odchadzaju oblicky

  • This topic has 3 hlasy and 14 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48518
    tapsi
    Člen
    zdravim vospolok,mam vazny problem z mojim bernym ma 9rokov,odchadzaju jej oblicky podla krvnych testov tak dostala 4x infuzie a dali naschval take granule co by jej malo pomoct ale ona ich nechce ani ked ich zmiesam ku niecomu..viete nejake triky ako to do nej dostat?schudla velmi..dakujem za odpoved
    #59576
    Smallblot
    Člen
    Možno to vyznie hnusne, ale ja poznám len jeden trik na toto a to je hlad… ak fakt nie je na výber a musí tie granulky žrať a nič iné, tak hlad by ju donútil. Len neviem ako v jej stave…
    #59577
    tapsi
    Člen
    nepomaha uz schudla 10kg
    #59578
    Smallblot
    Člen
    Tak potom fakt neviem, snáď tu poradí niekto druhý.
    #59579
    wendy1
    Člen
    Tu som Vam skopirovala oblickovu dietu.
    5/6 ryže a 1/6 mäsa z krmnej davky, na ochutenie mozete dat 2ČL kuracej masti, ak veterinar suhlasi tak mozte davat niekedy miesto 1/6 masa iba 1 vajce.
    Ja osobne by som isla touto cestou a sem tam zamiesala do toho granule, je to vlastne oblickova dieta co som vycitala z knihy. Ak pes nechce jest granule tak budete musiet ist podla mna touto cestou.
    V pondelok Vam este napisem nieco ohladom obliciek z druhej knihy, ale tu mam v praci.

    #59580
    tapsi
    Člen
    ja neviem ci sa pondelka dozije,uz nechce nic zrat len dietnu salamu parkove klobasy a parky,uz som toho poskusal vselico vajce spagety mlete maso ci gulas…nic nezabera som zufali ale zivot je uz taky,ale dakujem za pomoc zajtra to skusim jasne ale uz prestavam tomu verit…boli sme aj na infuziach 4x robim co sa len da co je v mojich silach
    #59581
    tapsi
    Člen
    uz nic nechce jest…:(
    #59582
    wendy1
    Člen
    Zapal ladvin ( nefritida ) sa prejavuje horuckou, vycerpanostou, vacsim pocitom smadu a castejsim mocenim, mokvajucimi ekzemami, vypadavanim srsti a zapalom usi, ku ktorym dochadza hlavne na lavej strane. Srst je bez lesku, ocne bielko zacervenale. Casom sa dostavi nechutenstvo, hrbenie chrbta a strnula chodza. Dotyk v oblasti ladvin je bolestivy. Niekedz sa objavi aj zvracanie a hnacka. Moc je vacsinou tmavo sfarbeny, moze obsahovat krv. V piebehu dalsieho ochorenia sa z tela vylucuje mensie mnozstvo mocu a v organizme tak zostavaju latky, ktore by mali byt inac vyplavene. To moye viest k dedeneracii ladvin a nakoniec i k uremii.
    2. Pri degeneracii ladvin ( nefroza ) je charakteristicke, ze pes chudne, yatial co brucho ma napadne obezne ( brusna vodnatelnost ). Pes viac pije, moc ma mliecnu farbu, v pokrocilom stadiu si vsimnete zapach z dutiny pripominajuci moc.
    U oboch pripadov je nutny veterinar. ( co ste aj urobili )
    Ladvinove ochorenia byvaju vacsinou vyvolane nadmernou toxickou zatazou organizmu ako nasledok akutneho zapalu mandiel, nachladnutia alebo hnisaveho vacku v okoli zuba. Pri zapale moc. mechura hrozi nebezpecie, ze sa choroboplodne zarodky z mechura dostanu do ladvin, kde sposobia infekciu. K poskodeniu ladvin moze viest aj zlyhanie funkcie stitnej zlazy.
    To som Vam len popisala ake su mozne dovody. U neho ale je to podla mna skor starobou.:(
    Dieta ma byt s nizkym obsahom bielkovin. Spravne mnozstvo cerstevej vody. Viac krat denne chodt na prechadzku aby casto mocil.
    Neviem ci berie antibiotika, ale ak nie, tak skuste homeopatika alebo sa opytajte veterinara ci to mozte skombinovat. Na zlepsenie funkcie ladvin mozte dat tablety Reneel. AK ma pes bolesti pri mocenim, davajte Traumeel S alebo pri krcovitych bolestaich čipky Scascupreel. Ak sa objavuje v moci svetlej farby stopa krvi, moze dat naviac i tabletky Cantharis D12.
    Ak pes vinou choroby posobi unavene a malatne, dajte habr obecny a olivu europsku, na precistenie pomaha plane jablko. ( toto je Bachova kvetova terapia )
    Pri nefroze ( degeneracii ladvin ) by mal veterinar regenerovat ladviny pomocou cytoplazmatickej liecby.
    Pes musi byt samozrejme v teple.
    Neviem ci som nieco pomohla, ale viem ako to je ked clovek sa chyta kazdej slamky.
    Drzim palce.
    #59583
    tapsi
    Člen
    dakujem za cenne rady,ja som bol u veterinara brali krv a zlyhavanie obliciek diagnoza hned infuzie dostavala 4x po sebe infuzie 250eur aj z granulami a dali specialne rybacie ale ked nechce jest nic vobec nic teraz som donej rukami daval trocha maska a ryze..proste sama od seba neje..je to tazke,ja musim do roboty uz chodit a je sama doma na dvore.preco nie je nejaka nemocnica pre psov???
    #59584
    wendy1
    Člen
    Odkial ste? Su nemocnice. http://www.psiadusa.sk/forum/viewtopic.php?f=44&t=9508&start=0
    Treba pohladat na googli v mieste bydliska.
    Bolo by dobre ak by bol psik v teple.
    #59585
    tapsi
    Člen
    kosice okolie,na infuzie sme chodili do KE CASSOVET tam vraveli ze bernskemu je jedno kde je..len neviem ako ju mam krmit ked nechce nic jest,horko tazko do nej nieco dostanem…
    #59586
    wendy1
    Člen
    Ja by som ju aj tak drzala v teple, toto je dolezite pri ochoreni ladvin.
    #59587
    tapsi
    Člen
    do klietky ju nedam…len ako ju presvedcit zrat..ked pojdem na hlavnu veterinu tak mi povedia co nejdem tam kde som chodil do teraz,mozno,a odkial ma poznate?
    #59588
    wendy1
    Člen
    Asi z Cassovetu, lebo som tam videla 2x bernskych ( jasne ze ste to nemuseli byt Vy). Neviem ci tam chodite stale. Ja si aj tak myslim ze z veteriny Vas neposlu prec. Ja tiez chodim do Cassovetu, ale nieco riesim inde.
    #59589
    tapsi
    Člen
    ved bud konkretnejsia,alebo budte,ja len chcem pre moju alinku to najlepsie aby sa uzdravela…
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.