolenky sa chodi len tak aby tam mohol ist pes alebo sa musi pes niekomu zverit. A co je najdolezitejsie pes zije 1O aj viac rokov. Za chvilu pojdes na strednu, potom na vysoku a co bude so psom?

    Skutocne chapem Tvojich rodicov. Ked nie su oni rozhodnuti, ze do toho pojdu tak si asi nepomozes. Ja viem, ze strasne tuzis po tej chlpatej a vdacnej bytosti ale pozri sa na to aj z tejto strany.
    A v ziadnom pripade sa nepustaj do takeho dobrodruzstva, ze dmov psika donesies a ono sa to utrasie. Ked sa neutrasie tak co bude s havoskom? Skonci v utulku?

    Mozno na zaciatok sa skus vo vasom utulku spytat ci si nemozes zobrat psika do docasnej opatery. Ak by to slo prekonzultuj to s rodimi, ci by to aspon teraz cez prazdniny neslo. Uvidite vsetci ako to bude vychadzat a potom sa zariadite.

    V kazdom pripade Ti drzim palce.

    #64526
    heny
    Člen
    Suhlasim so zitou…..

    Steniatko..
    ..neexistuje ziadny,, mini,, psik!!!!

    Mini nazov dostali tieto plemena koli preslachtenosti a to od mnozitelov….!!! 🙁

    Ked psika,tak s PP….
    Civava-york s PP nie je lacny spas, ca 400e a vyssie….!

    U bezpapieroveho riskujes ze bude casto chorlavy, alebo bude mat problemy s klbmi,alebo ine vrodene vady…:(

    paci sa mi ze si uz toho vela nastudovala, ale ozaj je to tak ze psik vyzaduje vela casu…okrem pravidelnych cikanickovych vychadzok potrebuje aj dobry vybeh-to je jedno ci to je civaviak alebo vacsie plemeno!
    ja mam yorka kazdy den chodime okrem cikanicok na hodku-hodku a pol von….

    A plus vsetko co pisala zita…..Veterinar,strava atd…

    Psikovi nemozes povedat,som po prechyrenej noci, nechce sa mi von….ked prsi,ked snezi,stale s nim musis ist von….

    Ked som bola mensia tiez som chcela psa,mama mi taktiez nedovolila.

    A zivi priklad je moja sestra.ma 22r.
    Mala som ja psa,chcela aj ona(zije s matkou)
    Tak si kupila psa….ma ho ca 4roky.
    Pred vianocami odisla za pracou do zahranicia,a pes ostal,, mame na krku,,

    zitin navrh sa mi pozdava,zobrat psika z utulku do docasnej starostlivosti….

