Pomoc

  • This topic has 9 hlasov and 13 odpovedí.
Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47014
    Dobrý deň,chcela by som sa s niečim poradiť.Naše šteniatko (2,5 mesiaca,maltezský psík)…je nejaké divné,je smutný,nechce sa ani hrať,len chodí po celom byte a pozerá na nás a chce sa iba maznať,máme o neho strach,nebol taký.Už sme boli aj u veterinára,ale vraj je zdravý a mame byť šťastný,že je taký pokojný,ale nezdá sa nám to jeho správanie.Už nevieme,čo máme robiť a všimli sme si,ak ho berieme na ruky začne veľmi kňučať,ako keby mal bolesti niekde na mieste kde sú rebra.Pred 2 týždňami bol chorý,zvracal žltú vodu s penou a často ho napínalo, môže to mať s tým niečo spoločné?Inak veľmi schudol.
    #51129
    hm, a to ťa ešte nenapadlo ísť s ním k veterinárovi? je jasné, že mu niečo je a tým, že tu budeš hľadať odpovede, prečo to tak je, mu nepomôžeš!
    #51130
    heny
    Člen
    suhlas, daj ho vysetrit u veta ! daj vediet ako to dopadlo
    #51131
    katarina2
    Člen
    Sú 2 možnosti prečo niekto ako tanijka89 nešla dosiaľ k veterinárovi, buď má panický strach za psíka, (ale ten musí prekonať, aj ja sa bojím, ale keď treba idem), alebo má finančné problémy a snaží sa to vyriešiť takto, ale táto stránka tu je hlavne na komunikáciu, postrehy, nápady, riešenia a pod. s ostatnými psičkármi. Prípadne ak napíše aj do veterinárnej poradne, dajú jej len na 70% odpoveď, pretože psíka treba vidieť a keď je niečo vážne so psíkom, nemá čas sa tu radiť ale rýchle vyhľadať veterinára. Tu sa radíme hlavne vtedy, keď sme už boli u veterinára a žiadna zmena. Takže toto tu je až druhoradé. Dúfam tanijka89, že ste už boli u veterinára, ako to popisujete, to je vážne s tým psíkom, nie je čo otáľať. Tiež som zvedavá, ako to dopadlo, čo mu vlastne je.
    #51119
    Dobrý deň, príznaky ktoré má vaš psík sú pomerne nešpecifické a pri viacerých ochoreniach najmä v ich počiatku sa môže psík chovať podobne…. či už má tráviace ťažkosti, pohybové ťažkosti, alebo mnohe iné môže sa spočiatku takto správať….ak mal pred časom tráviace ťažkosti je pravdepodobné že zrejme ho tráp podobný problém….odporúčam ak sa nebjavia ďalšie príznaky ktoré by vás nasmerovali k nejakému špecifickému ochoreniu tak bude potrebné vyšetriť krv, spraviť RTG, Ultrzavuk, prípadne iné ďalšie vyšetrenia už poďal toho čo sa zisti základným vyšetrením, ktoré odhalia možné príčiny správania sa Vášho psíka…. Pekný deň
    #51120
    Vierrka
    Člen
    Kolko dni to uz trva? Skus mu dat napriklad platok sunky. A ked ani to uz nebude chciet, tak s nim radsej zajdi k veterinarovi!
    #51121
    mito669
    Člen
    cca 3 dni…. najskôr vracal často a teraz tak raz za deň…. je to taká nažltlá voda….
    #51122
    Vierrka
    Člen
    Nazltla voda, to je len cista zaludocna kyselina! este si nikdy nevracal, ked si nemal nic v zaludku? Horsie by bolo ak by to co zvracal bola krv. Skus to s tou sunkou, daj mu ju aj nasilu, nie len tak ze mu ju hodis. Moj psik inac niekedy tiez vracia take zlte a je to z hladu. Ale to nemusi byt tvoj pripad, ked to uz trva tri dni. A ako jedol pred tymi 3 dnami? co mu davas obycajne? nemohol zjest nieco pokazene?
    #51123
    mito669
    Člen
    praveze asi zjedol… on si zakopava mäso a teraz keď bolo teplo sa zrejme pokazilo… a inak mu varim bravcove koze a hlavy ale tie na 100 % neboli zlé… a predtým jedol normálne…. už raz niečo takéto mal ale to trvalo iba 2 dni….
    #51124
    Vierrka
    Člen
    Skus mu rozpustit cierne uhlie vo vode, alebo nejako inak skus to do neho dostat, ublizit by mu to nemalo, a ak zjedol nieco pokazene tak mu to aspon absorbuje toxiny. Ine ma uz fakt nic nenapada. Skus do neho dostat nieco take co ma velmi rad a nedostava to caso. Ale nie surove maso. A chodi curat? Alebo ak ani necura, tak to moze byt vazne. Ak sa stav zajtra nezlesi, ba naopak psik bude este slabsi, nebude pit vodu a bude len polihovat chod k veterinarovi!!!
    #51125
    mito669
    Člen
    to či ciká som si nevšimol…. ale ak mu to neprejde tak isto s ním pôjdem kdesi
    #51126
    Uz si davno mal byt u veta…
    #51127
    wendy1
    Člen
    Sunku v ziadnom pripade nedavajte, pisala som v prispevku predtym. Ryzovy odvar 24 hod. Ma aj hnacky? Ak je to stena tak 12 hod. iba na ryzovom odvare. Potom ak nezvracia mozte prejst na : ja to robim tak ze uvarim kuracie prsia, ryzu a davam trosku masa s vacsim mnozstvom ryze, tzv. riedke rizoto plus davam trochu vody v korej bola uvarena ryza a vyvar v ktorom som varila kuracie prsia. Druhy den mozte pridat aj trosku varenej mrkvy k tomu. Takto by som krmila kym sa stav neupravi ( take 5 dni pre istotu, potom prejdite na normalnu stravu). Ale tak ci tak by som isla ku vetovi, ked pes je kost a koza.
    Aky stary je psik? Bravcove maso ( obsahuje toxiny skodlive psom ) a koze by som tiez velmi nedavala, koze su dost mastne pre psa. Psy maju iny traviaci trakt. Nemeckeho ovciaka by som urcite krmila nejakym kvalitnym granulovanym krmivom. Predsa su len nachylne na dysplaziu. Mozte krmit aj surovou alebo varenou stravou ( pre psa, nie zbytky od stola ). Ale surovou stravou je tiez umenie krmit, nakolko by ste mali robit vyvazene mnozstvo potrebnych latok, tam su doporucene aj rozne bylinky a vitaminy.
    Dajte vediet co a ako.
    Ak to neprejde tak Vam zrejme vet da ATB, dufam ze nebudu potrebne infuzie.
    #51128
    wendy1
    Člen
    Pozor na cierne uhlie, su styri typy. V lekarni si treba pytat uhlie na dany problem.
Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.