Problém s ridgebackom

  • This topic has 5 hlasov and 13 odpovedí.
Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47667
    nofko
    Člen
    Dobrý deň,náš 4 ročný RR sa začal správať veľmi čudne.V posledných dňoch sa zobudí o pol tretej v noci a začne mľaskať,slintať,oblizovať si papuľu a dýchať ako keby mu bolo veľmi teplo.Toto chovanie trvá niekedy aj 3 hodiny,do rána,sme už úplne zúfalí,je to veľmi obťažujúce,nemôžeme zaspať.Skúsili sme ísť so psom von,či mu nie je zle,no začal sa normálne venčiť.Cez deň sa toto správanie neobjavuje,pes je normálny,aktívny,hrá sa,behá,žerie.Je nám záhadou že sa pes zobudí v noci načas presne a začne sa takto správať.Na fuj nereaguje,skôr sa to zhorší,olizuje sa ešte viac,ale tam sa už dá rozoznať že ide o znak podradenosti./pridá sa k tomu/Pes žiadne problémy nemá,ani eplipt.záchvaty,ani problém so srdcom.Vyvenčený je,spoločnosť má,som s ním doma.Neviem si to vysvetliť,sme už zúfalí.Má niekto podobnú skúsenoť?Prosím poraďte!Veľká vďaka!
    #53680
    misskate
    Člen
    Moja fenka sa tak sprava, ked je vonku velky vietor. Pred domom mame velke stromy a ked fuci, tak zacne dychcat a pod. a hrabe sa nam do postele a celu noc nespime. Cez den sa neboji. Jedna sa iba v noci ked fuka. cize to mozem mat kludne zo strachu
    #53669
    wendy1
    Člen
    Ma pristup k vode? Nie je vo velmi vykurovanej miestnosti?
    #53670
    nofko
    Člen
    Má neustály prístup k vode.Je pravda že v byte máme teplo,no neustále je vetraný.Okrem toho,správa sa takto iba v noci.Vždy keď mu bolo teplo,ľahne si na kachličky alebo sa ide schladiť do kúpeľne.Toto správanie sa nikdy neopakovalo,cez deň to nerobí…neviem čím to môže byť.
    #53671
    wendy1
    Člen
    U veterinára ste neboli aby ho prehliadol?
    Mozno Vam niekto poradi, ale aj tak by som isla ku veterinarovi a opisala Vas problem a aby prehliadol psika.
    Nemoze to byt z nejakeho stresu? AKo dlho to uz trva? Nielen teraz ked je obdobie petard? Mozno sa to upravi ak Silvester prejde a aj tie petardy. Skuste ho ukludnit.
    Po precitani Vasho druheho clanku mi je luto Vasho psika cim vsetkym musel prejst. Hadam Vam niekto poradi, nemam osobnu skusenost s niecim takym. Je to dost vazny problem.
    Skusila by som napisat Rudolfovi Desenskemu – on je tzv. psi psycholog. Na internet ak si zadate do googla jeho meno atk snad najdete nejaky kontakt.
    Drzim palce.
    #53672
    nofko
    Člen
    S veterinárom sme spolu diagnostikovali problém po telefóne,kedže bude zastihnuteľný až po novom roku.Pýtal sa či nie je nervózny s delobuchov,keďže je teraz zvýšený výskyt.S týmto problém nemá,mohli by ste vedĺa neho hodiť granát,on sa s ním bude chcieť ešte aj hrať :)…Ďalej sa pýtal na problémy so srdcom,no ešte pred pár dńami sme boli na vyšetrení a všetko bolo ok,spomenul či pes nemá kŕče,že by sa jednalo možno o epilepsiu,no nikdy nič sme také nezaznamenali.Ako vravím,začalo sa to objavovať pred pár dňami.Najprv sme si mysleli že je frustrovaný,keďže chcel liezť k nám na postel,vyhĺadával našu spoločnosť,chceli sme mu pomôcť,ale neakceptujem formy pomoci tým,že ho pustím k nám na posteľ,nie je to riešenie.Neviem si rady,musím najprv diagnostikovať problém,aby som mu mohla pomôcť,a aj nám.Veterinár o ničom podobnom nepočul,konzultovala som to aj s inými.Neviem čo to môže byť…sme už zúfalí….:(
    #53673
    wendy1
    Člen
    Nemoze byt na okoli nejaka harava fena? To by mohol byt tiez dovod na cudnom spravani.V prvej odpovedi som Vam napisala aj meno psieho psychologa kvoli tej agresivite, ak by ste si nevsimli.