    #64527
    wendy1
    Člen
    suhlasim s oboma 😀 Aj mne sa pozdava najprv ten navrh na docasku z utulku.
    Este k tym mini psikom si mozes precitat clanok: 🙁
    http://krimi.noviny.sk/cierna-kronika/23-04-2012/mini-kabelkove-psiky-novy-biznis-aj-tyranie.html
    #64528
    sabca033
    Člen
    AHojte, no to som zase ja čo toto aj písala len som nejako zabudla heslo tak som si musela založiť nový účet 😀 .. no a teraz by som sa chcela vyjadriť na vaše komenty … s peniazmi to nieje až taký veľký problém a naozaj existuje aj yorshir mini , moja n´kamarátka má yorka mini fenku a kby si ju porovnáte s iným yorkshirom je menšia než ostatní … no a ako viem, od kamarátok a tak, povedali my že áno je stým starosť ale ani jedna ho nevenčí viac než trikrát denne O.o … čivava sa zmiery aj s obmedzeným pohybom takže si myslím že viac než 3krát netreba … a čo s atýka yorshirov viem že je to terrie a preto by mal mať o trochu viac pohybu. ďalej chcem povedať že väčšinou vám ociká rohy ato skôr pes než fenka nie? O.o však ten si značkuje teritórium a poznám aj veci ako tkz ,,plienky” alebo čo a to je taká podložka čo si niekam položíte anto môžte psa naučiť vykonávať potrebu (nehovorím že by som ho to naučila len preto aby som sním nemusela isť von) takže ak by dostal hančku myslím si že by mohol vykonať potrebu a tam. A keďže sa blížia prázdniny myslím si že by som sním trávila čo najviac času a naučila ho to, čo je potrebné takže aby reagoval na povely aaby vykonával potrebu na tých ,,plienkach” a aj by si mohol postupne zvyka´t že by bol pár hodín doma sám keby som bola v škole. A jak ste hovorili že čivavy a takéto malé psíky sa dožívajú viac než 10 rokov to sa snažím povedať mame len ona mi to nechce veriť a vždy keď jej poviem o čivave povie mi, že tie sa dožívaju menej než 7 rokov lebo že dostanú nádor a blôablabla.. pritom onichnemá nič naštudované 😀 .. No a myslím si že za tých 7 rokov si moji rodičia tú fenku oblubia a nebudú sa jej chcieť vzdať, to si mysím celkom určite takže si myslím že nebude problém aby ju mali doma keď odídem na výšku, však už nebude doma ani moja sestra a kto im bude robiť radosť? 😀 a to stým požičaním skúsim 🙂 len neviem ako to povedať mame 😀
    #64542
    wendy1
    Člen
    ako chces, za pokus to stoji, odkial si? Nablizsia vystava psov je vo Velkej Ide, potom v Bratislave a 30.11.-1.12. v Nitre. AK by si ju pekne poprosila tak neverim ze by s tebou nesla. Nemusis jej povedat co mas v plane s tymi otazkami. Mozno sa aj ona nieco opyta a bude jej odpovedat dospely.
    #64529
    sabca033
    Člen
    a ešte že ja som si vlastne teraz spomenula že som sa to už pýtala mami aby sme si ho požičali z utulku , no ona mi povedala že by ho už nemohla vrátiť 😀
    #64543
    sabca033
    Člen
    som z Piešťan 🙂 .. a myslíš že by to aj niečo pomohlo ktomu aby osm ho mala ?
    #64530
    wendy1
    Člen
    Sabi a tvoja kamaratka ma toho mini YT s PP? Precitala si si clanok?
    Ano YT mini existuje, ale vdaka mnozitelom. Chod sa raz pozriet na vystavu psikov s PP a opytaj sa priamo chovatelov s PP ci existuje mini YT, najviac sa mi pacia inzeraty predam YT, velkost L, M, S, XS. Chore. 🙁 AKo tricka v obchode.
    #64544
    katarina2
    Člen
    Môj názor keby mama bola ochotná ísť s Tebou na výstavu psov, nie s úmyslom že chceš domov psa ale aspoň len pozrieť, aby si ich pozrela zblízka aké sú milé a pekné možno sa jej zapáčia a potom by som ju zavolala aj do útulku pozrieť ako tam žijú psíky ktoré niektorý nezodpovedný vyhodia – to je už týranie a nie že je psík v byte, veľa ľudí má psíka v byte dokonca aj dvoch a prizpôsobia sa k sebe nazvzájom. Keď si niekto psíka obľúby pristúpi aj na obetu. Takže mama by si mala psíka oblúbiť zatiaľ na dialku, napríklad na výstave alebo poľutovať tie v útulku – každá emócia, či radostná či smutná je dobrá na to, aby to u mami prebudilo chcenie mať psíka. Až ju to nepresvedčí, je zbytočné ju do toho nasilu nútiť. Potom sa už len utešuj zo psíkmi z útulku kde Ti ich možno dovolia vziať aj na prechádzku – neviem aké sú u Vás podmienky, čo sa tam smie a čo nie a psíka budeš mať keď budeš už samostatná vo vlastnom byte.
    #64531
    wendy1
    Člen
    Maltezacik sa ti nepaci: http://www.uvplp.sk/index.php?id=182&animal=1687
    Pripadne civavky v nudzi: https://www.facebook.com/pages/%C4%8Civava-v-n%C3%BAdzi-Chihuahua-in-need/219729351390180
    Ak chcete posielam aj link s nie velmi suvisiacou temou, ale su tu pribehy pri ktorych cloveku ujde slzicka :
    http://www.najditesa.sk/naj-pribeh/
    #64561
    heny
    Člen
    K sabce: psik to moze robit napr preto lebo si dokazuje dominanciu.
    #64545
    sabca033
    Člen
    My sme už boli ja na výstave svetovej v BA a to som bola tuším piatačka … a bola som mnou už mama s tatinom aj venčiť no nič.. a bola tam len 1krát a odvtedy tam už nechce isť lebo že jej to je ľúto … ale asi by som ju chcela prehovoriť na tú dočasnú starostlivosť ale nie psíka z útulku ale toho čo by som si chcela kúpiť na inzerát.. proste toho čo chcem 🙂 .. aby sme vedeli aké by to bolo.. že by som sa dohodla stým majiteľom, myslím že to by mohol schváliť apsoň na jednu noc 🙂 čo myslíte? .. len čo mám povedať rodičom?:D
    #64532
    sabca033
    Člen
    noo ináč hej to som videla :// … ale naozaj to neexistuje? lebo ja si myslím že hej 😀 lebo naozaj ona je oveľa menšia a už má cez 2 roky 😀 a už som raz bola na takej výstave 🙂 ale nepýtala som sa nič nikoho lebo vtedy som toho moc nevedela 😀 .. a myslím že má PP lebo nebola zrovna lacná , že stále 200e … a ešte že podľa vás/ teba je lepšie teda YT alebo čivava ? a fenka či pes? .. no ja si aj čítala ké sú rozdiely viem že fenka sa hára atď ale mne sú viac sympatickejšie, neviem prečo:D a aj sú menšie, prítulnejšie a tak 🙂 … či podla je lepší pes? len to s abojím že ten keď je šteniatko, tak všetko ociká + väčšinou čo poznám kamarátky čo majú psov väčšinou mi TO začnú robiť na nohe a to nenávidíím!!! :DD
    ževraj to robia aj fenky -_-
    #64562
    sabca033
    Člen
    Aha .. a keď to robí aj fenka? to nechápem 😀 .. a ako sa to dá odnaučiť?
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 72 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.