Odmena pre psa?

  • This topic has 12 hlasov and 14 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47868
    Slivak
    Člen
    Chcel by som sa spýtať mal som nemeckeho ovčiaka križeného s asi haskim, ten mi po peknom veku 15,5 roka umrel, teraz si chcem kupit čistokrvného bud slovenskeho čuvača alebo nemeckého ovčiaka, kedže som bol ešte malí tak ho cvičil otec a teraz ho chcem cvičiť ja, čítal som že ako odmena by sa nemala dávať strava(granule) tak sa pýtam čo mu dať za odmenu? Hračku alebo ho len pochvaliť? Viem že pri stopovaní sa skováva hračka ale čo za odmenu pri učení povelov?
    Za rýchlu odpoved vopred dík
    #55291
    zuz
    Člen
    Vo zverimexoch je dostat rozne pamlsky podla velkosti psika. Rozne “kosticky” “masove bonbony” ale mne sa naprklad osvedcili aj susene rybicky (v oddeleni pre macky), susene masko, obcas piskoty (ale ozaj len obcas – cisty cukor) alebo tvrdy syr ementaloveho typu nakrajany na kocecky. Mam na pamlsky taku zvlast kapsicku, ktoru nosim pri vycviku alebo vychadzke na pase, aby som nemala zababrane cele vrecka.
    Pokial nebyvas v rodinnom dome s obrovskou zahradou a lesom blizko, asi by som Ti poradila skor toho vlciaka. Ale to je cisto moj laicky nazor. Slovensky cuvac je nadherne narodne plemeno, ale fakt si myslim, ze je to “volna” dusa a potrebuje priestor na sebarealizaciu.
    Vlciak sa da samozrejme naucit odmenovat aj bez pamlskov, hoci loptickou, napr. tenisovou alebo inym typom hracky, na ktorej dokaze byt az mierne zavisly:)
    Granule sa nedavaju ako odmena preto, ze je to zradlo a na to ma pes narok. Odmena musi byt lakava. A samozrejme dunive potlapkanie za dobre vykonanu pracu tiez spravi svoje.
    #55292
    myslím že hračky začnú zaberať až trošičku neskôr , najskôr niečo čo má rád napr kulinček syra, mrkvičky , jablčka ,piškotky neskôr tie fajn drobné odmeny čo dostať vo väčšom množstve a pomaličky pri určitých veciach obmedzovať a nahrádzať len pochvalou to treba vždy 🙂
    #55293
    barbor3
    Člen
    pri učení povelov je dobré dávať pamlsky, ktoré pes rýchlo rozžuje a teda nebude s ich jedením zbytočne zabíjať veľa času. ja dávam svojmu psovi kúsky párku (neuvareného) alebo tiež kúsky tvrdého syra. pamlsok musí byť niečo, čo nemá denne a teda niečo čo je pre neho brutálne cenné. za párkom sa ide tá moja potrhať! 😉
    neskôr, keď už bude povely ovládať, môžeš pridávať hračky – napr. aportovanie a upevnovanie povelu “dones” dvoma loptickami – kym ti neprinesie prvu, nehodis mu druhu a pod.
    #55294
    Cvrkina
    Člen
    Nejakú maškrtu .. dá sa to zohnať v obchodoch pre zvieratá 🙂
    #55295
    tifa14
    Člen
    Ja môjmu dávam pečienkové maškrty ktoré mu pečiem podľa receptu co som našla na nete..Je toho veľa a chutia mu a nieje to ani drahé tak ak chceš vyskúšaj pripájam aj recept :))
    Potrebujeme:

    – kuracia pečienka (1 balenie)
    – ovsené vločky, cca 1 šálka (alebo mix iných vločiek, jačmenných, pšeničných, ražných.. okrem sójových)
    – 2 vajcia

    – múka na zahustenie cesta

    – bylinky, cesnak alebo rozmixovaná zeleninka (podľa chuti a uváženia – kôpor, majoránka, oregano, provensálske korenie, zelené riasy…)

    Vločky sparíme vriacou vodou a rozmixujeme s pečienkou na jednoliatu masu. Pomiešame s vajcami a bylinkami a postupným prisípaním múky vytvoríme vhodnú konzistenciu. Cesto by malo byť redšie, malo by sa pomaly liať z misky. Čím viac mokrých prísad tam pridáte, tým bude celý koláčik mokrejší, takže pozor na to :). Vylejeme na pomastený plech a pečieme cca 20 minút. Po dopečení necháme vychladnúť a nakrájame buď na malé kúsočky alebo pásiky či štvorce. Naporcujeme do sáčikov a hodíme do mrazáku. V chladničke vydrží maškrta cca 3 dni.

    #55296
    Tak to je úžasné, ale pre pohodlnejších napríklad aj starý chlebík nakrájaný na minikocky a následne vysušený na kosť. Naše psy to zbožňujú.
    #55297
    geppy
    Člen
    no super receptik…urcite vyskusam :)….lebo maskr nieje nikdy dost 🙂
    #55298
    Sue
    Člen
    ja som citala recept na syrovo- mrkvove dolky, su pre psy nesmierne lahodne a navyse zdrave, skus ich vyhladat niekde na nete, vela psov ich miluje, ja davam mojmu psikovi aj bono maskrty, tie su jej oblubene 🙂
    #55299
    Smile
    Člen
    Ja pri určení povelov dávam psie piškóty ( miluje ich), poškrabem ho na brušku alebo ho učím formou hry.
    #55300
    misskate
    Člen
    Je fajn davat aj parky.
    #55301
    misskate
    Člen
    nasa je zavisla na piskotach 😀
    #55302
    wendy1
    Člen
    Vela piskot nie je dobre davat kvoli riziku vzniku cukrovky a ja davam ozaj minimalne este aj kvoli tomu lebo mame nabeh na tucnutie, odkedy nedavam piskoty je to super. ZNama dava casto piskoty, teda jej muz a fenka ma kazy.
    #55303
    misskate
    Člen
    no zase tak casto jej nedavame. len vravim, ze to ma strasne rada
    #55304
    wendy1
    Člen
    Aj moja ich miluje, ale neda sa, len ozaj vynimocne.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.