Prosím o radu….

  • This topic has 5 hlasov and 5 odpovedí.
Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47145
    Dobrý deň. Mám 3 ročného psa Zlatého retirevera. Začal sa spávať zvláštne. Keď má kliešťov nenechá si ich vybrať, ale hneď po mne vrčí….bojí s aj zverolekára. Chcem poprosiť o radu čo s tým…lebo teraz jeho stav zvážnel a má problémy s uchom, ale nenechá si na to ani pozrieť. Za pomoc vopred ďakujem.
    #51574
    barbara
    Člen
    Ahoj ja by som ti poradila aby si si psika dala na voditko aby ti nemohol ujst a aby si mu dala nahubok ked aj pozicany nemosis kupovat a ked ho priviazes a das mu nahubok tak bud ty alebo zverolekar nech ho pozrie.Lepsie bude zverolekar.Ahoj
    #51576
    vycvikar
    Člen
    vzdy je dobre ucit od malicka psa na to ze s nim budeme manipulovat. Netreba ho prezerat len vtedy ak si myslime ze nieco ma. Niekedy ho proste len zvalit a hrat sa snim .Treba aby sa psik pri tom uvolnil a zystil ze to nie je nic zvlastne ked aj lezi alebo inak stoji ked ho prezeras.
    #51572
    zuz
    Člen
    Co sa tyka vyberania klešťov, ma podobnu skusenost, ktora dospela tak daleko, ze psy skucali uz ked sme chytili do ruky pinzetu:)
    Najnovsie som zmenila styl vyberania nasledovne: trochu olivoveho oleja (nie slnecnicovy, ma redsiu viskozitu) dam do malej misky, namocim vatovu tycinku a natieram tesne okolo kliesta – opakujem aj 4-5 krat. Psa to neboli, nic neciti. Kliest sa do cca 2 minut udusi a pinzetou ide von uplne lahko. Dobre su plastove pinzety urcene priamo na vyberanie kliestov – dostat vo zverimexoch. Maj po ruke pamlsok a ked pes pri Tebe pri natierani kludne sedi, pochval ho a odmen. Pinzetu daj tak, aby ju nevidel. To, ze kliest je zrely na vybratie citis aj volne medzi prstami. Co sa tyka ucha, moze ho mat bolestive, ale vrcat na Teba nema. Takze takisto, posadit,hladkat az k uchu, pochvalit – resp. odmenit pamlskom. Nepouzivat chlacholivy hlas, aby pes nemal dojem, ze sa ma coho bat, ale sebaistu tvrdu intonaciu, ako pri prikaze. Ked si si nie ista, pouzi kosik. Veterinarovi sa asi nevyhnes, ucho je zavazne. Vela zdaru.

    #51573
    Scylla
    Člen
    Když ti pes věří a respektuje tě, nechá se ošetřit bez protestů. Zkus přijít na to, proč ti pes nevěří nebo proč nerespektuje to, že mu dáš povel, například sedni, a on ho nerespektuje. Pinzetu na klíště a všechno, čím psa ošetřuju a dotýkám se ho, mu nechávám předem očichat. Nemluvím na něj chlácholivě, ani tvrdě, ošetřím ho “jen tak mimochodem”, aby neměl důvod přikládat situaci nějakou velkou váhu. U veta – záleží na atmosféře, která tam je a zase na tom, jak pes věří tobě. Jestli si nejsi jistá, dej mu koš, ale tak, aby si košík nespojil s vetem nebo s ošetřováním – pak bys měla problém mu ho nasadit. Odměňování vystresovaného psa pamlskem nepovažuju za dobrý nápad, protože je pravděpodobné, že si ho nevezme. Ty v čekárně u zubaře asi také nebudeš mít chuť na bonbony.
    Popřemýšlej o tom, proč ti tvůj pes tak málo věří a tak málo tě respektuje.
    #51575
    Scylla
    Člen
    Tohle bych psovi neudělala: náhubek, uvázat a dělej si s ním kdo chceš co chceš. Podruhé už psovi, pokud není naprosto hloupý, ten koš nenandáš nebo se soubojem. Je to štěník, pracovala bych na důvěře a tom respektu. Bude po mém, ale bude po mém s maximální pohodou a minimálním stresem pro psa. Retrívr je v dospělosti pes jako tele, když ho teď nenaučím, se je dobré nechat se ošetřit, v dospělosti pak budu bojovat při každém očkování.

    Mám doma ČSV, která měla problémy s uchem. Nic příjemného. Když vezmu do ruky kapky, tváří se jako týraný pes, ale příjde, sedne si – sama od sebe – a nechá si nakapat. Půl roku je u nás nalezenec, asi tak 12 letý pes, který neuměl nic a nic dobrého nezažil. Je to kríženec ovčák/malina/něco dalšího. Při prvním očkování to šlo s košem a cvakal jak kastaněty a hučel. Při druhém bez koše a nikdo ho nedržel. Drápky stříháme bez držiče a také už bez protestů. Rozřízlou pacinu přišel ukázat sám….. . Je to opravdu o té důvěře, o niče jiném.

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.