    Drzim palce. Dajte vediet ako ste dopadli.
    #53674
    nofko
    Člen
    Ďakujem za kontakt,určite vyskúšam.Viem že je to vážne,dokonca pozerám aj na nat geo seriál s cesarom millanom a skúšam sa riadiť jeho pokynmi,no nie vždy to vychádza.Ľahko sa to pozerá keď to človeku ide.Nechcem sa vzdávať a bojím sa že budem z toho len vystresovaná a prenášať to budem na neho.Inak je to maznoš,asi ako každý ridgeback,no aj po 4 rokoch je ako z divých vajec.Chcela som sa venovať aj športu agility,ale bolo mi naznačené že agresívnych psov absolútne vylučujú,čo chápem.Každý predsa chce mať so svojím psom zábavu a nie báť sa kto ho kedy dotrhá..:( Noah je veĺmi silný pes,má skoro 50kg,čo je už deta riadna váha aj na môjho priateľa,aj na cvičiteľa bol tažký oriešok.
    #53675
    nofko
    Člen
    Ďakujem pekne,najprv sa mi zobrazili iba prvé vety,už som čítala všetko.Nad fenou som neuvažovala,ale máme aj jack rusella a ten má na fenky slabosť,hlási ich až z pol kilometra,a on nereaguje…A žeby fena voňala každú noc od pol tretej do cca šiestej-siedmej?Zdá sa mi to nelogické.Inak ďakujem veĺmi pekne za rady aj za komentáre,vážim si to a určite dám vedieť,ako sme dopadli.Myslím ale že to bude až niekedy v Novom roku.Bývate tu často?Ja som sa iba dnes prihlásila,keďže už fakt neviem na koho sa obrátiť a ako sa hovorí,viac hláv,viac rozumu…Ešte raz Vám veĺmi pekne ďakujem.Nech sa Vášmu alebo vašim psíkom len darí.
    #53676
    Scylla
    Člen
    Podle popisu se jedná a pořádnou strachovou reakci. Změňte místo, kde pes spí, když ho nechcete v posteli, dejte si jeho pelech vedle postele. Podpořte ho, ale nechlácholte. Veterinář vám asi tohle nevyřeší, pokud to není způsobeno zdravotním problémeme, a podle vašeho popisu to asi zdravíčko díky Bohu nebude. Chtělo by to zjistit, čeho a proč se bojí, odvést jeho pozornost od toho problému a rozptýlit ho.
    #53677
    nofko
    Člen
    Ďakujem za komentár aj k predošlému príspevku,názor si nikdy nerobím z úsudku jedného človeka.Ku nášmu problému:Noah /náš RR/ sa nezvykne ničoho báť,ale môže to byť strach.Avšak túto noc znova cez ako kopirák o pol tretej hore,začne sa oblizovať,prehĺtať,mľaskať a podob.Skúšala som s ním byť na chvíľu v pelechu,nepomohlo.Premiestnila som ho na viaceré miesta v byte,nechlácholila,nič také,absolútne žiaden efekt,ničPresúval sa po celom byte,raz stál,hlava na stole,dokonca zapol aj televízor čo si položil hlavu na ovládač.Mľaskanie sa síce opakovala pomenej ako iné dni,nopočuť ho bolo z každého miesta.Trvanie do pol siedemkj,kým už som úplne neodpadla od únavy,možno aj viac.ráno okolo pol deviatej náš milý RR v pelechu,zalomený,príjemne chrčí.Tak sa pýtam,z čoho má ten pes takéto stavy?Nikdy predtým to nerobil,nemá sa čoho báť,neni ten typ,doma máme absolútnu pohodu,hráme sa…som už zúfalá.Momentálne som doma tak sa prespím neskôr,no neviem si predstaviť keď pôjdem do práce.To už s takým kľudom brať nebudem,aj keby som veľmi chcela….čo teda robiť? 🙁
    #53678
    nofko
    Člen
    Ps : pelech má necelých 20 cm od našej hlavy,takisto ako druhý psík z opačnej strany postele.
    #53679
    dianeira
    Člen
    Nofko zistili ste aky bol dovod toho spravania u vasho psika? Ja mam rovnaky problem s mojou fenkou a nevieme sa dopracovat z coho to vzniklo. :/.
    #53681
    wendy1
    Člen
    Pre dianeiru – skusila by som radsej napisat sukromnu spravu. Niektori tu nechodia casto.
Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.