Pažravá yorkshirka

  • This topic has 8 hlasov and 10 odpovedí.
Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48273
    Peter501
    Člen
    Dobrý deň, sme dôchodcovia a máme 2 yorky (mamu 5r., 2,6kg a od dcéru 1,5r. 2kg). Veľmi dobre sa znášajú a spolu 2x (ráno a večer) papajú granule Royal. Tá mladá je však strašne pažravá hlce niekoľko celých granúl naraz, vôbec ich nerozhryzie a potom sa dusí, nemôže chytiť dych, zvíja sa a niekedy až kňučí od bolesti. Poradí nám prosím niekto ako postupovať aby sme ju to odnaučili. Ďakujeme
    #57614
    Lucia56
    Člen
    Treba ju to postupne odnaučiť. Zrejme, ak ide jesť je veľmi rozrušená. Treba ju pred podávaním jedľa skľudniť.
    #57615
    katarina2
    Člen
    lenci, ked bude hladná, zje aj tie čo nemá rada, ona trucuje a čaká na výber , aj môj to robí, nedám mu nič, len to čo máme a vyberať sa nebude! čaká síce, obchádza to ale ked nič nie je, nakoniec to zje a ked aj tak nie, dobre, aspoň nebude tučný!
    #57616
    katarina2
    Člen
    Peter501, tiež si myslím že tej malej pažravej by som dávala osobitne aby ju tá druhá nevyrušovala a radšej z ruky kŕmiť po kúskoch, tak sa nemôže nahádzať do zadusenia a potom zvracať. Až ked sa naučí pomaly jesť potom už z misky ale vždy sama a nie s tou druhou spolu aby sa nemusela o žrádlo báť. Môj síce nie je pažravec, skôr naopak veľm i nechce jesť ale ako náhle sa niekto cudzí pohybuje okolo jeho misky začne si ju ostošesť vyjedať.
    #57607
    wendy1
    Člen
    Na trhu su misky s takymi kolickami v miske, to je prave pre taketo psiky. Pripadne jej hodte do misky napr. lopticku aby sa musela pohrat pri jedeni.
    #57608
    Cvrkina
    Člen
    Ja by som vám chcela podať radu ohľadom granúl .. my sme boli v obchode a predavačka nám povedala že medzi jéj výber nepatria Royal .. jednak sú najdrahšie na svete a ďalej sú aj menej zdravé ako napr. Club Prolife pretože Royal obsahujú veľa soli …
    #57609
    wendy1
    Člen
    Cvrkina nie su najdrahsie na svete.:-) Su drahsie napr. Orijen, Firstmate. RC vraj uz nie je to co byval.:-( Aspon podla toho co pocuvam, hoci ja som nemala nejake extra zle skusenosti s RC. Hci srst mala lesklu( zo ziadnych inych granul tak leslku srst nemala, hoci aj teraz ju chvalia), ale mala v nej sem tam lupinky a dost z nich priberala a to mala RC Labrador retriever.
    #57610
    Cvrkina
    Člen
    No to som trošku zveličila o tej cene 😀 ..ale že vraj je tam naozaj veľa soli a to škodí … aspoň tak nám vravela predavačka a vyzerala skúsená my používa Club Prolife a Mikemu to chutí a aj je zdravý tak neviem teda
    #57611
    Skúste ich na nejaký čas kŕmiť oddelene, nech sa každá v pokoji nažerie bez pocitu, že má za zadkom konkurenciu. A malú pod dozorom, dajte jej menej a počas jedla jej zvyšok pridávajte do misky po granulke – pravdepodobne si svoje stráži tak, že ich čo najrýchlejšie pohlce. Keby náhodou vrčala pri pridávaní, tak najskôr od misky odvolať, pridať granulku a zase povoliť žranie. Keď sa to upraví, tak zase spolu s usmernením staršej, aby ju neobťažovala pri žraní, nechodila jej do misky, nevylizovala jej ju.
    #57612
    Sue
    Člen
    suhlasim so Silviou, no mozete skusit napriklad aj jedenie z ruky, pokial nepomozu specialne misky
    #57613
    lenci2853
    Člen
    ja mam tiez yorkiho a nemame v byte ziadneho ineho psa… a tiez hlce granule a potom vela krat ich vyzvracia… odnaucili sme ju odtoho ale v poslednej dobe je uz rozmaznana… nechce uz tie granule co sme jej kupovali.. tak sme zacali kupovat ine a tie tiez nechce… uz sme robili aj tak ze sme jej do nich davali konzervu.. ale ona zozrala len maso z konzervy a granule nechala tak… uz jej nic nedavame iba tie granule ale vela ich nezie… uz ked je asi velmi hladna… poradte mi ako ju znovu naucit aby jedla granule… lebo ked jej nic ine nedame zjedla nam kvety… a teraz ked uz nic ine nema tak neje ani 3 dni.. poradte mi prosim .. vopred dakujem..
Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.