Prečo nič nechce jesť,zvracia a hnačkuje?

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Veterinárna poradňa Prečo nič nechce jesť,zvracia a hnačkuje?

  • This topic has 3 hlasy and 6 odpovedí.
Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48425
    erika23
    Člen
    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, prečo mi psík začal zvraciať, hnačkovať, a odrazu prestal chcieť granule, ktoré som mu doteraz dávala. Má cca 4 mesiace, je to kríženec. Pred týždňom bol očkovaný a odčervený. mysleli sme si, že to bude z toho, ale nevieme presne. Ak mu dám niečo spapať (mäsko z konzervy a pod.) po chvíli to vyvracia. Skúšala som už aj čierne uhlie, ale tiež to všetko z neho vyšlo. Kamarátka mi poradila Endiex, ale neviem, či mu to môžem dať teraz, alebo nie. Vedeli by ste mi poradiť? Nebola som s ním u veterinára, lebo sme si mysleli, že ho to po čase prejde. Budem vám vďačná. Ďakujem.
    #58671
    wendy1
    Člen
    Tu na tomto linku najdes co robit v tvojom pripade, je tam dieta s ryzovou vodou.
    https://www.havko.sk/forum/veterinarna-poradna/ckanie-u-5-mesacnej-fenky
    Takto krmit kuracimi prsiami a ryzou dovtedy pokial sa stav neupravi.
    Endiex mu nedavaj.
    Dnes ziadna strava.
    Ak vracanie bude pokracovat aj zajtra tak navstiv veta, leb dlhodobe zvracanie moze sposobit dehydrataciu a uhyn, zvlast je to nebezpecne pri stenatach.
    #58672
    erika23
    Člen
    ďakujem pekne, dnes som s ním bola u veterinara. Mal vysokú teplotu, tak to bolo z toho určite, dali mu infuziu a nejake tie injekcie proti zvracaniu a antibiotika. Tak by mu to malo prejsť..
    #58673
    wendy1
    Člen
    Super ze ste boli uz dnes. Drzim palce a hlavne vonku davajte pozor aby Vam nic nepojedol.
    #58674
    erika23
    Člen
    Tak pravdepodobne to bude katar :/ lebo zvracial aj hnačkoval už aj s krvou.. Ďakujeme. No to hej dámave pozor..
    #58675
    ach, my ked sme malú doniesli pred mesiacom z útulku, začala nám strašne hnačkovať aj krv :/ bolo to strašné ako sa trápila, utekali sme k veterinarovi ako rychlo sa dalo, lebo ju to pochytilo na vianočné sviatky … tak nám jej bolo ľúto, ale teraz už je všetko v pohode, v takýchto prípadoch by som neváhala ísť za vetom, radšej ako skúšať doma či prejde a či nie, keď vidím, že sa pes trápi..
    #58676
    wendy1
    Člen
    Erika RTG zaludka a criev jej nerobil, najlepsie kontrastnou latkou, aby videl ci tam nie je plynatost, lebo je to vlemi nebezpecne.
    My sme predminulu zimi takto prekonali gastritidu, bola na infuziach, ATB, ale vzhaldom na moznost ze mohla pojest aj otravu tak to risli aj vit. K, v malych davkach, kedze sme si neboli isti co pojedla, ale zrejme to bolo stare jedlo. Vit. K je sa dava pri podozreni na otravu, ale je aj velmi nebezpecny ak to otrava nie je, lebo zabranuje zrazanlivosti krvi. Cize ak by to bola gastritida, mal by jej nasadit aj infuzie a ATB. Jednej znamej takto odislo stena, lebo vetos to podcenil, tak by stalo za pokus sa opytat ci zvolil vhodnu liecbu. Daj vediet ako sa ma steniatko. Drzime palce.
    PS: az teraz som si vsimla ze infuziu nasadil. Takisto asi mate aj dietu, nam davali aj hydratacny roztok od Royal Canin ( to som jej doma rozpustila vo vode a daval pit tuto vodu )a takisto po ryzovej diete sme nasadili konzervy RC od veterinara vhodne pri problemoch so zazivacim traktom.
Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.