ochrunutie

  • This topic has 4 hlasy and 22 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 23 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48256
    murko
    Člen
    Dobry den,pozrebujem poradit.Z nicoho nic mi ochrnul psik.Je to krizenec asi 9 rokov. Najprv trochu krival, potom so zadnymi labkami iba skackal a behom par hodin uz iba lezal.Ma ochrnute cele telo.chybe iba uskami a papulkou …ani hlavu neudrzi.Doktor povedal ze asi chrbtica,sam nevedel poriadne.Kazdy den chodi na injekcie,ale stav sa nezlepsil 🙁 uz je to tyzden co iba lezi bez pohybu.prosim poradte co s tym
    #57467
    wendy1
    Člen
    Dobry den,
    mozem sa opytat ci nebol ockovany v poslednej dobe? Pripadne mi napiste posledny mesiac kedy bol ockovany. Skuste si pohladat v tejto teme, pisala som nieco o postvakcinacnej polyneuropatii. Kakat vie sam, pisat? Co mu picha veterinar? Nemal nejaky uraz? RTG sa mu robil? Berie aj infuzie?
    #57468
    wendy1
    Člen
    Skuste sa opytat svojho veterinara co hovori na homeopaticky liek causticum. Causticum sa pouziva pri ochrnuti. Co je to za rasu? Viem ze x? Ale coho asi? Nema dlhe telo? Ak ano tak moze ist aj o vyskocenie medzistavcovej platnicky a tam je nutny rychly chirurgicky zakrok. Jasne ze je to aj pri inych psikoch, ale rasy s dlhym telom maju nato predpoklad.
    #57469
    murko
    Člen
    Nie ockovany neboj, je to fena, bola sterilizovana pred par rokmi,urozov mal kopu, je to akcny pes( roztrhnute brucho na plote,postrelena vzduchovkou a inak iba take mensie).Veterinar jej dava infuzky kazdy den.od nedele nekakala(ale moc ani neje-skor polievky a masko ale vzdy iba trosku zje.)…dnes dostala injekciu aby sa vyspinila, tak uvidime.cika sama.RTG neviem. musim sa opytat otca ked pride domov.
    #57470
    wendy1
    Člen
    A ani ju nevyprazdnuju rucne? Mali by to urobit, aby to v nej nehnilo.
    Ale teraz v tejto dobre nemala nejaky uraz? Pad zo schodov? Nejake spistanie? Predtym ako Vam ochrnula nemala nejake priznaky?
    #57471
    wendy1
    Člen
    Skuste napisat do poradne. Tu velmi veterinar nechodi. RTG jej nerobil? Ak nie tak by som ho dala urobit, hoci makke tkaniva ak bude probelm v nich Vam ukaze iba magneticka rezonancia a ta je najblizsie v Brne na Jaggy klinike. Ale najskor by som sa odpichla od RTG.
    https://www.havko.sk/zdravie/pes-alergik ( dole pod tym clankom mate link na poradnu ).
    Drzim palce.
    #57472
    wendy1
    Člen
    Este by som mu spmenula ze ci by nebolo dobre davat vit. B injekcne v zvysenej davke. B vit. je dobry na nervovu sustavu, ide tam o dolezitu latku thiamin.
    #57473
    murko
    Člen
    Veterniar RTG nerobil, ani ju nevyprazdnuju rucne.je to krizenec nieco z teriara ma asi. taky normalny pes mensieho vzrastu.Ak by to bolo to s tou platnickou tak kolko taky zakrok asi stoji?Teraz nemala ziaden uraz,aspon o tom nevieme.ale stale podliezala susedovi plot-chytala tam mysi.mohla sa pri tom trochu zranit,lebo papulku mala oskretu.Pred tym prvy priznak co sme si vsimli ze chcela vyskocit na lavicu ale nedalo sa jej.
    #57474
    wendy1
    Člen
    Co som pocula od znamej tak okolo 600-700 €. AK by sa nevykakala dnes tak nech jej dopomozu rukou. Oni to vedia urobit. Krv jej brali?
    #57475
    wendy1
    Člen
    http://www.bull-terrier.sk/kostra-kosti-a-svaly/ochorenie-medzistavcovych-platniciek.html
    Skuste si precitat, ja nie som veterianr, ale to je iba moj nazor co to moze byt, ale nemusi, Veterinarovi to vsak mozte spomenut ci to nemoze byt ono?

    #57476
    murko
    Člen
    Dakujem vam velmi pekne za ochotu, a aj za rady.Pomohli ste mi aspon trosku….dakujem este raz
    #57477
    wendy1
    Člen
    Rada pomozem aspon takto. Ak ste z okolia Bratislavy tak by som isla na tuto kliniku:
    http://www.bennett.sk/?ortopedia.html
    #57478
    murko
    Člen
    Este ma napadlo ze v ten den jedla rybie kosti.Nemohla sa mu niekde kost zaseknut? ale zeby sa celkom prestala hybat kvoli tomu to sa mi zas nezda.
    #57479
    Cvrkina
    Člen
    Ahoj 🙁 je mi strasne luto co sa stalo s vasim psikom 🙁 moja rodina mala tiez takyto problem … buhuzial mali zleho veterinara autratil ho :(((((
    #57485
    Cvrkina
    Člen
    Pevne vám držím päste aby sa vyliečil ;)))! … Veľa šťastia… viem aký je to pocit keď váš milý psík je v takomto stave … držím palce 🙂
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 23 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.